Ενημέρωση από την “Δημοκρατική Συνεταιριστική Συνεργασία” για τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις του συνδυασμού στο τελευταίο Δ.Σ. του ΠΣΥΠ ΔΕΗ (του Ν. Παλάσκα)

30 Νοεμβρίου 2018
11:54

 

Προς όλους τους συνεταιριστές του ΠΣΥΠ ΔΕΗ

Αγαπητές Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Λειτουργώντας πάντα στα πλαίσια της δεοντολογίας, με το παρόν Ενημερωτικό Δελτίο επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τους συναδέλφους θέσεις, απόψεις και προτάσεις μας που αφορούν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΠ ΔΕΗ (που πραγματοποιήθηκε στις 22.11.2018, στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Αθήνα) και στο οποίο, μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν τα κάτωθι:

Α) Λήψη απόφασης για παροχή προγράμματος Δευτεροβάθμιας υγείας. Επί του θέματος αυτού –ως ψηφοδέλτιο- ψηφίσαμε ΚΑΤΑ, αιτιολογώντας την απόφασή μας.

1ον:Δεν έγινε μειοδοτικός διαγωνισμός, κατά τα πρότυπα που εφαρμόζουν όλες οι επιχειρήσεις στην χώρα αλλά και παγκοσμίως, θέλοντας προφανώς να πετύχουν καλύτερες παροχές με χαμηλότερο τίμημα (χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης περίπτωσης αποτελεί η ΔΕΗ που για αντίστοιχο πρόγραμμα, προχώρησε σε μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου)

2ον:Είμαστε αντίθετοι με την απευθείας ανάθεση και για έναν επιπλέον λόγο που δεν είναι άλλος από το ότι δίνουμε τροφή για ποικίλα κακόβουλα σχόλια.

3ον: Δεν είχαμε ολοκληρωμένη γνώση για το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Δευτεροβάθμιας υγείας παρά μόνο μια σύντομη ενημέρωση από το προεδρείο που προφανώς δεν ήτο επαρκής για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Β)Προσλήψεις – ανανεώσεις συμβάσεων προσωπικού

Επί του θέματος αυτού ψηφίσαμε ΚΑΤΑ,καταθέτοντας για πολλοστή φορά την δική μας πρόταση η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: κριτήρια ΑΣΕΠ για όλες τις νέες προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων (προτάσσοντας τις περιπτώσεις χηρείας όπου είναι δυνατόν) όχι απλά για να δείξουμε αλλά για να αποδείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, σε αντίθεση με την αναλγησία των κυβερνώντων που καταδικάζει τις οικογένειες. Οικογένειες που εκτός του μοιραίου συμβάντος, έρχονται αντιμέτωπες και με ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης. Περαιτέρω, όχι προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων εξ’ ιδίων και των ιδίων.

Γ) Προϋπολογισμός

Επί του θέματος αυτού ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού δε μας δόθηκε παρά μόνο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, χωρίς προφανώς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να τον επεξεργαστούμε και να τον κατανοήσουμε ώστε να είμαστε σε θέση να διατυπώσουμε τις απορίες και τις προτάσεις, τεκμηριωμένα και ορθολογικά.

Υπεύθυνος για τη σύνταξη

Παλάσκας Νικόλαος

Μέλος Διοίκησης ΠΣΥΠ ΔΕΗ

14 σχόλια

  • κ. Παλασκα διαφάνεια στον Σπάρτακο θα δούμε;
    Τα όσα γράφτηκαν σε σχόλια στο kozan για τιμολόγια κλπα έχετε να πείτε κάτι; Ξέρετε; Σας ενημέρωσαν;

  • Αληθεύει ότι περάσατε από το Δ.Σ του Σπάρτακου, δαπάνη 5.000 χιλ. ευρώ για την αντικατάσταση της μηχανής του αυτοκινήτου που κάηκε του Γεν. Γραμματέα του σωματείου κύρ. Νίκο;;

  • Για την διαφάνεια στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, βασική προεκλογική δέσμευση του ψηφοδελτιου του, που πολλά περίμεναν οθόνη εργαζόμενοι, δυστυχώς δεν θα δώσει συνέντευξη ούτε ανακοίνωση ο Παλασκας. Κοινώς θα κάνει γαργαρα….

  • Συνεταιρισμός σημαίνει δικαιώματα στο συνεταίρο και όχι ο συνέταιρος να εξυπηρετεί το συνεταιρισμό μπράβο Νίκο

  • Δεν μπορώ να καταλάβω…
    ότι δεν θα πρέπει να γίνει το αυτονόητο να με ρωτήσουν αν πραγματικά θέλω να επιλέξω να είμαι σε αυτήν την ασφάλεια;

  • Κ.Παλασκα πεστεμας πότε θα σταματησετε να ανανεωνετε τις συνεχεις ανανεωσεις των συμβασεων των γυναικων και των παιδιων σας???εχουμε και μεις αναγκη και μυαλο!!!

  • Επιτέλους εκεί στο συνεταιρισμό θα καταλάβετε ότι ο συνεταιρισμός εξυπηρετεί τον συνεταιριστή και όχι ο συνεταιριστής στο συνεταιρισμό;;;
    ΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;

  • Μην ανησυχείτε ή λύση είναι μία…… Είς υγεία των κοροιδων….ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΡΊΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΊΜΕΝΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.