kozan.gr: Το ερώτημα παραμένει – Tι θα γίνει με τον ΑΗΣ Αμυνταίου μετά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου;

16 Νοεμβρίου 2018
22:01

 

Mέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση, ούτε από την ΔΕΗ, ούτε από την κυβέρνηση, παρά διάσπαρτες δηλώσεις από διάφορες πλευρές, που να διευκρινίζει συγκεκριμένα και με απόλυτη σαφήνεια το τι θα γίνει  με τη λειτουργία του ΑΗΣ Αμύνταιου,  εφόσον ισχύσει το σενάριο με τις 17.500  ώρες. Πλησιάζοντας στις 19 Νοεμβρίου, η αγωνία για την περιοχή του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής μεγαλώνει και το ερώτημα παραμένει. Υπάρχει τελικά απόφαση που καθορίζει τι θα γίνει με τη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου ή μόνο προφορικές δηλώσεις, δεσμεύσεις και σενάρια;

kozan.gr

*** Διαβάστε εδώ τι απάντηση έδωσε, το πρωί του Σαββάτου 17/11, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης 

6 σχόλια

  • Αν κάνετε τον κόπο και ρίξετε μια μάτια στα πρακτικά της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής δεν θα έχετε την απορία, αλλά και ένα απλό τηλέφωνο θα αρκούσε για να πληροφορηθείτε ότι ο ΑΗΣ Καρδίας και Αμυνταίου θα λειτουργήσουν μέχρι το 1922 ακόμα και αν εγείρουν αντιρρήσεις οι Ευρωπαίοι . Άλλα άλλο εντυπώσεις και στείρα αντιπολίτευση ,και άλλο ενημέρωση.
    «Έχουμε αναδείξει και το ξέρετε πολύ καλά, τις επιπτώσεις για την μη λειτουργία του Αμυνταίου όπως και της Καρδιάς μέχρι το 2021. Δεν θα είναι πρόβλημα μόνο της ΔΕΗ ή της περιοχής, αλλά θα υπάρξει πρόβλημα ακόμα και στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας. Γι’ αυτό πιστεύω και με τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Υπουργείου, οι Ευρωπαίοι θα συμφωνήσουν, γιατί δε νομίζω ότι είναι παράλογοι, να τεθεί σε κίνδυνο η χώρα κι επομένως το Αμύνταιο και η Καρδιά θα λειτουργήσουν μέχρι να λειτουργήσει η «Πτολεμαΐδα V»

  • ωραια τα λετε ολοι εξω απο το χορό. υπεύθυνος βαση του νόμου είναι μονο ο διευθυντής του εργοστασίου. αυτος θα παρει την ευθυνη για την συνεχιση της λειτουργιας. εχει καλυψη απο το υπουργειο;

  • Εκλογές έρχονται και η κυβέρνηση (ως τζάμπα μάγκας) θα ρίξει μια “ζαριά” στις πλάτες του κοσμάκη… με απλά λόγια, θα πάρει την ευθύνη της συνέχισης της λειτουργίας και το πρόστιμο από την Ε.Ε θα το πληρώσει ο κοσμάκης… τόσο απλά…

  • εύκολα συμπεραίνει κανείς πως οι ιδιωτικοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, παρά τις εξευτελιστικές τιμές, είναι μόνο η αρχή της ληστείας ενώ η συνέχεια της θα είναι πολύ πιο ακριβή.
    Ένα κόστος που μεταφράζεται σε υψηλότερους φόρους και σε χαμηλότερες υπηρεσίες για τους Πολίτες της, καθώς επίσης σε αυξημένες τιμές κάτι που συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες, σε όλους τους ιδιωτικοποιημένους κλάδους (ρεύμα, νερό κλπ.)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.