kozan.gr: Aναφορά στη δράση της ομάδας “Πτολεμαίοι Μακεδόνες” από το site των Σκοπίων www.mkd.mk

20 Νοεμβρίου 2018
17:14

 

Aναφορά στην ομάδα “Πτολεμαίοι Μακεδόνες” από το site των Σκοπίων www.mkd.mk

Η μετάφραση του δημοσιεύματος, που μπορείτε να βρείτε αυτούσιο εδώ, παρέχεται  μέσω της google και ενδεχομένως σε αρκετά σημεία της να μην είναι ακριβής :

” Υπάρχουν επίσης “Πτολεμαϊκοί Μακεδόνες” στην Ελλάδα που είναι εναντίον της Συνθήκης Πρεσπών.

Τον τελευταίο καιρό, στην Ελλάδα, κάθε μεγάλη συγκέντρωση, συζήτηση, συζήτηση για τη Συνθήκη Πρεσπών ακολουθείται από διαμαρτυρίες και φυλλάδια των λεγόμενων. Πτολεμαϊoi Μακεδόνες. Σύμφωνα με φυλλάδια που πρόσφατα διαχώρισαν τα μέλη αυτής της ένωσης, είναι αντίθετα προς τη συμφωνία Κοτζιάς-Δημητρόφ και κατά του ονόματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Πτολεμαίων Μακεδόνες πιστεύουν ότι υπάρχουν Μακεδόνες, το μακεδονικό έθνος, Μακεδονικό … Γι ‘αυτούς η υπογραφή της Συνθήκης της Πρέσπας από Έλληνες πολιτικούς προδοσία.

Πτολεμαίοι Μακεδόνες στο προπαγανδιστικό υλικό τους λένε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος έχει ήδη κρίνει δύο φορές ότι η μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει και καμία διεθνής συμφωνία δεν ισχύει για αυτούς χωρίς την υπογραφή του ελληνικού προέδρου. Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, θεωρούν το λεγόμενο Πτολεμαϊκούς Μακεδόνες, ο Πρόεδρος της Ελλάδας είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες. Διαφορετικά, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίσει σε δημοψήφισμα αν είναι υπέρ ή κατά της Συνθήκης της Πρεσπών. Θα συνεχίσουμε να εμποδίζουμε τη διεξαγωγή οποιουδήποτε γεγονότος για να συζητήσουμε τη Συμφωνία Πρεσπών “, ανέφερε το πτολεμαϊκό μακεδονικό φυλλάδιο.

Προσφάτως προσπάθησαν να τερματίσουν τη συζήτηση για την οποία συζητήθηκε η Συνθήκη της Πρεσπών.

Θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονοι του Πτολεμαίου (367 – 283 π.Χ.), ενός Μακεδόνα στρατηγού στον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γεννήθηκε στο Καϊlάρι, ένα χωριό ανάμεσα στις επαρχίες Λέριν, Κοζάνη και Μεγλέν, Μακεδονία του Αιγαίου.”

28 σχόλια

  • Ας τους ενημερώσει κάποιος πως μόνο το 17% των Ελλήνων είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της public issue https://www.altsantiri.gr/parapolitika/ti-deichnei-i-ereyna-tis-public-issue-gia-symfonia-prespon-kotzia-zaef-kai-toyrkia/?fbclid=IwAR1wknJBqxtHMZ3zDMnycozH6bwOtAN-nhjNdSgErzozW7yW1XBYYpTmX4U

  • Την ιδια εθνικιστική τυφλα έχετε και οι δυο… Αντί να συμφιλιωθούμε και να δημιουργήσουμε συνθήκες καλής γειτονιας τρώγεστε μην τυχόν και ηρεμήσουμε και δουμε λίγη συνεργαςια Και πρόοδο στις περιοχές μας…

    • Σημαίνει ότι ενώ ο τίτο ψόφησε την δεκαετία του 80 και ο κομμουνισμός κατέρρευσε το 90, υπάρχουν ακόμη αμετανόητοι νοσταλγοί, βούλγαροι πλαστογράφοι, που φαντασιώνονται ότι είναι Μακεδόνες, έξυπνε!

      • Σημαίνει απλά ότι όλος ο κόσμος τους αναγνωρίζει σαν Μακεδονία, με αποκλειστική ευθύνη Πασοκ και ΝΔ που επέτρεψαν με την αδράνειά τους να συμβεί.

        Το .mk δεν το έβγαλαν από το μυαλό τους. Τους παραχωρήθηκε. Όπως και το ΜΚ στα αυτοκίνητά τους κτλ, κτλ

        • Οι ευθύνες των προηγουμένων είναι υπαρκτές, αλλά αν ίσχυε πως το θέμα είναι χαμένο, τότε προς τί η προδοτική συνθηκολόγηση των Πρεσπών, μου λες;

          Μέχρι σήμερα, όσο είμαστε παρόντες είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται ως πγδμ / fyrom, και μάλιστα πρόκειται για προσδιορισμό χάριν αναφοράς, όχι ονομασία. Γιατί να υπογράφει η Ελλάς ότι έχουν δικαίωμα να λέγονται «Βόρειος Μακεδονία»;

    • Όπως και τότε που υπογράψαμε για τις ταυτότητες … χάλασαν τον κόσμο και όταν κατάφεραν να βγάλουν τη δεξιά κυβέρνηση , μετά σφύριζαν αδιάφορα σαν κοτούλες.

