Κυριάκος Μιχαηλίδης: “Σεβασμός, μέριμνα κι αγάπη για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας – Όχι αδιαφορία ή ενδιαφέρον από υποχρέωση – Η επίσκεψή μου στο ΚΑΠΗ του Δήμου Κοζάνης”

13 Νοεμβρίου 2018
19:11

Έχοντας ως βασική προτεραιότητα στην ζωή μου, το σεβασμό, την αγάπη και τη μέριμνα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, επισκέφτηκα το πρωί της Τρίτης 13 Νοεμβρίου, το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, του Δήμου Κοζάνης, στην οδό Γρανικού. Δεν ήταν επιλογή, αλλά επιθυμία μου, να ξεκινήσω, από εκεί, τις διερευνητικές επισκέψεις και συναντήσεις, που θα πραγματοποιήσω τους επόμενους μήνες, σηματοδοτώντας, με αυτό τον τρόπο, τη βούλησή μου και το πραγματικό ενδιαφέρον μου, για τις συγκεκριμένες δομές, την «επόμενη μέρα», ως νέα διοίκηση του δήμου, εφόσον κι εάν μας εμπιστευτούν, με την ψήφο τους, οι πολίτες. Με λύπη μου διαπίστωσα πως το ενδιαφέρον της σημερινής δημοτικής αρχής θυμίζει, περισσότερο, μια υποχρέωση, παρά ουσιαστικό μέλημα. Πέραν του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν, εδώ και κάποιους μήνες, τη δυνατότητα να πιουν ένα καφέ ή ένα αναψυκτικό, λόγω του ότι δε λειτουργεί κυλικείο, με το Δήμο Κοζάνης να αδυνατεί να δώσει έστω και μια προσωρινή λύση, υπάρχει περιορισμένος αριθμός προγραμμάτων και δημιουργικής απασχόλησης κι ό,τι συμβαίνει στηρίζεται αποκλειστικά στο μεράκι των ηλικιωμένων. Στόχος μου είναι να ξαναζωντανέψουμε τις συγκεκριμένες δομές και να επαναφέρουμε, εκεί, σε καθημερινή βάση, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Τα ΚΑΠΗ αποτελούν «φάρµακο» για τους ηλικιωµένους. Σε αυτή την κατεύθυνση, εμείς, ως δήμος Κοζάνης, θα αναπτύξουμε, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, συνεργασίες με επιστημονικούς συλλόγους της περιοχής όπως ο ιατρικός, ο οδοντιατρικός & ο φαρμακευτικός σύλλογος Κοζάνης, καταρτίζοντας συγκεκριμένες, εξειδικευμένες, δράσεις κι εκδηλώσεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι όχι παροδικά, έτσι για να «ξεβγαίνουμε» από την υποχρέωση. Δεν θα μείνουμε όμως, μόνο, εκεί. Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή μας υπάρχει το ΙΕΚ Κοζάνης, όπου κάθε χρόνο λειτουργούν διάφορες ενδιαφέρουσες ειδικότητες. Για παράδειγμα, υπάρχει η ειδικότητα του «Βοηθού Φυσικοθεραπείας» που μπορεί, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του ΙΕΚ, να δώσει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να παρακολουθούν τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, που παρέχονται από εξειδικευμένο – εποχικό – προσωπικό, του δήμου, στο ΚΑΠΗ Κοζάνης και να συμβάλουν επικουρικά, έτσι ώστε να υπάρχουν οφέλη και για τις δύο πλευρές. Κάτι αντίστοιχο θα πράξουμε και με όποιες άλλες ειδικότητες μπορούν να έχουν εφαρμογή σε αυτή τη δομή. Τέλος, αναφορικά με τις εκδρομές, όπως μου ανέφεραν οι ηλικιωμένοι, το οικονομικό κόστος το επιβαρύνονται εξ ολοκλήρου οι ίδιοι. Πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου Κοζάνης να συμμετέχει εξ ολοκλήρου ή κατά ένα ποσοστό, οικονομικά, στις εκδρομές, εμείς, θα αναζητήσουμε χορηγίες (όπως κάνει η σημερινή δημοτική αρχή σε άλλες περιπτώσεις), ώστε να τις αναβαθμίσουμε τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

Η μετάβαση από τα προβλήματα στις λύσεις κι από το καλό στο καλύτερο, αποτελεί δέσμευση και θα πετύχουμε!

