Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης χαιρετίζει τον δυναμικό αγώνα των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

23 Νοεμβρίου 2018
15:24

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης χαιρετίζει τον δυναμικό αγώνα των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης και καταστολής του δίκαιου αγώνα τους, με εισαγγελικές παρεμβάσεις και απειλές.

Το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση εντείνει την ακόμα μεγαλύτερη ευθυγράμμιση της Παιδείας με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών της νέας γενιάς, με στόχο η αυριανή βάρδια των εργαζόμενων να είναι φθηνότερη, με λιγότερα δικαιώματα, αλλά και με λιγότερη εμπειρία από συλλογικές κινηματικές διαδικασίες. Γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συκοφαντηθεί ο αγώνας των φοιτητών πανελλαδικά, υποβαθμίζοντας ή αποσιωπώντας την ουσία των διεκδικήσεων των φοιτητών που παλεύουν το πτυχίο τους να είναι η μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα και να εμπεριέχεται σε αυτό όλη η απαραίτητη γνώση για την κατανόηση και αφομοίωση του επιστημονικού αντικειμένου και για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος.

Οι νέες γυναίκες, οι φοιτήτριες μαζί με τους συμφοιτητές τους,να δώσουν δυναμική απάντηση σε αυτούς που ντυμένοι με την προβιά του «σύγχρονου» και «προοδευτικού» θέλουν να γυρίσουν την Παιδεία, αιώνες πίσω.

Να παλέψουν ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενάντια στη σημερινή κατάσταση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Να παλέψουν για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών, για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, για ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση στο αντικείμενό τους.

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Οι φοιτήτριες και σπουδάστριες θα μας βρουν σύμμαχους στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

23/11/2018

14 σχόλια

  • TA ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ. ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ 19Ο ΑΙΩΝΑ, ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ. ΒΑΡΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

  • ποιων φοιτητών … 35 άτομα αποφάσισαν κατάληψη, ούτε παρέα δεν κάνουν … αυτοί θα αποφασίσουν για το μέλλον ενός Πανεπιστημίου… αν ένα Πανεπιστήμιο αποτελείται από 35 φοιτητές, τότε αυτό δεν είναι Πανεπιστήμιο …

    • Στα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, την κατάληψη την αποφασίζουν 4-5 κομματικοί εγκάθετοι των παρατάξεων παρέα με ακόμα 4-5 κουκουλοφόρους. Τουλάχιστον εδώ ψηφίσαν (όντως) 70 άτομα σε μια πραγματικά δημοκρατική διαδικασία. Αντί να υποτιμάς το μέγεθος του πανεπιστημίου, κοίτα να αναφερθείς στα δικαιώματά τους. Και στην δικαιολογημένη απαίτηση να μην εξισωθούν με τους στούρνους του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που μπήκαν με 3 ή τους ανεπαρκείς καθηγητές των ΤΕΙ που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν μια σοβαρή δημοσίευση εδώ και 10 χρόνια…

      • 70 άτομα είναι οι φοιτητές ενός ολόκληρου πανεπιστημίου; ….δεν υπάρχουν τέτοια πανεπιστήμια στον κόσμο, μάλιστα θα έλεγα ότι ένα τμήμα σε ένα κανονικό πανεπιστήμιο έχει περισσότερα άτομα … οι ίδιοι απαξιώνετε τα πτυχία και τα τμήματά σας … Επιπλέον, δεν έχετε καταλάβει το τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα … επίσης δεν έχετε καταλάβει ότι δεν γίνεται καμία εξίσωση των φοιτητών του ΤΕΙ με εσάς, καθώς αυτοί θα πάρουν πτυχίο ΤΕΙ… έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να σας χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να κλείσει το Πανεπιστήμιο και να πάνε σε άλλο αστικό κέντρο… το Πανεπιστήμιο είναι πολύ μικρό και δεν είναι βιώσιμο… τελειώνοντας θα έλεγα ότι ο ρατσισμός που επιδεικνύετε για τους φοιτητές του ΤΕΙ δεν ταιριάζει με τη ιδεολογία που δήθεν πρεσβεύετε … σκεφτείτε ότι με την ίδια λογική είστε και εσείς πολύ κατώτεροι του Μετσόβιου πολυτεχνείου….

        • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει 4000 φοιτητές. Είναι υπεραρκετοί για να θεωρείται και αυτοτελές και βιώσιμο και αφήστε τα παραμύθια που τεχνηέντως διαδίδουν ορισμένοι (μήπως και εσείς..?) για να περάσουν την συγχώνευση “όπως όπως”. Αν έχετε πρόβλημα με τους 70 που ψήφισαν για την κατάληψη, σας απάντησα ότι σε μεγαλύτερα ιδρύματα για τις καταλήψεις δεν ψηφίσουν ούτε… 10 φοιτητές. Και αυτά περί “ρατσισμού” αφήστε τα, γιατί τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί και ο Γαβρόγλου. Η αξία του καθενός κρίνεται βάσει της προσπάθειας και των επιτευγμάτων του. Αν κάποιοι φοιτητές στο ΤΕΙ μπήκαν με βαθμό 3, και η πλειοψηφία των καθηγητών του ΤΕΙ δεν έχουν επιδείξει το παραμικρό ερευνητικό έργο από τότε που εργάζονται, αυτό δεν λέγεται “ρατσισμός”. Αναξιοσύνη και μετριότητα λέγεται. Αν λοιπόν εκεί στο ΤΕΙ θέλουν να ονομαστούν “πανεπιστήμιο”, ας αναβαθμίσουν την ακαδημαϊκή ποιότητά τους αντί να προσπαθούν να απορροφήσουν ένα πραγματικό πανεπιστήμιο..

