kozan.gr: “STOP” του δημάρχου Koζάνης σε άμεση εφαρμογή απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και μικρή παράταση, με δική του πρόταση, μέχρι τέλος του έτους, όποτε και θα επανέλθει το θέμα, πριν τεθεί σε ισχύ η καταβολή των τελών σύνδεσης αποχέτευσης από τους κατοίκους στις Τ.Κ. Μαυροδενδρίου και Βατερού

13 Νοεμβρίου 2018
06:22

 

Στο χρονικό διάστηµα από τότε που περατώθηκαν τα έργα αποχέτευσης στις τοπικές κοινότητες Βατερού (ξεκίνησαν στις 17-01-2011 κι ολοκληρώθηκαν στις 05-07-2013) και Μαυροδενδρίου (ξεκίνησαν στις 11/01/2013 κι ολοκληρώθηκαν στις 02/03/2016) έως και σήµερα, παρόλο τις ειδοποιήσεις, οχλήσεις που έγιναν στους κατοίκους, από την ΔΕΥΑΚ, δεν υπήρξε η ανταπόκριση σε ό,τι αφορά την υποβολή αιτήσεων για να γίνει δυνατή η κοστολόγηση των τελών σύνδεσης όπως προβλέπεται από τον κανονισµό της επιχείρησης. Μετά από την επεξεργασία των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων των δύο παραπάνω Τοπικών Διαμερισμάτων, που έχουν δηλωθεί στο Δήμο Κοζάνης και κατ’ επέκταση στην ΔΕΗ, υπολογίστηκαν οι μέσοι όροι των τετραγωνικών μέτρων, οι οποίοι είναι για το μεν Τ.Δ. Βατερού 105m2 για το δε Τ.Δ. Μαυροδενδρίου 92 m2. Επειδή ο αριθμός των κατοίκων των δύο διαμερισμάτων που ανταποκρίθηκε στην υποβολή των αιτήσεων ήταν μικρός, η ΔΕΥΑΚ με απόφασή της, που έλαβε στις 4/10/2018,  θα προχωρούσε, για όσους καταναλωτές του Βατερού και του Μαυροδενδρίου δεν υπέβαλλαν αιτήσεις, στην χρέωση από την υπηρεσία των τελών σύνδεσης αποχέτευσης βάσει των μέσων όρων των τετραγωνικών τους και με τιμή 1,50 ευρώ / m2.Συγκεκριμένα για το μεν Τ.Δ. Βατερού 105m2 για το δε Τ.Δ. Μαυροδενδρίου 92 m2  και με τιμή 1,50 ευρώ / m2 . 

Η εφαρμογή της απόφασης της ΔΕΥΑΚ απαιτούσε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, το οποίο όμως, στην χθεσινή του συνεδρίαση κι αφού ήρθε το θέμα για συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης, έλαβε την απόφαση, κατόπιν πρότασης του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, να υπάρξει μια μικρή παράταση μέχρι τέλος του έτους. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Κοζάνης πρότεινε: Να αφήσουμε μέχρι τέλος του χρόνου, η όποια απόφαση να πάει από το νέο χρόνο. Tότε να μας φέρετε πόσοι έχουν τακτοποιηθεί και πιο πειστική απάντηση για το αν τελικά μπορεί είτε μέσα από το ΤΕΕ είτε μέσα από την Πολεοδομία, να βρεθεί ένας τρόπος χωρίς να παραβιάζονται τα όποια τυχόν προσωπικά δεδομένα, τα τετραγωνικά μέτρα της κάθε οικίας”. 

Εν τέλει, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Κοζάνης, Λ. Ιωαννίδη, ενώ να σημειωθεί πως Α. Δημητριάδης & Μ. Κουτσοσίμος, ψήφισαν υπέρ της έγκρισης και κατ’ επέκταση της άμεσης εφαρμογής της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ , αντίθετα δηλαδή με την πρόταση του δημάρχου.

kozan.gr

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.