kozan.gr: Κοζάνη: Τίμησαν, το πρωί του Σαββάτου 17/11, τη μνήμη του Πολυτεχνείου (Φωτογραφίες & Βίντεο)

17 Νοεμβρίου 2018
12:01

 

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 45η επέτειο εξέγερσης των ηρωικών αγωνιστών του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης το μήνυμα της ημέρας απηύθυνε ο Πρόεδρος Γιώργος Δαλαγιώργος. Στην εκδήλωση συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, καθώς και φορείς της περιοχής.

 

 

36 σχόλια

  • 1/4/1973 Βρισκόμαστε εντός της “επανάστασης” (χούντα Παπαδόπουλου) και διεξάγεται δημοψήφισμα όπου καταργείται η βασίλεια!

    8/10/1973 Παύει ο στρατιωτικός νόμος (λήγει η χούντα) και παραδίδει ο Παπαδόπουλος την κυβέρνηση της χώρας στον Σπύρο Μαρκεζίνη ως προσωρινή κυβέρνηση με σκοπό την επαναφορά στην δημοκρατία και την διεξαγωγή εκλογών στις 10/2/1974.

    14/11/1973 Εναντίον ποιας χούντας αγωνίστηκαν οι φοιτητές λοιπόν;!! Φυσικά καμίας αφού είχε παραδώσει. Ο λόγος που ξεκίνησαν την κατάληψη οι φοιτητές(και όχι οι πράκτορες που συμμετείχαν αργότερα) ήταν η κατάργηση των αναβολών λόγο σπουδών και η υποχρεωτική κατάταξη στον στρατό στο 18ο έτος!!!

    16-18/11/1973 Εδώ είναι η κορύφωση της δράσης των πρακτόρων με σκοπό να δημιουργηθούν επεισόδια και να παρέμβουν στην διεξαγωγή των εκλογών που θα ερχόντουσαν
    ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ…??

    25/11/1973 Αναλαμβάνει την συνέχιση της χούντας ο διοικητής της Ε.Σ.Α(Ελληνική Στρατιωτική Αστυνομία) (=πολύ ξύλο και βασανιστήρια) Δημήτρης Ιωαννιδης ως ο άνθρωπος των εξωτερικών δυνάμεων… Και συνεχίζει την δικτατορία μέχρι και που χάσαμε την Κύπρο το ’74!
    ΑΡΑ ΠΟΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?

    14/10/1974 Οι περιβόητοι νεκροί του πολυτεχνείου!!! Επί ΝΔ αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Δημήτρης Τσεβας έρευνα με σκοπό το αριθμό και την ταυτότητα των νεκρών. Σύμφωνα με το πόρισμα δεν υπήρχε κανένας εντός του πολυτεχνείου!!

    1981 Επί Ανδρέα Παπανδρέου αναλαμβάνει την αποκατάσταση της αλήθειας για τους νεκρούς του πολυτεχνείου ο Αστυνόμος Γεώργιος Σαμπάνης. Το πόρισμα ίδιο με του Τσεβα, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

    • Μονο που εισαι κοινος συκοφαντης νεκρων και φυσικα ψευτης και μαλιστα τετοια μερα! γιατι και το πορισμα του Τσεβα και το πορισμα του Σαμπανη επιβεβαιωσαν νεκρους με διαφορα αριθμων.

        • Αναμφισβήτητα η δικτατορία υπήρξε ξενοκίνητη. Κατασκεύασμα της CIA ήταν με συγκεκριμένο σκοπό: Την εισβολή στην Κύπρο.

          Το τρίπτυχο της καπηλείας «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» των επιόρκων αξιωματικών έδωσε πρώτης τάξεως ευκαιρία στους απάτριδες και αντίχριστους της μεταπολίτευσης να πραγματοποιήσουν σαρωτική επέλαση κατά των ιερών και των οσίων μας.

          Όλοι είδαμε κατ’ επανάληψη τη σκηνή της κατακρήμνισης της πύλης του Πολυτεχνείου από το θωρακισμένο όχημα. Νεκρό όμως δεν είδαμε.

          • Άσε τις καραμέλες των τσιπροκαμμένων. Μόλις ο Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εξόρυξη πετρελαίου και θα το πουλά σε δραχμές, έβαλαν τον ιωαννίδη που ήταν φιλοαμερικανός να τον θέσει σε κατ’οίκον περιορισμό!

          • Ξενοκίνητη από τη cia ήταν η εξέγερση στο πολυτεχνείο. Αν η δικτατορία ήταν κατασκεύασμα της cia δε θα τους έβαζαν φυλακή αλλά θα ανταμοιβόντουσαν. Επίσης ουδέποτε ζήτησαν χάρη και πέθαναν στη φυλακή!

          • o Μυρογιάννης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ απο τον Ντερτιλή ακριβως στην γωνία έξω απο το πολυτεχνείο.
            ναι δεν ειπε καποιος οτι υπηρεξε νεκρος ΜΕΣ αστο κτηριο. μιλαμε για τους νεκρους των γεγονοτων

            βεβαια οι χουντικοι υπηρχαν και υπαρχουν.
            παντα ο ανθρωπος ειχε να αντιμετωπισει τους μισάνθρωπους φασίστες

  • Δηλαδή οι τιμητές του Πολυτεχνείου αυτοί είναι όλοι κι όλοι;Οι άλλοι πού είναι……………..;

  • Μεγάλε Ανώνυμε να εύχεσαι να μην πέσεις σε κάποιον που έχασε το παιδί του στα γεγονότα, γιατί είναι αρκετοί αυτοί. Θα σε κόψει με τα δόντια του!!!!!!!.

  • Αντί να κράζουμε τους εαυτούς μας που δεν ήμασταν εκεί, κράζουμε αυτούς που ήταν. Είμαστε τραγικοί. Εκτός βέβαια αν ανήκει κάποιος σε αυτούς που λένε ότι δεν υπήρξαν νεκροί μέσα στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, και ότι αν δεν τους πείραζες, δεν σε πείραζαν και ότι έκαναν δρόμους και εργοστάσια και άλλα τέτοια γελοία.

  • Η φωνή του Πολυτεχνείου … Βλέπε Μαρία Δαμανάκη … Εξαργυρώνει το εδώ Πολυτεχνείο με 30.000€€ τον μήνα μισθό σαν επίτροπος της ΕΕ …Εσείς άλλο καλά ?? Τα παιδιά η οικογένεια …Πως περνάτε ??? ????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.