Νέο απόσπασμα από τη συνέντευξη του kozan.gr, με τον υποψήφιο δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού, X. Eλευθερίου – Πως αξιολογεί τους συνυποψήφιους του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές

27 Νοεμβρίου 2018
11:42

 

Γ’ Mέρος Συνέντευξης στο kozan.gr

Στους πολιτικούς του αντιπάλους, τις πιθανές συνεργασίες αλλά και στο σύστημα της απλής αναλογικής που θα εφαρμοστεί στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές αναφέρθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα στο μέλλον» και υποψήφιος δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, Χρήστος Ελευθερίου, επισημαίνοντας, πως «Η απλή αναλογική θέλει ανθρώπους της σύνθεσης και όχι ξερόλες και ανθρώπους που θα κάνουν του κεφαλιού τους».

Επιπλέον ο κ. Ελευθερίου μιλώντας στο kozan.gr, υπογράμμισε πως « ο Δήμαρχος δεν είναι για να πιάνει χέρια και να χτυπάει πλάτες».

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε:

Ν.Χ.:Με την απλή αναλογική, ενδεχομένως να προκύψουν συνθέσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, οι οποίες θα επιβάλλουν συνεργασίες ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους. Βλέπετε θετικά αυτή την πρακτική;

Χ.Ε.:Θεωρώ ότι για μεγάλες κοινωνίες είναι το ιδανικό. Για μικρότερες κοινωνίες σαν τις δικές μας, έχει τα προβλήματά του. Όταν οι ρόλοι είναι διακριτοί και εγώ το έχω πει, από την πρώτη στη δεύτερη Κυριακή αν εκλεγώ θα ονοματίσω με ποιους θα συνεργαστώ. Ο κόσμος θα ξέρει με ποιους θα συνεργαστώ, άρα δεν θα υπάρχει τίποτα κάτω από το τραπέζι. Γι’ αυτό το λόγο η απλή αναλογική θέλει ανθρώπους της σύνθεσης και όχι ξερόλες και ανθρώπους που θα κάνουν του κεφαλιού τους. Γιατί θα αναγκαστούν να συνεργαστούν και με τους πιθανούς αντιπάλους.

Ν.Χ.:Σε περίπτωση που εκλεγείτε θα επιδιώξετε συνεργασίες;

Χ.Ε.:Χωρίς συνεργασίες δεν μπορεί να υπάρχει δήμος. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε σκόρπιοι. Άλλωστε το σύνθημα της «Γέφυρας» είναι «Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί». Όλοι έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι, άρα ο καθένας ο οποίος θα εκλεγεί θα έχει το ρόλο του. Όλοι μαζί πρέπει να πάμε σαν ένας ενιαίος συνδυασμός από εκεί και μετά. Γιατί οι εκλογές τη μέρα που θα τελειώσουν, τελειώνουν. Μετά μπαίνει ο τόπος μπροστά.

Ν.Χ.:Οι πολιτικοί σας αντίπαλοι σας διαβλέπουν υστεροβουλία στην δραστηριοποίησή σας με τα κοινά και σας κατηγορούν πως είχατε απομακρυνθεί από την πολιτική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Τι απαντάτε;

Χ.Ε.: Σε αυτούς που λένε ότι απέχω απαντώ ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγραψα τέσσερα βιβλία, έκανα πέντε εκδηλώσεις σε πολιτικό επίπεδο, έφερα ανθρώπους από μακριά, γνώρισα ανθρώπους από μακριά και έκανα δράσεις μέσα σε έναν συγκεκριμένο στόχο . Άρα για να φτάσεις να είσαι υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να κάνεις και έναν κύκλο. Άρα εάν απέχω από μνημόσυνα, κηδείες ή πανηγύρια και κοινωνικές εκδηλώσεις , αυτή είναι μια κοινωνική ζωή που δεν μου ταιριάζει και από εκεί θα απέχω και σαν δήμαρχος αν εκλεγώ. Γιατί ο Δήμαρχος δεν είναι για να πιάνει χέρια και να χτυπάει πλάτες.

Ν.Χ.: Πως αξιολογείτε τους συνυποψήφιους σας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές;

Χ.Ε.: Καταρχάς δεν ξέρουμε τους υποψηφίους. Ας τους δούμε, ας κάνουν εκδηλώσεις, ας μαζέψουν τον κόσμο… Εμείς κάναμε τις προγραμματικές μας δηλώσεις, κάναμε δύο πάρα πολύ καλές μαζώξεις τις οποίες δεν τις βλέπω να γίνονται, όχι μόνο στον τόπο μου αλλά ούτε στην Κοζάνη από άλλους. Εγώ θα ήθελα να είμαστε όσο το δυνατόν λιγότεροι, για να είμαστε πιο δυνατοί στο τέλος . Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό. Θα ήταν το ιδανικό. Όχι με εμένα υποψήφιο Δήμαρχο, μπορούμε να βρούμε και κάποιον καλύτερο.

Νατάσα Χατζηγεωργίου

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.