Κλειστό Λευκόβρυσης: Ελλάδα – Ισραήλ 83-57: Νίκη στο “αντίο” της Καλτσίδου

21 Νοεμβρίου 2018
19:36
Κανένα σχόλιο

Η Εθνική Γυναικών στην 6η και τελευταία “στροφή” της προκριματικής φάσης έκανε το καθήκον της απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο συνέτριψε με 83-57. Δεν γινόταν άλλωστε και αλλιώς, καθώς το χρωστούσε στην Στέλλα Καλτσίδου, η οποία έπειτα από 149 συμμετοχές με την γαλανόλευκη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα με το εθνόσημα. Η Στέλλα Καλτσίδου αποθεώθηκε τόσο πριν, όσο και μετά το τέλος του αγώνα από τις συμπαίκτριές της και τους φιλάθλους, ενώ βραβεύθηκε και για την προσφορά της στην Εθνική.

Η έμπειρη φόργουορντ μάλιστα μαζί με τις Εβίνα Μάλτση  Ελεάννα Χριστινάκη ήταν οι κορυφαίες παίκτριες της Εθνικής, η οποία ουσιαστικά για να περάσει στο Ευρωμπάσκετ του πρέπει η αδύναμη Πορτογαλία να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί της Μ. Βρετανίας, καθώς πάρα πολύ δύσκολα θα είναι στις καλύτερες δεύτερες των προκριματικών.

Η Εθνική στο ξεκίνημα του αγώνα χρειάστηκε λίγα λεπτά για να βρει τα… πατήματά της, καθώς στο “καλημέρα” της αναμέτρησης ήταν άστοχη. Η γαλανόλευκη, όμως, παρέμεινε προσηλωμένη στην άμυνα της, βρήκε ρυθμό και τρέχοντας σερί 7-0 από το 7′ ως το 9′ ξέφυγε με 10 πόντους (14-4).  Οι φιλοξενούμενες με τις Λεβ και Ντόρον μείωσαν σε 14-10 στο 10΄, ενώ στο 12′ με 2/2 βολές της Κλαρκ πλησίασαν στο -2 (14-12). Η συνέχεια, όμως, ήταν διαφορετική και άνηκε στην Εθνική. Η Χριστινάκη πίσω από την γραμμή των 6,75 μέτρων ξεκόλλησε την Εθνική, ενώ οι Μάλτση και Καλτσίδου έδωσαν συνέχεια στον διαγωνισμό τριπόντων. Η Ελλάδα στα μισά της β’ περιόδου βρέθηκε στο +16 (28-12) και συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 42-23, το οποίο διαμορφώθηκε με τρίποντο της Μάλτση. Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμίδα στου δρόμου τα μισά είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους κι έχοντας για οδηγούς τις Μάλτση (16 πόντοι), Καλτσίδου (11 πόντοι) και Χριστινάκη (9 πόντοι)  είχαν σε απόσταση… ασφαλείας τις αντιπάλους τους.

Ο έλεγχος  της αναμέτρησης παρέμεινε στα χέρια της Ελλάδας στην τρίτη περίοδο. Η Μάλτση και η Χριστινάκη παρέμειναν “ζεστές” και η Σπανού κέρδισε τις περισσότερες από τις μάχες που έδωσε στο ζωγραφιστό, ενώ  στο 25′ η Κλαρκ δέχθηκε τεχνική ποινή και χρεώθηκε με το 4ο προσωπικό της φάουλ. Η Ελλάδα έφτασε ακόμα και στο +23 (62-39, 28:45), ενώ η συμπλήρωση των 30′ βρήκε την Εθνική στο +20 (64-44).

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα ως προς το ποια θα είναι η νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης. Η γαλανόλευκη, όμως, παρέμεινε σοβαρή και στο 36′ προηγήθηκε με 77-49. Η διαφοραά στο 38′ δια χειρός Καλτσίδου έφτασε και πάλι στους 28 πόντους (81-53) κι εντέλει η Εθνική επικράτησε με 83-57

Δεκάλεπτα: 14-10, 42-23, 64-44, 83-57

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Χριστινάκη 12 (2), ?Κοσμά  4, Λύμουρα 2 (4 ασίστ), Σπυριδοπούλου), Τσινέκε, Καλτσίδου 16 (3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μάλτση 25 (6/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Νικολοπούλου, Σωτηρίου 2, Σπανού 18 (11 ριμπάουντ), Σταμάτη.

Ισραήλ (Ίνμπαρ): Μπεν-Νουν, Κλαρκ 17 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ), Καρς, Σαφίρ, Σαλόμ, Μπάνε, Ντιαμάν 6, Ντόρον 14 (2), Λεβ 3 (1), Λεβίτσκι 8 (1), Ρότμπεργκ 7 (1), Ζαϊρί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.