  • Τι θα πειτε οταν οι φοιτητες απο το Μετσοβιο που περασαν με 19000 μορια ζητησουν τα πτυχια τους να μην εχουν την ιδια αξια με το πανεπιστιμιο κοζανης που περασαν με 9000 μορια

    • Θα τους πούμε καταρχάς ότι δεν υπάρχει βάση με 9000 μόρια στην πολυτεχνική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπως ψευδώς αναφέρεις. Οι βάσεις πέρσι στις τρεις πολυτεχνικές σχολές στις γενικές σειρές κυμαινόταν από 115000 έως 16000 μόρια και ήταν οι χαμηλότερες στην ιστορία τους. Βάσεις εντελώς φυσιολογικές για πολυτεχνικές σχολές επαρχίας στην πτώση των βάσεων που έγινε πανελλαδικά πέρσι. Και ΦΥΣΙΚΆ θα τους λέγαμε επίσης ότι στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – με το οποίο κάποιοι πάνε να τους εξισώσουν – οι βάσεις ξεκινούσαν από 1500 μόρια στις γενικές σειρές(!), ενώ στις “πολυτεχνικές” ειδικότητες του ΤΕΙ (όπως στους Μηχανικούς Περιβάλλοντος ΤΕ) μπήκαν με 4500 χιλιάδες (δηλαδή βαθμό 4,5… ). Αυτά θα τους πούμε..

  • ο αγώνας αυτός αγαπητές κυρίες γίνεται στη βάση ότι ορισμένοι φοιτητές είναι ανώτεροι από κάποιους άλλους , δεν ξέρω αν αυτό σας θυμίζει κάτι …

    • Βέβαια μας θυμίζει: Τα ίδια λέει και ο Γαβρόγλου – όπως και ολόκληρος ο κυβερνητικός θίασος – όταν επιχειρεί να εξισώσει τους πάντες (προς τα κάτω…) και να πλήξει την αριστεία και την αξιοσύνη. Βλέποντας πως χρησιμοποιείτε τα ίδια επιχειρήματα, υποθέτω πως εκεί στο ΤΕΙ τρίβετε τα χέρια σας, που κάποιοι πάνε να σας ονομάσουν “πανεπιστήμιο”, ενώ η πραγματική φοιτητική και ακαδημαϊκή αξίας σας είναι ίδια με του Λυκείου (τεχνικού…).

      • Με τον ίδιο προσβλητικό τρόπο οι φοιτητές του Μετσόβιου θα μπορούσαν να απαιτήσουν εσείς να πάψετε να είστε ισοδύναμοι πτυχιούχοι, θα έπρεπε να είστε κάτι κατώτερο, είναι πιο άξιοι από εσάς … όσο για τις δημοσιεύσεις και τους καθηγητές σας, τα βλέπετε όπως σας συμφέρει… εάν προσθέσουμε στον αριθμό των καθηγητών σας και τους υποψήφιους διδάκτορες, τότε το ανθρώπινο δυναμικό που βγάζει δημοσιεύσεις είναι πολύ μεγαλύτερο από του ΤΕΙ και επομένως ο μέσος όρος πέφτει κάτω από τον αντίστοιχο που έχει το ΤΕΙ …

        • Αυτά να τα λες στους Τεϊτζήδες που τα πιστεύουν, όχι σε εμάς. Το ΤΕΕ αναγνωρίζει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στην Κοζάνη και στο ΕΜΠ και δε δέχτεται τους Τεϊτζήδες, ούτε προκειται να τους δεχτεί. Επιπλέον, η πολυτεχνική σχολή του ΠΔΜ δεν επιδιώκει τη συνένωσή της με το ΕΜΠ. ΑΝ μπορεί το ΤΕΙ, ας γίνει μόνο του πανεπιστήμιο, όπως προσπαθούν στην Κρήτη.

  • Αναρωτιέμαι αυτή η κίνηση γυναικών καταλαβαίνει τι χαιρετίζει… Διαπιστώνω ότι χαιρετίζει… ΤΗΝ κατάληψη! Μπράβο εύγε μετά μη λέτε γιατί η Χ.Α ανεβαίνει!
    Επίσης, να υποθέσω ότι θα γίνει κατάληψη στο καποδιστριακό γιατί οι φοιτητές της δυτικ Μακεδονίας μπήκαν με τη μισή βαθμολογία που μπήκαν αυτοί στο καποδιστριακό!Έρε γλέντιαααααααα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.