Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός της ελληνικής ΑΟΖ προτείνει με ερώτησή του ο βουλευτής Φλώρινας Γ. Αντωνιάδης: “Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός»

16 Νοεμβρίου 2018
17:47

Προς τον υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός
            ελληνικής ΑΟΖ

Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.
Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.
Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.
Κατόπιν των ανωτέρω,

 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

25 σχόλια

    • Μεγαλύτερη ξεφτίλα από αυτό που έγινε με τον Κοτζιά και τη δήλωση για τα 6 και τα 12 μίλια, που τα μάζεψαν άρων – άρων δεν υπάρχει!!!!!!!!

  • Βάλτε τώρα που γυρίζει!
    Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, κάποιος βέβαια από το “φρουραρχείο Αθηνών” σε λίγο θα αρχίσει να μασάει τα λόγια του, άλλα είπα , άλλα εννοούσα , άλλα καταλάβατε, και πάντως με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε τι λέει και η ΝΔ, μην και πάθει καμία λαχτάρα σαν το «Τάμα του Έθνους» του άλλου Δυτικομακεδονα Βουλευτή της.

    • Για να γνωρίζουμε τι θα πει ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ που τόσο μάχεται ο κύριος βουλευτής.

      Με παρέμβαση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα ο βουλευτής Φλώρινας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Αντωνιάδης, απέσυρε ερώτησή του με την οποία ζητούσε από την κυβέρνηση να βυθίσει τα Τουρκικά πλοία «Πορθητή» και «Μπαρμπαρός».

  • μερικοι εχετε πολυ πλακα παντως γιατι πολυ απλα δεν ιδεα του τι σας γινεται!κυριε μου εχετε ιδεα ποσο απαρχαιωμενος ειναι ο ελληνικος στρατος? ποσο ανετοιμοι ειμαστε γενικως ολοι μας για μια γενικευμενη συρραξη? ντρεπομαι που το λεω αλλα δυστυχως αυτη ειναι η πικρη αληθεια για οσους πραγματικα γνωριζουν! λυπαμαι για λογαριασμο σας! κριμα!και φυσικα δεν φταιει ο κυριος αυτος αλλα οσοι τον ψηφισανε..

    • Ο Στρατος είναι μια χαρά αλλά υπάρχει εκεί , για να μπορεί η Κυβέρνηση να τον χρησιμοποιήσει , όταν και όποτε χρειαστεί .

  • κ. Αντωνιάδη , θα ήταν καλό να σκεφτείτε , ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής , τα χειρίζονται καλύτερα ο κ. Κουμουτσάκος και ο Πρόεδρος . Βρείτε άλλους τρόπους αν θέλετε να είστε στη δημοσιότητα .

    • Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς τα χειρίζονται τέλια! Ξεπούλησαν τη Μακεδονία, έβγαλαν τρελλό και έμπορο ναρκωτικών τον δολοφονημένο βορειοηπειρώτη και πήραν πίσω την επέκταση των 12 μιλίων. Πουλήστε καο την υπόλοιπη Κύπρο να τελειώνουμε!

  • Ο άνθρωπος δεν ζει στην πραγματικότητα μία ζωή ζούσε από το δημόσιο δεν Δούλεψε και δεν Σκέφτηκε ποτέ Σοβαρά ανεύθυνες πράξεις να βουλιάξουμε λες και είμαστε οι ισχυροί εμείς που μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε μία τέτοια κατάσταση Δυστυχώς αυτοί είναι οι βουλευτές μας και για αυτούς ευθύνεται ο λαός που τους εκλέγει ας προσέχουμε όταν κάνουμε εκλογές και που ρίχνουμε την ψήφο μας είτε σε δημοτικές είτε σε περιφερειακές είτε σε Βουλευτικές και εμείς ζητάμε ευθύνες για το κατάντημα που σήμερα έχει έρθει η χώρα μας στις επερχόμενες εκλογές ας ψηφίσουμε με αυτό που μας εξυπηρετεί αυτό που μας συμφέρει αυτό που δίνει θετικό πρόσημο στα δημόσια δημοτικά και περιφερειακά πράγματα

  • Απέσυραν άρον άρον την ερώτηση με παρέμβαση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα. Σοβαρότης μηδέν ένα μπάχαλο!!!!!!

    • Τουλάχιστον την απέσυραν, εμείς οι νεοέλληνες στο Σούνιο να φτάσουν οι Τούρκοι πάλι του μπεκι θα κάνουμε.
      Για τον κύριο προφανώς καλυτερα να λέει κάτι για κονδύλια του Σορος και να περνάει στα ψιλά γράμματα και όχι κάτι τέτοιο..

  • Φίλοι σχολιαστές, δεν λέτε και την άποψή σας όμως, στο δίλημμα που θέτει ο βουλευτής “αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου…”,χωρίς τη συναίνεση της Ελλάδας, τι κατά τη γνώμη σας πρέπει να γίνει ; Για να βοηθηθεί και ο νυν υπουργός Εξωτερικών, καλό θα του κάνει.

    • Θα στείλει ο Τσίπρας ευχαριστήρια επιστολή στον Ερντογάν και μια γραβάτα δώρο που τον απάλαξε από τον βραχνά! Ίσως του κάνει δώρο και το καστελόριζο, μιας και “στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα”. Πάνω από όλα η καρέκλα! Ποιός έχει όρεξη για φασαρίες;….

  • Τουλάχιστον την απέσυραν, εμείς οι νεοέλληνες στο Σούνιο να φτάσουν οι Τούρκοι πάλι του μπεκι θα κάνουμε.
    Για τον κύριο προφανώς καλυτερα να λέει κάτι για κονδύλια του Σορος και να περνάει στα ψιλά γράμματα και όχι κάτι τέτοιο..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.