Οδηγίες

 

  1. Βράζουμε το νερό μαζί με την στάχτη. (2 ποτήρι νερό και 3 κουταλιές στάχτη από ξύλα)
  2. Όταν κρυώσει το περνάμε 2 φορές από σουρωτήρι με τούλι ή γάζα.
  3. Αναμειγνύουμε τα καρύδια μαζί με την ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα και το νερό.
  4. Σε ένα σκεύος βάζουμε το μισό αλεύρι μαζί με το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το σπορέλαιο, την κασταλαή και ανακατεύουμε.
  5. Στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα να αφρίσει και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  6. Προσθέτουμε το κονιάκ και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  7. Ανοίγουμε μία μικρή ποσότητα με τα χέρια μας και τοποθετούμε γέμιση.
  8. Κλείνουμε καλά και δίνουμε σχήμα από μισοφέγγαρο.
  9. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τα αφήνουμε για 24 ώρες να ξεκουραστούν.
  11. Αναμειγνύουμε την άχνη με τις βανίλιες.
  12. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά.
  13. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  14. Περνάμε τα κρύα γλυκά από το κρύο σιρόπι και τα βάζουμε πάνω σε άχνη.
  15. Τα πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη και πριν σερβίρουμε αχνίζουμε ξανά.