kozan.gr: Για τέταρτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης – Την άποψη ότι δεν υπάρχει ενημέρωση των υπαλλήλων εκφράζει ο σύλλογος των εργαζομένων (Βίντεο)

12 Νοεμβρίου 2018
21:43

Στα θέματα προ ημερησίας διάταξης τέθηκε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου, το ζήτημα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Κοζάνης. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νόμου Κοζάνης, Γιώργο Χριστοφορίδη, για να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη έπειτα από απόφαση κατά πλειοψηφία.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος των Δημοτικών Υπαλλήλων: «Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι η τέταρτη φορά που επιχειρείται να περάσει. Τις τρεις προηγούμενες φορές η Αποκεντρωμένη τον έχει γυρίσει πίσω γιατί δεν ήταν σωστά τεκμηριωμένος. Εμείς ως οργανωμένο σωματείο, είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας την προηγούμενη φορά, για την τακτική του να μην εν ημερώνονται οι υπάλληλοι ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, είπε, πως: «το συζητάμε εδώ μια πολύ καιρό, έχει γίνει εκτεταμένη διαβούλευση σε υπερ-εξαντλητικό βαθμό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα ασκηθεί κριτική περί μη διαβούλευσης. (…) Η άποψη του Δήμου κατατέθηκε στον πρώτο οργανισμό, η οποία όμως απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Τελικά, λίγο μετά τις 23:30, της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Μπουγιοτόπουλο.

Οι Αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου είναι εγκατεστημένες στην έδρα των Δημοτικών Ενοτήτων (Αιανή, Κρόκος, Κοιλάδα, Μαυροδένδρι), εξυπηρετούν τις δημοτικές / τοπικές κοινότητες της ενότητας και περιλαμβάνουν υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αντίστοιχες μονάδες των Κεντρικών Υπηρεσιών του Δήμου (Γραφεία, αλλά και Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς).

Τα Αποκεντρωμένα ΚΕΠ υπάγονται διοικητικά στην αντίστοιχη κεντρική διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου, με έδρα όπως αποφασίζεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Τα Γραφεία Διοικητικής Μέριμνας αποτελούν αποκεντρωμένη υπηρεσία υπαγόμενη στην Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διοίκησης.

Τα Γραφεία Συντήρησης Υποδομών & Καθαριότητας αποτελούν αποκεντρωμένη λειτουργία των αντίστοιχων διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας και το εκάστοτε τοποθετημένο εκεί προσωπικό υπάγεται διοικητικά στην αντίστοιχη διεύθυνση.

Στις Δημοτικές Ενότητες λειτουργούν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που υπάγονται διοικητικά στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Αντίστοιχα λειτουργούν Κ.Α.Π.Η που επίσης υπάγονται διοικητικά στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

8 σχόλια

  • Ο ΤΙΤΛΟς ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  • ΤΑ ΗΞΕΡΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΣΟ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ .ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ .

    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.

  • ο χριστοφοριδησ στο πρωτο βιντεο μιλαει για την μη πληρωμη των μεσων ατομικης προστασιας και ο δημαρχος απαντα για τον οργανισμο εσωτερικης υπηρεσιας!!!!!!!!!!!

  • Ο Δήμαρχος δεν απαντάει για τα
    Μ. Α. Π
    Ο κ. Χριστοφοριδης έχει απόλυτο δίκιο που ανοίγει το θέμα. Τι γίνανε αυτά που έπρεπε να παίρνουν οι εργαζόμενοι κυρίως Συμβασιουχοι, που πήγαν γιατί το κρύβουν και δεν απαντούν επι της ουσίας όταν οι άλλοι δήμοι πληρώνουν σε χρήμα με εγκύκλιο του κράτους στους εργαζόμενους τα Μ. Α. Π

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.