ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: 45 χρόνια μετά. Εξέγερση Πολυτεχνείου

16 Νοεμβρίου 2018
14:53

Η μάχη της νεολαίας Ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών

Ενάντια στο φασισμό

Ενάντια στη βία

Ενάντια στις διακρίσεις

Για να γίνουν τα όνειρα, πράξη. Τα όνειρα που αποτυπώθηκαν στις τρεις λέξεις:

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο αγώνας για τα ιδανικά δεν τελειώνει ποτέ!

Συνεχίζεται. Με νέες μορφές. Με νέους στόχους.

Καθώς αλλάζει πρόσωπα ο φασισμός και γίνεται ρατσισμός, ξενοφοβία και μίσος για το διαφορετικό, γίνεται ιδεολόγημα Νόμος και Τάξη, γίνεται βία, διακρίσεις, καταπίεση, εξοβελισμός του αδύναμου, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να απαντήσει προβάλλοντας την αλληλεγγύη, την ισονομία, την διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι αναγκαία για την εδραίωση, την εμβάθυνση και το άπλωμα της δημοκρατίας. Η δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας μπορεί να απελευθερώσει νέες δυνάμεις και δυνατότητες του λαού μας.

Η πάλη για δημόσια και δωρεάν παιδεία, σήμερα που επαναφέρεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, με στόχο την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, και τις δημοκρατικές κατακτήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, γίνεται επίκαιρη και αναγκαία.

Σήμερα που ο ελληνικός λαός αφού κατάφερε να βασιστεί στις δικές του δυνάμεις, ο στόχος για μια Δίκαιη Κοινωνία, που δεν αρκείται κατοχυρώνοντας τα εργασιακά του δικαιώματα με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και ύστερα απο 6 χρόνια γίνονται προσπάθειες για αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά απαιτεί να εντείνει τις προσπάθειες και τους αγώνες για να ανακτήσει όσα έχασε, να διευρύνει τις κατακτήσεις του.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης καλεί τους νέους τις νέες, τους φοιτητές τους μαθητές τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις και τις πορείες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά κυρίως να γίνουν κομμάτι του αγώνα για μια κοινωνία ανθρώπινη

11 σχόλια

  • Μήπως ξεχνάτε ότι είστε κυβέρνηση και ότι κάνετε οι ίδιοι αυτά που αναφέρετε. Ξεχνάτε το ξύλο και τα χημικά στους διαμαρτυρόμενους στην ΔΕΘ; Μήπως αντιστράφηκαν οι ρόλοι;

    • ΔΕΘ 2018 : Απόβαση των Αμερικανών και των εγχώριων «εκτελεστών» τους: Πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα, drones, 67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ (ελαφρά και σκληρά ΜΑΤ) και συνολικά 5500 αστυνομικοί.

  • Η παρούσα Κυβέρνηση δεν εφάρμοσε απλώς τα Μνημόνια, συνεχίζοντας μετά το 3ο που έληξε στις 21 Αυγούστου και στο 4ο που θα συνεχίζεται τουλάχιστον έως το 2060. Αποδόμησε την έννοια «Αριστερός» και «Αριστερά». Ποδοπάτησε έννοιες, εξευτέλισε ηθικές και στάσεις ζωής, απαξίωσε μεγάλους Διανοητές και Κοσμοθεωρίες. Δεν άφησε τίποτε όρθιο . Κάποιοι γράφουν για αριστερόστροφο φασισμό.
    Τώρα η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης καλεί τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν ενάντια στην εθνική ιστορία, στην εθνική ταυτότητα , στην εθνική υπερηφάνεια.

  • Προφανώς και δεν ήταν καλό, οι προπηλακισμοί σε βάρος στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που πήγαν για να καταθέσουν στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
    Προφανώς καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες.
    Είναι αυτονόητο αυτό.
    Εμείς, δεν είμαστε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που όταν τέτοια γεγονότα γινόταν σε βάρος άλλων πολιτικών σχηματισμών, τα δικαιολογούσαν.
    Επίσης, να τονίσουμε εδώ, ότι πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του γεγονότος ότι έχει παραδώσει ολόκληρη τη χώρα στις δαγκάνες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, λόγω του ότι γίναν αμερικανότεροι των … Αμερικανών, το ότι κάνουν τα πάντα για να ξεπλύνουν τα εγκλήματά τους, δεν δικαιούται και είναι υποκρισία να τιμά τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος που κύριο στόχο είχαν το ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ!

  • Σας πήρανε χαμπάρι όλοι φάγατε πορτα σήμερα απο την κατάθεση στεφάνων.Γελάσανε και σκυλοι.Αριστεροι…..αχαχαχααααχαχαααα

  • Ο Παπαδόπουλος ήταν ο μόνος που είπε ΌΧΙ στους αμερικανούς και δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν τη βάση της Σούδας στον άραβοησραηλινο πολεμο το 1973.Όλοι οι πρωθυπουργοί μετα από αυτόν έδωσαν γη και ύδωρ στους αμερικανούς.Όσον αφορά την παιδεία τότε τα παιδιά στα σχολεία μαθεναν γραμματα χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς φροντιστήρια.

  • Οι ριζοσπάστες που κάποτε φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» τώρα προσκυνάνε τον… ταξικό και εθνικό εχθρό, τις ΗΠΑ. Για σκεφτείτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της ανυποληψίας, να κάνει διαδηλώσεις προς την αμερικανική πρεσβεία και να βρίζει τις παρεμβάσεις της Ουάσιγκτον. Να μιλά για αχυρανθρώπους των Αμερικανών και να ζητά εθνική ανεξαρτησία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.