Νέες ενδιαφέρουσες απαντήσεις του Β. Κωνσταντόπουλου στη συνέντευξή του στο kozan.gr: Πως σχολιάζει το πολιτικό «διαζύγιο» με τον Χ. Ελευθερίου – Τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν για συγκεντρωτισμό

21 Νοεμβρίου 2018
23:31

Την διάθεσή του για «συνεργασία με οποιονδήποτε για το καλό του δήμου» εξέφρασε ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο kozan.gr, ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε πως «Στις εκλογές ο λαός θα αποφασίσει ποιος και με ποιον θα συνεργαστεί», ενώ υπογράμμισε πως «Δεν αποκλείουμε κανέναν».

Ερωτώμενος για την πιθανότητα συνεργασίας με τον Χρήστο Ελευθερίου στο μέλλον, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, απάντησε «Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Προφανώς εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα στην δεύτερη Κυριακή ή μετεκλογικά, προφανώς μέσα και από την «συνδρομή» ή από την αναγκαιότητα που προκύπτει από τον «Κλεισθένη», είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με οποιονδήποτε για το καλό του δήμου», ενώ έθεσε σε αδρές γραμμές το αναπτυξιακό πλάνο της παράταξής του για τον δήμο και έδωσε την δική του απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για συγκεντρωτισμό.

Ν.Χ.: Σε ποιες ενέργειες θα επικεντρωθείτε ώστε να δώσετε στον δήμο αναπτυξιακή προοπτική – πέραν των ζητημάτων της καθημερινότητας και το νοικοκύρεμα των οικονομικών- εάν εκλεγείτε δήμαρχος;

Εκτός από τα έργα υποδομών που πρέπει να υλοποιηθούν, γιατί βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και δημιουργούν μια άλλη αίσθηση στις πόλεις και στους οικισμούς όπου γίνονται παρεμβάσεις, απαιτείται μια σειρά αναπτυξιακών έργων που θα δώσουν προστιθέμενη αξία και στις περιουσίες των συμπολιτών μας, ενώ θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας.

Αυτό που αποτελεί σημείο αιχμής για εμάς, είναι η κατασκευή μεγάλων αρδευτικών έργων, ξεκινώντας από το έργο άρδευσης εκτάσεων των Καμβουνίων, είναι ένα έργο με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όπου η ΔΕΗ θα χρηματοδοτήσει με 2 εκατομμύρια, είναι χρήματα ανταποδοτικά που έχουμε πάρει από τη ΔΕΗ το 2014, απλά αυτά δεν έχουν προχωρήσει. Εμείς θα τα συνεχίσουμε. Το δεύτερο είναι το αρδευτικό Καμβουνίων και το αρδευτικό Λιβαδερού, και βεβαίως καινούριες επεκτάσεις στο αρδευτικό των Ιμέρων, των Λευκάρων, της Μεσσιανής και βεβαίως στην περιοχή των Γουλών στο μεγάλο αρδευτικό του ΤΟΕΒ Σερβίων. Επίσης το αρδευτικό της Καστανιάς για την άρδευση των πατατοχώραφων.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα αναπτυξιακό πνεύμα. Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτά. Θα συνεχίσουμε αυτά που ξεκινήσαμε με την αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής του Τρανοβάλτου, που είναι σημείο αιχμής για εμάς, στοχεύοντας στην αξιοποίηση της περιοχής μέσα από την αδειοδότηση των υφιστάμενων επιχειρήσεων. Βεβαίως αυτό που λείπει από την περιοχή είναι η προώθηση, η διαφήμιση του Δήμου, καθώς πραγματικά μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης όχι μόνο για τη Δυτική Μακεδονία αλλά για όλη την Ελλάδα. Οι βασικοί πυλώνες των αναπτυξιακών δράσεων δηλαδή, εφόσον ο λαός μας επιλέξει, είναι ο πρωτογενής τομέας, η ενίσχυση στον ΤΟΕΒ, τα μεγάλα αρδευτικά έργα και βεβαίως οι υπηρεσίες που αφορούν κυρίως τον τουρισμό.

