Ειδική Επιτροπή θα «περνάει από κόσκινο» τα υποψήφια μέλη για το ΔΣ της ΔΕΗ

30 Νοεμβρίου 2018
10:34

Ειδική επιτροπή θα εξετάζει πλέον τις υποψηφιότητες για το ΔΣ της ΔΕΗ, προτού αυτές τεθούν υπόψη της Γενικής Συνέλευσης που θα αποφασίζει για την εκλογή νέων μελών του οργάνου.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα από το ΔΣ της επιχείρησης, η επιτροπή αυτή θα είναι αρμόδια να εξετάζει τα όποια κωλύματα και ασυμβίβαστα τυχόν προκύπτουν, σχετικά με τις υποψηφιότητες των μελών για το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Παράλληλα, η Επιτροπή θα ερευνά το κατά πόσο πληρούνται τα κριτήρια της ανεξαρτησίας των υποψηφίων, ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για ορισμό Ανεξάρτητων Μελών.

Εξετάζοντας τις υποψηφιότητες, η Επιτροπή θα μελετά το κατά πόσο πράγματι δεν προκύπτει δυσεπίλυτη κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων για όλα τα υποψήφια μέλη. Ταυτόχρονα θα εξετάζονται αναφορικά με τα Ανεξάρτητα υποψήφια μέλη, όλα τα στοιχεία που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία εταιρικής διακυβέρνησης και οδηγούν σε σχέση εξάρτησης με την Εταιρεία ή με συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα.

Στις 17 Δεκέμβρη η εκλογή δύο νέων μελών Δ.Σ.  

Στην εκλογή δύο νέων μελών θα προχωρήσει η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, στις 17 Δεκεμβρίου. Η ανάγκη εκλογής των νέων μελών προκύπτει λόγω λήξης θητείας δύο υπαρχόντων μελών του Δ.Σ. και συγκεκριμένα του κ. Παναγιώτη Αλεξάκη (Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Οικονομολόγος/Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών) και του κ. Άρη Βατάλη (Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Υπάλληλος της ΔΕΗ Α.Ε. – Τεχνικός), η θητεία των οποίων λήγει την ίδια ημέρα..

Όπως άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό της ΔΕΗ, (βάση του οποίου θα λειτουργεί η επιτροπή), στο άρθρο 9-παράγραφος 5, ορίζεται ότι οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί τρείς τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν από την συνεδρίαση της Γ.Σ., προκειμένου να εξεταστούν τα όποια τυχόν κωλύματα ή ασυμβίβαστα υπάρχουν.

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση, θα προβεί, με βάση τα θέματα ημερήσιας διάταξης, σε εκλογή νέου μέλους στην Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας.

ΠΗΓΗhttps://energypress.gr

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.