  • Να συνεργαστούμε με αυτούς που θέλουν να κλέψουν όνομα 3,000 ετών ?? Τι λες ρε Συριζοτρολλακι ?? Σε 5 μήνες θα πας 4% το έχεις καταλάβει ??

  • Άλλο να υπερασπίζεσαι το υπέρτατο ιδανικό της ύπαρξής σου καταγεγραμμένο πάνω από 2.500 χρόνια που είναι η εθνική συνείδηση. Σου θυμίζω την απάντηση του Δημάρατου στον Ξέρξη για τους Έλληνες όπου στην ουσία εξηγεί τι είναι η εθνική συνείδηση .. «το Ομόηθες, το Ομόθρησκων, το Όμαιμον, το Ομόγλωσσων». Τι επικρατεί στο διπλανό κρατίδιο..; Δεν είναι λοιπόν καμία «Εθνικιστική τύφλα» όπως την αποκαλείς … Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μια Πενηντάχρονη προβοκάτσια και πλημμελώς πιστευτής φυτευτής «ιδέας» μιας ψεύτικης εθνικής συνείδησης…. Ποιος δεν θέλει την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των γειτόνων ; Συγκρίνεις και επιχειρηματολογείς εντελώς ανούσια …

  • πρέπει να ανατρέψουμε το εθνικό Βατερλώ των Πρεσπών.Οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες είναι πρωτοπόροι , άξιοι πολλών επαίνων.

    Ο σοφός ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος χρέωνε μόνον σε ανιστόρητους διπλωμάτες και αφιλοσόφητους πολιτικούς την ανικανότητά μας να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά το ιερό όνομα της Μακεδονίας έναντι σφετεριστών. Υπενθύμιζε ότι «η ονομασία των κρατών πρέπει να έχει ρίζα ιστορική, είτε θεμελίωση γεωγραφική, ή και τα δύο»(Μηνύματα Πολιτικά, Παπαζήσης, σ.118). Η ψευδωνυμία των Σκοπίων δεν έχει τίποτε από αυτά.

  • όταν έγινε η συζήτηση στη βιβλιοθήκη Κοζάνης την κάνατε με ελαφριά πηδηματάκια καθότι ολα τα επιχειρηματά σας έπεφταν στο κενό Αλωστε απαντούσε ο Μαραντζίδης που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και αυτο αποδυνάμωνε το κόλλημα σας με τα περι προδοσίας

    • Μίκος Μαραντζίδης, με το άρθρο του «Η βαριά κληρονομιά του συλλαλητηρίου»., Καθημερινή 14.1.2018 απαξιώνει, ο ανερμάτιστος, την αντίθετη άποψη !!!

      • Μίκος ή Μίκης; Είσαι σίγουρος ότι τα συλαλλητήρια μας απομόνωσαν από την Ευρώπη; Αυτή την Ευρώπη που οι Άγγλοι θέλουν να φΰγουν; Του πλούσιου βορά και του φτωχού νότου; Την Ευρώπη που γέννησε το ρατσισμό και το φασισμό; Αυτή την Ευρώπη υποστηρίζει ο κος Μαραντζίδης; Της δουλοπρέπειας; Ο Μίκης τα είπε όλα με μιά του φράση!

    • Στη βιβλιοθήκη δεν έγινε καμιά συζήτηση κι ούτε μίλησαν καθόλου για την ίδια τη συμφωνία.Βγάλαν τρία λογύδρια μ ότι βόλεψε τον καθένα και μετά δέχτηκαν μερικές ερωτήσεις πανω σ αυτα΄που είπαν.Ο Μαραντζίδης συγεκριμένα μοιίρασε αφθονο γέλιο λέγοντας συνεχώς οτι ο Τσίπρς πρέπει να πάρει το νόμπελ.

  • ”Σοβαρή” κίνηση και με απόψεις σε όλα τα ιστορικά γεγονότα. Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, τα ιδρυτικά μέλη της γελούσαν ειρωνικά και χλεύαζαν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου δημόσια στα social meδια,γιατί σύμφωνα με τους φωστήρες αυτούς εδώ, ποτέ δεν υπήρξαν. Να τη χαίρεστε την κίνησή σας… Με κάτι τέτοια και τέτοιους καταντήσαμε να αποκαλεί όλος ο κόσμος τα Σκόπια ως Μακεδονία.

    • Το “Πολυτεχνείο” μη το πιάνετε στο στόμα σας, ξεφτυλιστήκατε προχθές που ο Παππάς τη μια μέρα ήταν σε δείπνο με τον Αμερικανό πρόεδρο και την άλλη μέρα έκανε “πορεία” με άλλα στελέχη σας έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.