Ν.Χ.: Πρόσφατα έγιναν κάποιες διερευνητικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με εσάς και με τους κυρίους Ελευθερίου, Λιάκο, Γαβριηλίδη, καθώς και την κυρία Ανδρεάδου. Προέκυψε κάτι σημαντικό, ενδεχομένως να προκύψει σύντομα ή είναι κάτι που έκλεισε οριστικά;

Β.Κ.: Δεν προέκυψε κάτι σημαντικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία προσπάθεια να μειώσει τις υποψηφιότητες που προκύπτουν σε έναν ευρύτερο χώρο που ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει κεντροαριστερά, είναι σε μία διαδικασία, δεν έχει κλείσει αλλά εμείς έτσι κι αλλιώς έχουμε στοχεύσει και θα απαντήσουμε μετά τη συνάντηση της παράταξης. Είναι νωρίς ακόμα να πούμε το οτιδήποτε.

Ν.Χ.: Άρα δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα;

Όχι δεν έχει κλείσει ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Εμείς θα απαντήσουμε ως παράταξη μετά τη συνάντηση των υποψηφίων που θα έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα είναι νωρίς.

Ν.Χ.: Ο Χρήστος Ελευθερίου υπήρξε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με το δικό σας συνδυασμό το 2010 και διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνης της περιόδου. Γιατί επήλθε, τελικά αυτό το πολιτικό «διαζύγιο»; Τι μεσολάβησε;

Β.Κ.: Δεν μεσολάβησε κάτι σημαντικό. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον λόγο για τον οποίο ο κύριος Ελευθερίου έχει αποστασιοποιηθεί από την παράταξη. Σε αυτό μπορεί να σας απαντήσει ο ίδιος.

Ν.Χ.: Yπήρξατε συνεργάτες και συνοδοιπόροι. Δεν έχετε συζητήσει το λόγο της απομάκρυνσής του;

Β.Κ.: Θα ήθελα να απαντήσει ο ίδιος γι’ αυτό. Η παράταξή μας παραμένει στο μεγάλο της κομμάτι ενωμένη.

Ν.Χ.: Εσείς προτίθεστε να συνεργαστείτε ξανά με τον κ. Ελευθερίου;

Κοιτάξτε στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Προφανώς εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα στην δεύτερη Κυριακή ή μετεκλογικά, προφανώς μέσα και από την «συνδρομή» ή από την αναγκαιότητα που προκύπτει από τον «Κλεισθένη», είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με οποιονδήποτε για το καλό του δήμου. Δεν αποκλείουμε κανέναν.

Ν.Χ.: Εσείς θα του προτείνετε συνεργασία; [του κ. Ελευθερίου]

Β.Κ.: Δεν έχουμε πρόβλημα. Στις εκλογές ο λαός θα αποφασίσει ποιος και με ποιον θα συνεργαστεί.

Ν.Χ.: Σε αυτές τις εκλογές πως διαφοροποιούνται οι προτάσεις σας σε σχέση με εκείνες του 2014; Τι έχει αλλάξει από τότε και στο δήμο αλλά και σε ότι αφορά τη δική σας υποψηφιότητα; Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες;

Β.Κ.: Κοιτάξτε το 2014 οι πολίτες ψήφισαν με πραγματικό θυμό. Και είχαν και δίκιο, με την έννοια ότι η κεντρική πολιτική σκηνή είχε λάβει άσχημα μέτρα για την καθημερινότητα των πολιτών , όλα αυτά που συνέβαιναν την εποχή των μνημονίων. Οι πολίτες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αντιλήφθηκαν όλοι ότι όταν ψηφίζουμε, ψηφίζουμε με μυαλό και όχι με θυμό, με το συναίσθημα. Επίσης αξιολόγησαν τη δική μας θητεία, με την έννοια ότι εμείς και πολύ δουλέψαμε και έργο παράγαμε και χρηστή διαχείριση κάναμε, όλα αυτά που μας τα λένε τώρα. Δηλαδή η θητεία του κ. Κοσματόπουλου ήταν πραγματικά τραγική για το δήμο μας.

