Ξεκάθαρες κουβέντες σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και το ζήτημα των κληρικών

20 Νοεμβρίου 2018
13:14

Ξεκάθαρες κουβέντες σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και το ζήτημα των κληρικών

  1. Διαφωνήσαμε από την αρχή χωρίς υποσημειώσεις για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. Η Ν.Δ. είχε προβλέψει την ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών διασφαλίζοντας ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  2. Στις συναντήσεις του Προέδρου της Ν.Δ. με τον Αρχιεπίσκοπο δεν υπήρξε ενημέρωση (πόσο μάλλον από την Κυβέρνηση) για την επικείμενη συμφωνία και την αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά και το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής.
  3. Καμία πίεση προς Μητροπολίτες από την πλευρά μας.
  4. Εμείς ξεκινήσαμε το 2013 την προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία, αλλά διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι έχουν καταλάβει τα παιχνίδια που παίζει αυτή η Κυβέρνηση ακόμη και στα πιο σοβαρά ζητήματα.

17 σχόλια

  • 70 ΧΡΌΝΙΑ αναξιοποίητη η περιουσία της Εκκλησίας και οι νέοι μας φεύγουν έξω για δουλειά…….Τώρα που ο Συριζα ορθά ανακίνησε το θέμα σε πήρε ο καυμός για ανακοιώσεις.Αργήσατε……

    • Προεκλογικό τρικάκι…

      Η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για αναξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας έχει στόχο την υλοποίηση της αριστερής ονείρωξης, στο πλαίσιο της αποχριστιανοποίησης της χώρας, να μειωθεί δραστικά η επιρροή της Εκκλησίας

      • 6/11/2018

        Σύμφωνα με τη Ν.Δ. «σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ».
        «Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

      • Εννοείς η συμφωνία με τον ιερώνυμο;

        Άρα κατά τα λεγόμενα σου και ο ιερώνυμος επιδιώκει την αποχριστιανοποιηση της Ελλάδας και όλες τις άλλες μπούρδες που λες.

        Ούτε παιδί Δημοτικού δεν χρησιμοποιεί τέτοια αστεία επιχειρήματα.

  • Αρχικά συμφωνήσατε λέγοντας οτι ειναι προς την σωστή κατεύθυνση και οτι ηταν ολα αυτά δικές σας ιδέες ….μετα μια αλλη πτέρυγα σας , κάπου πλαγιοκοπησε όποτε τις ξεκάθαρες κουβέντες αλλου

    • Αφού ο (αντι)πρόεδρος του εδεσσαικου… Ε με συγχωρείτε… Ο Μητσοτάκης είπε ότι στην αρχή έκαναν πλάκα! Μη που πεις ότι δεν τον πίστεψες!

      Ο σούπερ γκουφι πιο σοβαρή αντιπολίτευση θα έκανε.

    • Και όμως όσο παράξενο και αν σου φαινεται μιλάει σαν υποψήφιος βουλευτής γιατί κακά τα ψέματα μόνο αυτος και ο Παπαδόπουλος ειναι μέσα στη λίστα……

      Α ρε κατακαημένη ΝΔ

      • το καταστατικό προβλέπει 3 φορές κάθοδο στο ψηφοδέλτιο. Εδώ για το Φώτη έχουμε 4 και πάμε για 5. Και αν δεν βάλει βέτο η πειραιώς θα βάλουν οι συνυποψήφιοι του. Όσο για το Μιχάλη θα είναι

        • απορω Που ειναι και θεμα συζήτησης αν θα ειναι ο Παπαδόπουλος στο ψηφοδέλτιο ….προφανώς και θα ειναι , Αφου θέλετε δε θέλετε αυτος ειναι η ΝΔ στο νόμο, τωρα υποψηφιότητες τύπου Ζυγούρη , Τοπαλιδη προτοεμφανιζομενων κτλ (άθελα θα έλεγα) βοηθούν την εκλογή του Παπαδόπουλου απλά . Α ρε ΝΔουλα σε ποιους επαφίεσαι….

          • Οι πρωτοεμφανιζομενοι θα σας κάνουν να κλαιτε. Εσας και τον Μιχαλη σας. Ερχομαστε

        • Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο καταστατικό και η μία κάθοδος είναι με λίστα και όχι με σταυρό. Αυτά τα λέει ο Μιχαλάκης που είναι εκτός και να τον δούμε μετά θα ξαναπατήσει ποτέ στο νομό;

  • “4.Εμείς ξεκινήσαμε το 2013 την προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία, αλλά διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.”

    Αφού υπήρχε και υπάρχει θεσμικό πλαίσιο αξιοποίησης, είναι ολοφάνερο ποιός φέρνει προσκόμματα και δεν αξιοποιείται, έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, χωρίς άλλη διεργασία. Αλλά φαίνεται πως είναι “συμφέρουσα” η περίπτωση μέσω του Υπερταμείου !

  • Η περιουσία της Εκκλησίας ανήκει στην Εκκλησία και την αξιοποιεί η Εκκλησία, όσην αξιοποιείται, όπως θέλει και μπορεί. Η Πολιτεία να μην ανακατεύεται. Επίσης, αυτό το Κράτος το φτιάξαμε εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και έχουμε σκοπό να το διατηρήσουμε. Σε όποιον δεν αρέσει, να πάει να φτιάξει δικό του Κράτος, δεν έχει θέση στην Ελλάδα μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.