Υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού η ένταξη του «Τρανού Χορού» της Βλάστης στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

23 Νοεμβρίου 2018
14:14

Υπεγράφη σήμερα 23-11-2018 από την Υπουργό Πολιτισμού η ένταξη του πατροπαράδοτου δρώμενου «Τρανού Χορού» της Βλάστης στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Έτσι λοιπόν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , της Τοπικής Κοινότητας Βλάστης και του συνόλου των Βλατσιωτών , για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Το εν λόγω επίτευγμα συντελέστηκε μετά από διαρκή, επίπονη και επιστημονική δουλειά της αρμόδιας Επιτροπής , που συγκροτήθηκε με μέριμνα του Δημάρχου Εορδαίας και αντιπροσωπεύει τους Συλλόγους των απανταχού Βλατσιωτών .

3 σχόλια

  • Μπραβο το λεω και το εννοω.και να μπουν και οι φανοι της κοζανης,αλλα περσυ που εγινε αυτο με τους μωμογερους,το ποντιακο εθιμο,τους κραζατε τους ποντιους…

    • Οι Mομωγεροι ενταχθηκαν στον καταλογο αυλης παγκοσμιας πολιτιστικης κληρονομιας της Unesco.

      Οχι στον Εθνικο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.