kozan.gr: Έκλεισε για λίγα λεπτά η οδός Παύλου Μελά στην Κοζάνη – Πορεία διαμαρτυρίας, στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου και τη συγχώνευση με το ΤΕΙ (Βίντεο)

27 Νοεμβρίου 2018
12:46

 

Έκλεισε για λίγα λεπτά η οδός Παύλου Μελά στην Κοζάνη. Πορεία διαμαρτυρίας, στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12:30, το μεσημέρι της Τρίτης, φοιτητές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου και τη συγχώνευση με το ΤΕΙ. Δείτε σχετικό βίντεο και φωτογραφίες, καθώς και τα αιτήματά τους

 

19 σχόλια

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ 12.53 ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ “ΖΗΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ”
    ή το “ΝΑ ΚΟΝΤΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΜΠΟΣΟΙ”

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    • Όσο μέτριοι θεωρούν οι “πολυτεχνίτες” του Πανεπιστημίου ότι είναι οι συνάδελφοί τους στο ΤΕΙ, άλλο τόσο μέτριοι είναι οι ίδιοι συγκρινόμενοι με τις υπόλοιπες πολυτεχνικές σχολές της Ελλάδας. Δε το συζητώ για επίπεδο υποδομών, εκεί μιλάμε για Παράγκα Δυτικής Μακεδονίας και όχι για Πανεπιστήμιο. Όλα γίνονται για τα συμφέροντα. ΟΛΑ.

      • Κι εγώ που τελείωσα το “Παράγκα Δυτικής Μακεδονίας” όπως το αποκαλείς και δουλεύω σε μια από τις καλύτερες πολυεθνικές της Ευρώπης, στο εξωτρικό,όπως και πολλοί άλλοι συμφοιτητές μου απο το πανεπιστήμιλ Δυτικής Μακεδονίας λόγω ανεπάρκειας με πήραν ή είχα μέσο? Για να προσέχουμε τι λέμε εδω μέσα γιατί το θράσος κάποιων περίσσεψε.

        • Σε όλη την Ελλάδα προχωρούν οι συνενώσεις και έχουμε πανεπιστήμια των 30 έως 50 χιλιάδων φοιτητών. Στην Κοζάνη οι 34 φοιτητές που ψήφισαν υπέρ τησ κατάληψης θέλουν ένα πανεπιστήμιο μόνοι τους με τουσ 3? 4? 5? αποκλείεται 5 καθηγητές που έχουν την ίδια άποψη μαζί τους , αν δεν θέλουν μπορούν να πάρουν το βαθμό εισαγωγής τους 9,546 και να πάνε όπου θέλουν Αριστοτέλειο Γιάννενα όπου θέλουν ..

          • Μηχ.μηχ. πριν καποια χρονια μπηκα με 15.900 οπως και η βαση των μηχ. Μηχ. Καποια χρονια εφτασε 16.900. Στο Τει μετα την καταργηση του 10 δεν πρεπει να ειχατε δει ποτε βαση πανω απο 10.000

          • ΔΕΝΝ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ
            ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΧ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ!

          • Μάλλον δεν ήσουν στις Γενικές συνελεύσεις των Μηχανολόγων όπου ομόφωνα ( και αναφέρομαι για πάνω από 100 φοιτητές ) προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου και στην στήριξη των υπολοίπων . Είσαι λάθος στο γεγονός σε όλη την Ελλάδα . Μόνο στην Κοζάνη έχουμε το ανέκδοτο σχολές μηχανικών να συγχωνευτούν . Οι Θεσσαλοί έδειξαν στο ΠΔΜ το δρόμο . Στα Γιάννενα δεν υπήρχαν μηχανικοί στο ΤΕΙ . Στη Θεσ/νικη θα συνενωθούν ΤΕΙ .