Εκτιμούμε με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις πληροφορίες που έρχονται από τους πολίτες, αλλά και την αναγνώριση του έργου μας αλλά και της δικής μου προσωπικής συνεισφοράς και των στελεχών, δεδομένου ότι δουλεύαμε πάρα πολλές ώρες , όλες τις μέρες του χρόνου. Οι πολίτες θα τα συνεκτιμήσουν όλα αυτά ώστε να μας ψηφίσουν, τώρα που το μυαλό τους είναι πιο καθαρό και θα ψηφίσουν με ψυχραιμία. Επίσης ο Δήμος περνά μια τραγική κατάσταση, γεγονός που απαιτεί γνώσεις , εμπειρία και χρόνο για να μπορέσει να αναστρέψει αυτή την κατάσταση. Εμείς λέμε ότι είμαστε στη διάθεση του κόσμου με πλεονεκτήματα την εμπειρία, τη γνώση αλλά και τη βεβαιότητα ότι αυτά που λέμε θα γίνουν και είναι πραγματοποιήσιμα. Δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε πολύ προκειμένου ο Δήμος να ανακάμψει. Από εκεί και πέρα όλοι οι σύμβουλοι και όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν.

Ν.Χ.: Έχετε κατηγορηθεί για συγκεντρωτισμό στη διαχείριση του δήμου τα χρόνια της θητείας σας. Θεωρείτε ότι μια δυνατή ομάδα θα δώσει τη λύση;

Β.Κ.: Κοιτάξτε νομίζω ότι είναι άδικο ως ένα βαθμό. Ως ένα βαθμό είναι σωστό αυτό, κυρίως ήμουν συγκεντρωτικός στα οικονομικά, όπου δεν επιτρέπονται λάθη. Όταν κάνει λάθος η υπηρεσία ή ο οποιοσδήποτε, ο δήμαρχος είναι ο τελικός αποδέκτης και είναι αυτός που απολογείται. Επομένως σωστά, κατά την άποψή μου, υπήρξε αυτός ο έλεγχος όσον αφορά τα οικονομικά. Αλλά πιστέψτε με ακόμα και σε αυτό, λειτουργούσε ένα σύστημα παράλληλων ευθυνών. Και ο Οικονομικός Διευθυντής και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε ευθύνη και γνώμη, και προφανώς στο τέλος εγώ γιατί ο δήμαρχος σε αυτό το σύστημα που υπάρχει σήμερα είναι αυτός που υπογράφει, είναι ο διατάκτης, είναι το εκτελεστικό όργανο. Επομένως, αφού ο δήμαρχος υπογράφει για τα πάντα δεν μπορούσα να μην έχω γνώμη, καθώς κάποιος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν υπογράφει κάτι.

Από την άλλη πλευρά, στα άλλα θέματα όπως η καθημερινότητα, τα τεχνικά έργα, οι αποχιονισμοί κτλ είχα πολύ μικρή συμμετοχή. Το πρόσωπο που έβγαινε προς τα έξω ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών των αντιδημάρχων και των υπηρεσιακών στελεχών, και πολύ λιγότερο δικών μου. Προφανώς δεν υπήρχε χρόνος να ασχοληθώ με την καθημερινότητα γιατί έβλεπα πως η κατάσταση είναι ικανοποιητική. Όσον αφορά τα έργα είχα εμπλοκή προφανώς λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας, αλλά πάντα σε συνεργασία με τους μηχανικούς. Άλλωστε οι μηχανικοί είναι αυτοί που βγάζουν τη δουλειά στο δήμο. Επομένως μπορεί να ήμασταν εμείς η Δημοτική Αρχή, όμως ότι έργα κάναμε σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία με εμάς κατόρθωσε να δουλέψει. Και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό. Όπως και τους συμβούλους που είχα και ασχολούνταν με τα έργα. Εάν κάποιοι εννοούν ότι το σύστημα έπρεπε να δουλεύει μπάχαλο, εμείς δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε.

Νατάσα Χατζηγεωργίου

Διαβάστε επίσης εδώ και άλλα σημεία της συνέντευξης Κωνσταντόπουλου

Ένα σχόλιο

  • Είναι ο καταλληλότερος από όλους τους υποψήφιους.
    Είναι ο μόνος που μπορεί να διορθώσει και να δώσει αναπτυξιακή πορεία στο Δήμο, έχει την εμπειρία,όραμα,την γνώση και τον τρόπο να το πετύχει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.