Α. Τουρλιδάκης στο kozan.gr : Θετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το ζήτημα της ενοποίησης με το ΤΕΙ –Τι απαντά για την διαφοροποίηση στα πορίσματα

14 Νοεμβρίου 2018
19:01

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα της συγχώνευσης των δύο Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε στο kozan.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αντώνης Τουρλιδάκης, αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας «Υπήρχε θετική διάθεση και απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου στο θέμα της ενοποίησης του ιδρύματος μέσω της ένταξης του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο αλλά τέθηκαν μία σειρά από επιφυλάξεις».

Οι επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από τα μέλη της Συγκλήτου σύμφωνα με τον Πρύτανη « έχουν να κάνουν με την διασφάλιση του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου, το θέμα των ακαδημαϊκών κριτηρίων που θα θέλαμε να δούμε κατά την μετάβαση, καθώς και το ζήτημα των φοιτητών που έχουν εκφράσει αρκετές ενστάσεις, ώστε να μη δεχτούμε την ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα σε φοιτητές του ΤΕΙ να τους αναγνωριστούν μαθήματα για να πάρουν δίπλωμα από το Πολυτεχνείο».

Ο κ. Τουρλιδάκης υπογράμμισε πως «Η απόφαση ήρθε σαν αποτέλεσμα ευρύτατης διαβούλευσης, όμως επειδή στο Πολυτεχνείο υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στον στρατηγικό σχεδιασμό συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Από εκεί και πέρα αναμένουμε την τοποθέτηση του Υπουργείου και πάνω εκεί να τοποθετηθούμε σε κάθε άρθρο και κάθε συγκεκριμένη ρύθμιση».

Για το “καυτό” θέμα του πορίσματος που απεστάλη στο Υπουργείο, ο ίδιος τόνισε πως «Το πόρισμα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ ήταν κοινό και κατατέθηκε από την επιτροπή στις 28 Ιουνίου. Μετά ανεξάρτητα από τον Πρύτανη του ΤΕΙ στάλθηκε κάτι άλλο για το οποίο εμείς δεν ήμασταν ενήμεροι. Το πόρισμα που δημοσιεύτηκε στo esos.gr δεν είναι αυτό που έστειλα».

Κλείνοντας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε πως «Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση των συλλογικών οργάνων αν δεν έχουμε την απόφαση του Υπουργείου, πάντως το συμπέρασμα σήμερα είναι πως υπήρξε θετική διάθεση ή απόφαση προς το θέμα της ενοποίησης».

Νατάσα Χατζηγεωργίου

17 σχόλια

  • Κανουν και τους δυσκολους τη στιγμη που θα καρπωθουν εξοπλισμους ,εργαστηρια και υποδομες που ουτε στον υπνο τους δεν τα ειδαν. Εσεις τι θα προσφερετε;

      • Τη γνωση σου διπλωματουχε την κατεθεσες. Σιγα το Χαρβαρντ. Οι ιδιοι δασκαλοι οι μεν με 42 χρονια εμπειριας οι δε με ελαχιστα. Συμπλεγματικοι. Πανε στην Αγγλια ναρθεις διπλωματουχος με 3 χρονια και μη σου πω φαρμακοποιος με 2. Εξαλλου οι πτυχιουχοι του ΤΕΙ ΔΜ καταξιωθηκαν στις καρριερες τους δε χρειαζονται τη δικη σας.

      • Το ΤΕΙ δεν είπε ποτέ ότι είναι Harvand. Πάλεψε και πέτυχε πραγματα με τα ελάχιστα πιυ του διατεθηκαν, ανέπτυξε την περιοχή και την εβγαλε από τον βαθύ επαρχιωτισμό της.
        Στη δεκαετια του ’70 και του ’80 οι ντόπιοι απεχθάνονταν τους φοιτητές του κια το δείχνανε με όλους τους τροπους. Σαραντα χρονια μετά ζουν από αυτούς και επιτελους “ανοιξαν” ως κοινωνια.
        Χρωσταει στο ΤΕΙ η Κοζάνη.

  • Από τι φαίνεται ο πρύτανης κ.Τουρλιδάκης δεν μπορεί να πείσει τους φοιτητές για το αυτονόητο. Οι φοιτητές της πολυτεχνικής θεωρούν ότι επειδή έγραψαν μια άσκηση φυσικής παραπάνω στις πανελλήνιες είναι νοητικά ανώτεροι. Ο μύθος των πανελληνίων έχει καταρριφθεί και όλοι οι κυβερνόντες με τον ένα ή άλλο τρόπο προσπαθούν να απαγκιστρωθούν από αυτόν αλλά δεν μπορούν, αυτός όμως δεν είναι τις παρούσης γατί απαιτεί μια πολύ μεγάλη κουβέντα.
    Είναι τόσο ‘ανώτεροι’ που δεν καταλαβαίνουν ότι η ‘επιστημονική τους ανωτερότητα’ και συνέχιση των σπουδών τους ,η αξία του πτυχίου τους στηρίζεται από τις ‘μετριότητες’ του ΤΕΙ. Και επειδή η έπαρση είναι κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων με ρηχή γνώση , (κάπως δικαιολογείται λόγω του νεαρού της ηλικίας) φοβούμαι ότι αν γίνει η συνένωση οι φοιτητές του ΤΕΙ θα δεχθούν το ανάλογο bulling και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.
    Θα πρέπει οι φοιτητές της πολυτεχνικής να αντιληφτούν ότι το ΤΕΙ στην ουσία απορροφά το πανεπιστήμιο και όχι το αντίθετο. Αν αυτό δεν γίνει σαφές τότε να μην γίνει η συνένωση. Η επόμενη μέρα θα βρει το ΤΕΙ να μετονομάζεται σε πανεπιστήμιο με ότι ανάλογο , να ενισχύεται με τις παιδαγωγικές σχόλες και να συνέχιζε την πορεία του όπως έγινε με το ΠΑΔα. Η πολυτεχνική να βγαίνει από το μηχανογραφικό γιατί με τρεις σχολές δεν μπορεί να επιζήσει ( ούτε η Κρήτη με την ανοχή που έχει διαχρονικά δεν θα μπορούσε) ,η Θεσσαλονίκη δεν έχει κανένα ενδιαφέρον , ο Βόλος επίσης δεν έχει γατί έχει ήδη σφαχτεί με την Λάρισα, οπότε η σχολή θα συνεχίσει υποτονικά χωρίς τους απαραιτήτους καθηγητές και επαρκή χρηματοδότηση ( κάτι σαν την Χαλκίδα) για τα επόμενα 5 χρόνια και θα κλείσει . Όλοι θα πάρουν πτυχίο γράψουν δεν γράψουν με εξεταστικές σκούπες .Ένα πτυχίο από μια σχολή που δεν θα υπάρχει πλέον και η οποία πότε δεν ‘άνθισε’ γατί απλά δεν είχε ούτε χρόνο ούτε τις εγκαταστάσεις. Εν ολίγοις βούτυρο στο ψωμί του ΤΕΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.