        • Κι εγώ τελείωσα σχολή ΤΕΙ (εκτός Κοζάνης) και γνωρίζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ φίλους μου, με ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΤΛΟ πτυχίου (από το τοπικό “Πολυτεχνείο” μας), που δε γνωρίζουν ΒΑΣΙΚΑ πράγματα της επιστήμης. Και μπορώ να μιλήσω για συμφοιτητές μου που δε τελείωσαν καν το πτυχίο τους γιατί προσλήφθηκαν ενδιάμεσα σε εταιρίες παγκόσμιου βεληνεκούς, τις οποίες δε θα δεις ποτέ ούτε εσύ, ούτε οι περισσότεροι. Το τι γνώση κουβαλάς και πως την αξιοποιείς δεν έχει ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ να κάνει με το αν τελείωσες ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο. Πόσο δε μάλλον αν δύο Ιδρύματα συγχωνευθούν, δε μπορώ να καταλάβω σε τι θα επηρεάσει αυτό την αξία του πτυχίου τους και την μελλοντική αποκατάσταση των κατόχων τους. Γι αυτό να μη μιλάς για θράσος, γιατί φαίνεται ότι από αυτό εσύ έχεις μπόλικο. Είσαι και μετριόφρων εκτός των άλλων.

          • ΩΡΑΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΕΙ?
            ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ?ΑΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΣΑΙ…ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ 5000 ΜΟΡΙΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΛΑ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΕΙ

    • Μέτριοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, αλλά “γίγαντες” οι απόφοιτοι του ΕΜΠ που εισήχθησαν μέσω Βουλγαρίας.

      Μπορείτε να μας πείτε με ποιες εισαγωγικές και μέσω ποιας χώρας γράφτηκε στο ΕΜΠ ο κ. Τσίπρας Αλέξιος που κάνει τον πρωθυπουργό στην Ελλάδα;

      • ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ;
        ΣΤΟ ΑΕΙ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ 15 ΣΤΟ ΤΕΙ ΜΕ 5
        ΕΧΕΤΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ;
        ΕΧΕΤΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΒΕΒΑΙΑ;

        ΕΧΕΤΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ;;;;;
        ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΙ! ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΙ!!!!!

        ΠΟΣΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5-6 ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΕΙ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ;
        ΕΧΕΤΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΤΕΙ;

        • Επειδή πολλοί εδώ μέσα πετάτε και την εξυπνάδα σας, έχετε γνώση του μεγέθους του ΤΕΙ με το μέγεθος του Πανεπιστημίου; Το ΤΕΙ έχει περίπου 160 υπαλλήλους και το Πανεπιστήμιο καμιά 35αριά. Πως θα καταφέρεις να κάνεις μία σαρδέλα να καταπιεί ένα δελφίνι; Είμαστε η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα όπου το ΤΕΙ είναι πολλαπλάσιο σε μέγεθος από το Πανεπιστήμιο με το οποίο συγχωνεύεται, πως προσπαθείτε να εξισώσετε περιπτώσεις που δεν έχουν καμία ομοιότητα; Όσον αφορά το πρόγραμμα σπουδών και τη βάση, το τι αξίζει και τι πετυχαίνει ο καθένας στη ζωή του δε χαρακτηρίζεται από τα μόρια που έβγαλε στα 17 του. Μπορώ να σου λέω περιπτώσεις μέχρι αύριο το πρωί.

  • Μπράβο στα παιδιά των ΑΕΙ οι των ΤΕΙ οι γονείς και ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και τα διαχωριζουν ισοπεδονοντας τα πάντα ακόμα και τις ζωές μας
    Πρώτα μας έλεγαν κάντε σπίτια γιατί θα γίνει η Κοζάνη πανεπιστιμιουπολη μετα μας παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες και τώρα χωρίς εστίες φαγητό μεταφορά καθηγητές βιβλία Ισοπεδονουν ΤΕΙ με ΑΕΙ. Μην τους κάνουμε τη χάρη ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.