Κοινή δήλωση Βουλευτή Φλώρινας Κώστα Σέλτσα και Συντονιστή Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Παύλου Γεωργίου: Κανένα χωριό του νομού Φλώρινας δεν μένει εκτός εξισωτικής αποζημίωσης

17 Νοεμβρίου 2018
17:45
Κανένα σχόλιο

 

Η είδηση ότι κανένα χωριό του νομού Φλώρινας δεν πρόκειται να μείνει εκτός μειονεκτικών περιοχών και οι αγρότες δεν θα χάσουν την εξισωτική αποζημίωση είναι αναμφισβήτητα θετική. Η εξέλιξη αυτή μας έγινε γνωστή εδώ και 3 ημέρες από το αρμόδιο Υπουργείο. Σεβόμενοι, ωστόσο, τον θεσμικό ρόλο όσων εργάστηκαν σκληρά αλλά αθόρυβα για να μην αδικηθεί ο νομός Φλώρινας από την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, αποφασίσαμε να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά την σχετική διαβούλευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών της χώρας (εκτός των ορεινών) και αφού λήφθηκαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νομού Φλώρινας. Η ιδιότητα των μειονεκτικών περιοχών είναι σημαντική τόσο για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης όσο και για τα σχέδια βελτίωσης και γενικότερα τη συμμετοχή των αγροτών στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Με αφορμή τον νέο σχεδιασμό του Υπουργείου, απολύτως απαραίτητος για να ανταποκριθεί η χώρα μας στις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 1305/2013 και να συνεχίσει να καταβάλει την εξισωτική αποζημίωση, ξεκίνησε μια άκρως λαϊκίστικη κινδυνολογία από πολλές πλευρές προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα ανησυχίας στους αγρότες της περιοχής μας. Όλοι αυτοί διαψεύδονται με πανηγυρικό τρόπο. Όλοι αυτοί που σπεύδουν σήμερα να βγάλουν ευχαριστήρια προς συγκεκριμένους παράγοντες για την συμβολή τους, είναι οι ίδιοι που έλεγαν πως με την εφαρμογή αυτής της οριοθέτησης οι αγρότες του νομού μας θα γίνουν άνθρωποι των σπηλαίων. Είναι αυτοί που μόνο με μια επιστολή θεώρησαν ότι μπορούν να λύσουν το θέμα. Μακάρι τα σοβαρά προβλήματα να λύνονταν μόνο με επιστολές. Είναι άδικο για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας να χρησιμοποιούν ορισμένοι την επίλυση αυτού του θέματος για καθαρά μικροπαραγοντίστικη εκμετάλλευση.

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε σε διαβούλευση η νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών στείλαμε θεσμικά επίσημη ενημέρωση σε όλους τους αρμόδιους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να αναδειχθεί η διάσταση του ζητήματος. Η ανταπόκριση του Υπουργείου ήταν η καλύτερη δυνατή και δικαιώνει τους αγρότες της περιοχής μας. Αναμένουμε, ωστόσο, την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου για τα 45 χωριά του νομού μας, τα οποία θα διατηρήσουν την ιδιότητα της μειονεκτικής περιοχής και συνεχίζουμε θεσμικά την προσπάθεια για την οριστική επίλυση του θέματος. Για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων της περιοχής μας απαιτείται μεθοδική και συστηματική δουλειά και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Ο Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας Παύλος Γεωργίου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.