Κώστας Σέλτσας: “Ο ΑΗΣ Αμυνταίου θα συνεχίσει να λειτουργεί”

15 Νοεμβρίου 2018
11:53
Κανένα σχόλιο

Μετά την ένταξη της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, γίνεται σαφές ότι οι μονάδες του Αμυνταίου εντάσσονται στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η απόσυρση του ΑΗΣ Αμυνταίου θα δημιουργούσε σοβαρά ζητήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό ολόκληρης της χώρας. Για τον λόγο αυτό αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση του σταθμού. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε την παράταση της λειτουργίας του ενισχύοντας τη ΔΕΗ αλλά και εξασφαλίζοντας την Τηλεθέρμανση της περιοχής του Αμυνταίου, για την οποία ούτως η άλλως γίνονται και άλλες σημαντικές επενδύσεις, όπως η μονάδα βιομάζας 25 MW από τη «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ».

Η συνέχιση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Πρόκειται για ένα κομβικής σημασίας ζήτημα για την λιγνιτική παραγωγή, τους εργαζόμενους αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.