5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ eTwinning- ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 23-25/11/2018 – Βράβευση του έργου STEM με τίτλο «ROBO-WONDERERS»του Γενικού Λυκείου Βελβεντού

29 Νοεμβρίου 2018
18:11
Κανένα σχόλιο

«Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου έκλεισε με την απονομή των βραβείων, μια πολύ καλά οργανωμένη απονομή, στιγμές χαράς αλλά και συγκίνησης. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται. Το γεγονός ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας, νικητές του διαγωνισμού STEM του eTwinning, να παρευρεθούν στην εκδήλωση βράβευσης. Μεγάλη τιμή για έναν εκπαιδευτικό να μπορεί να μοιραστεί τη χαρά του με τους μικρούς του συνεργάτες. Η χαρά αυτή ήταν αμφίδρομη. Βλέποντας τα πρόσωπά τους να χαμογελούν, η προσωπική ικανοποίηση και χαρά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Συγκινητική ήταν η πρόσκληση των μαθητών από τον κ. Λούβρη, να ανέβουν στο βήμα και να βρίσκονται πλάι στον καθηγητή τους την ώρα της βράβευσης. Μια στιγμή που θα μείνει χαραγμένη τόσο στη δική μου μνήμη όσο και στων μαθητών μου.»

Ιωάννης Κοκκινίδης, καθηγητής Πληροφορικής Συντονιστής του έργου «ROBOWONDERERS»

Χαρακτηριστικά είναι και τα σχόλιά τους:

«Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και της πίεσης, καταφέραμε να δημιουργήσουμε robot και να εξελιχθούμε στον τομέα της πληροφορικής και της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αρχικά η συνεργασία μας δεν ήταν τόσο εφικτή όσο την περιμέναμε. Με την πάροδο των ημερών καταλαβαίναμε ότι ταιριάζουμε όλοι μεταξύ μας και έτσι αποκτήσαμε καλύτερη επικοινωνία.

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα eTwinning με το έργο «RoboWonderers» ήταν μια αξέχαστη εμπειρία από την οποία αποκομίσαμε γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής και ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό.

Το έργο αυτό μας επηρέασε μόνο θετικά διότι κάναμε φιλίες εκτός Ελλάδας, εξασκήσαμε την αγγλική γλώσσα ασχοληθήκαμε με τον προγραμματισμό που θα μας βοηθήσει στο μάθημα της πληροφορικής και στις μελλοντικές μας σπουδές.

Το κυριότερο όμως που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ο τρόπος που μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να επικοινωνούμε με ανθρώπους που δε γνωρίζαμε αλλά καταφέραμε να έχουμε τέλεια επικοινωνία.

Χάρις σ’ αυτό το έργο καταφέραμε να πάρουμε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία STEM, κάτι για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι.

Όσο αφορά το Συνέδριο-Βράβευση των Ιωαννίνων νοιώθουμε τεράστια χαρά, τιμή κι ευγνωμοσύνη, και σας ευχαριστούμε, αναγνωρίσατε την προσπάθειά μας αυτή.

Στο Συνέδριο των Ιωαννίνων είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Το Βραβείο που κερδίσαμε ανοίγει νέους ορίζοντες για μελλοντικές συνεργασίες και ίσως περισσότερες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα αυτό θα θέλαμε να παρουσιάσουμε μέσα από βίντεο σε μια εκδήλωση ώστε να δουν φίλοι και γονείς τη δουλειά μας. Επίσης, μέσα από αυτή την παρουσίαση θα θέλαμε να προτρέψουμε και άλλα παιδιά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «eTwinning» και να ζήσουν και αυτοί την καταπληκτική αυτή εμπειρία.»

Οι «RoboWonderers» Μαθητές/Μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Βελβεντού

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.