Μετάβαση, για το Δήμο Κοζάνης – Υποψήφιος Δήμαρχος Κυριάκος Μιχαηλίδης

16 σχόλια

  • Κ ενδιαφερθείκες εσύ θα μας τρελάνεις που εισουν τόσα χρόνια για αυτούς τους ανθρώπους αλλά βέβαια πλησιάζουν εκλογές να μην δείξουμε το δήθεν ενδιαφέρον κ μετά ο καθένας στο δρόμο του άσε μας ρε Κυριάκο σε ξέρουμε τι έκανες κ πριν.

    • Ψυχραιμία τρολακι. ο ανθρωπος δεν ηταν δημαρχος κοζανης για να κανει κατι στα ΚΑΠΗ που ανηκουν στο δημο και ποτε δεν ηταν η κατασταση οπως ειναι σημερα. ενταξει καταλαβαμε οτι δεν τον πας γιατι χαλαει τη σουπα σου αλλα βρες κατι πιο ουσιαστικο να πεις απο το να ριχνεςι δηλητηριο

      • Αχαχαχαχα να είσαι καλά με έκανες και γέλασα, εγώ δν είμαι κ ούτε ψηφίζω κανένα κ όσο για τον Κυριάκο ας βγει κ θα δείτε την γλυκά, τώρα λέτε λέτε αλλά να σας δω μετά κ φυσικά τώρα τρέχει για τα καπη μόνο κ μόνο για το δήθεν είτε σου αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε χρόνια πριν από το ΠΑΣΟΚ κ συνέχισε η ΝΔ κ τώρα σας φταίει ο σύριζα εσείς τους βγάζετε εσείς δν είσται ευχαριστημένοι.

        • Ενταξει σε ευχαριστουμε ΣΥΡΙΖΑΙΕ η τελευταια σου προταση ηταν καθοριστικη για να καταλαβουμε με ποιον εισαι και γιατι τα λες

          • Μετα την επίσκεψη σου Κυριάκο βρίσκεις χρόνο για να απαντήσεις σε οσους σε κρινουν για οσα εκανες και δεν εκανες. Κυριάκο μονο εσενα μπορεί να πείσεις πλέον.Η ελπιδα πεθαινει στο τέλος, αλλά πάντα στο τέλος πεθαινει για εσενα.

  • Η υποκρισια στο μεγαλειο της…..Τωρα πολλα θα θυμηθεις χωρις να τα πιστευεις βεβαια, πριν σκεφτης την καρεκλα πηγες σε κανενα ΚΑΠΗ;;;;;;

  • Εσυ ανόητε που σε καθε κριτική μιλάς για τρόλ κλπ ρωτά τον Κυριακή αν ξαναπέρασε απ το καπη . Πρώτα εσυ κι ύστερα ο Κυριάκος μαζευτειτε λιγο που θέλετε να κυβερνήσετε και το δήμο … Άσχετοι Ε άσχετοι .!

  • Κυριάκο όταν βγεις και τίποτα να μην κάνεις …Από αυτούς που είναι τώρα θα είσαι σίγουρα καλύτερος ….Βρε αυτοί βγήκαν και χάλασαν και αυτά που υπήρχαν σκυλιά χόρτα δρόμους γήπεδα χωρίς κερκίδες κολυμβητήριο κλειστό Άστο ….Μην φοβάσαι τίποτα ο συγχωριανος σου θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος δήμαρχος

  • Δήμαρχος στον Δήμο Κοζάνης δεν είναι ο Ιωαννίδης αλλά ο Γενικός Γραμματέας.Αυτος αποφασίζει για όλα. Οπότε ο θελήσετε σε αυτόν – ο άλλος είναι απλός θεατής.

  • Εντάξει παιδιά. Αυτό που όλοι τα μπαρμπαδέλια μου μάθατε τη λέξη ”τρολάκι” και την πετάτε σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική σας έχει καταντήσει γελοίο. Τρολ ΔΕΝ είναι αυτό. Έχει καταντήσει γελοίο και βαρετό. Εγώ αν ήμουν διαχειριστής , θα ”έκοβα” κάθε σχόλιο που έχει μέσα τη λέξη ”τρολάκι”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.