kozan.gr: Eκδόθηκε η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που δεσμεύει κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία των ιδιοκτητών των 8 ροντβαιλερ στην υπόθεση με τον μικρό Στάθη

9 Δεκεμβρίου 2016
10:23

Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων της κας Προέδρου Πρωτοδικών Κοζάνης, δεσμεύεται κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία των ιδιοκτητών των 8 ροντβαιλερ, 3 εκ των οποίων αφαίρεσαν τη ζωή από τον μικρό Στάθη, ανήμερα του Πάσχα. Στο σκεπτικό της πολύ αυστηρής απόφασης, καταρχήν γίνεται δεκτό, για πρώτη φορά, ότι τα σκυλιά της επίθεσης ήταν 3 και όχι 2, όπως από την αρχή έχει τονίσει ο συνήγορος της μητέρας, κος Βρίκος Ζήσης. Επίσης, η ευθύνη βαραίνει το ζεύγος και όχι μόνο έναν εξ αυτών, δεδομένου ότι και η σύζυγός θεωρείται με βάση την απόφαση κάτοχος των σκύλων και ομοίως υπεύθυνη. Αναλυτικότατα δε, καταγράφεται η σωρεία των παραλείψεων στις οποίες, σύμφωνα με την πρόεδρο πρωτοδικών, είχε προβεί το ζεύγος και μάλιστα αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά: «τα μέτρα φύλαξης, που είχαν λάβει, ήταν αυτοσχέδια, πρόχειρα και ανεπαρκέστατα, ενώ ανάλογη ήταν και η στοιχειώδης εκπαίδευση που οι ίδιοι παρείχαν στα ζώα αυτά». «..δεν ασκούσαν ούτε τον προσήκοντα έλεγχο και εποπτεία επί των ανωτέρω ζώων, έτσι ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να αντιληφθούν την έξοδο και απομάκρυνσή τους από το χώρο όπου φυλάσσονταν, να τα ακινητοποιήσουν και να τα περιορίσουν και πάλι εντός αυτού, οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτούνταν». «Συνεπεία, δε, των ανωτέρω συνθηκών διαβίωσής τους, τα οκτώ (8) Rottweiler αφενός μεν είχαν τη δυνατότητα να εξέρχονται ενίοτε κατ’επιλογή τους από το χώρο φύλαξής τους, όπως πιθανολογείται ότι συνέβη και την επίμαχη ημέρα, αφετέρου δε εκδήλωναν απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα». Τέλος, πιθανολογήθηκε ότι η αγωγή που έχει ασκήσει η μητέρα του άτυχου παιδιού θα ευδοκιμήσει και θα επιδικασθεί ποσό «όχι κατώτερο» των 150.000 ευρώ.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δικηγόρο της μητέρας του Στάθη, Βρίκο Ζήση, δικηγόρο Κοζάνης, ο τελευταίος μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση λάβαμε γνώση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία κατ΄ουσίαν ρίχνει άπλετο φως στις συνθήκες του τραγικού αυτού συμβάντος, κατονομάζοντας το ζεύγος των ιδιοκτητών και όχι μόνο έναν εξ αυτών ως αποκλειστικά υπευθύνους του θανάτου του 5χρονου Στάθη. Επιπλέον, δεχόμενη το σύνολο των ισχυρισμών της μητέρας υπογραμμίζει ότι τα σκυλιά ήταν 3 και όχι 2, όπως είχε στην αρχή δηλωθεί στις ανακριτικές αρχές, και μάλιστα ήταν επικίνδυνα και χωρίς εκπαίδευση. Σημαντικότατο στοιχείο, δε, είναι το ότι τα μέτρα ασφαλείας χαρακτηρίζονται ότι είναι ανεπαρκέστατα πρόχειρα και αυτοσχέδια, πράγμα παντελώς ανεπίτρεπτο και εγκληματικό για τους κατόχους 8 σκύλων αυτής της ράτσας. Ανοίγει πλέον ο δρόμος της οριστικής δικαίωσης της μητέρας με την επιδίκαση μιας σοβαρής αποζημίωσης, η οποία, ακόμη και εάν τελικώς δεν εισπραχθεί, δεν παύει να αποτελεί για την ίδια και την ψυχή του μικρού Στάθη πρωτίστως μια ηθική δικαίωση μαζί με την αυστηρή ποινική μεταχείρισή τους, στην οποία επίσης ευελπιστούμε.»

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.