Kυριάκος Μιχαηλίδης: “Πείτε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ολόκληρες αλήθειες κ. Ιωαννίδη και όχι μισές”

11 Δεκεμβρίου 2018
09:44

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη σε τοπικό ραδιόφωνο της Κοζάνης ότι το 80% είναι ένα εύκολο πεδίο για λαϊκισμό, ο συνδυασμός «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης» έχει να παρατηρήσει κάποια γεγονότα. Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε μίλησε για κατάργηση του 80% και δεν υπάρχει καμιά δήλωσή του περί αυτού. Δεν απάντησε όμως πότε για το πως εκλεγμένα στελέχη του συνδυασμού του, όπως η κυρία Δινοπούλου, η οποία ήταν Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κατάργησης του ειδικού τέλους, καταψηφίζοντας την διατήρηση και στο δημοτικό συμβούλιο. Ουδέποτε σχολίασε τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Γιάννη Γρηγοριάδη, ο οποίος αν και απουσίαζε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον περασμένο Μάρτιο (2018), όταν είχε έρθει το θέμα προς ψήφιση, είχε πει πως θα ψήφιζε κατά της διατήρησης του τέλους 80%, δηλώνοντας «Δεν μπορώ να λέω άλλα τα προηγούμενα χρόνια και άλλα φέτος». Ο Δήμαρχος, ουδέποτε είδε ή άκουσε, σε εκείνη την συνεδρίαση ούτε για την απουσία του έτερου αντιδημάρχου Αριστοτέλη Πουτακίδη, ούτε για την καταψήφιση της διατήρησης από τον κύριο Γκούμα (δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του), ούτε το παρών του κυρίου Πλεξίδα επίσης δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, αλλά το βασικότερο, δεν έμαθε ποτέ για αυτά που η ίδια η Δημοτική Κινηση ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ έγραφε, παλιότερα, στις 26 Οκτωβρίου 2016 και τα υπενθυμίζω. Ο συνδυασμός σας έλεγε «Με βάση τις δεδομένες συνθήκες θα ήταν βιαστικό και ανακόλουθο εκ μέρους μας να ζητήσουμε άμεση κατάργηση του ειδικού τέλους και νέο τιμολόγιο για το 2016 τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμη εφαρμοσμένη πρακτική του νέου τρόπου τιμολόγησης, σχετικές οδηγίες ή συμπεράσματα εξειδικευμένων μελετών καθώς και η απαραίτητη διαβούλευση και ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Κοζάνης για το νέο τιμολόγιο. Είναι όμως πλέον απαραίτητο κατά το τρέχον έτος, αφού κακώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η απαραίτητη προετοιμασία, να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε η παρωχημένη πρακτική των υψηλών οριζόντιων πάγιων χρεώσεων και των ειδικών τελών να αναθεωρηθεί και το κόστος να επιμερισθεί δίκαια στους χρήστες των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ. Μόνο τότε η παράταση του ενός έτους μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά και να γίνει αποδεκτή από του πολίτες του Δήμου Κοζάνη».

Από τότε πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια, από τότε δηλαδή που ο δικός σας συνδυασμός, το ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, έλεγε ότι έπρεπε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς της δημοτικής αρχής ώστε η παρωχημένη πρακτική των υψηλών οριζόντιων πάγιων χρεώσεων και των ειδικών τελών να αναθεωρηθεί. Οδεύοντας στο 2019 αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να πράξετε αυτά που εσείς και ο συνδυασμός σας υποσχεθήκατε, συνεχίζετε να μιλάτε για πεδίο λαϊκισμού στο συγκεκριμένο θέμα, για να καλύψετε την ανεπάρκειά σας. Πείτε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ολόκληρες αλήθειες κ. Ιωαννίδη και όχι μισές, γιατί όπως καλά γνωρίζετε οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από ένα ολόκληρο ψέμα.

ΥΓ: Ο συνδυασμός Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης έχει άποψη για το θέμα και θα την καταθέσει αφού δει την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ για την επόμενη χρονιά. Ήδη ο επικεφαλής του συνδυασμού Κυριάκος Μιχαηλίδης επισκέφθηκε, πριν από λίγο καιρό, τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ ώστε να λάβει κάποια στοιχεία, στο μέτρο του δυνατού, για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Aπο την ιστοσελίδα του συνδυασμού στο facebook Μετάβαση για το δήμο Κοζάνης

6 σχόλια

  • H αλήθεια είναι πως μπορεί να καταργηθεί. Απλά θα πρέπει να σταματήσουν και οποιαδήποτε νέα έργα και να μην αποπληρωθούν αυτά που έγιναν.Λεποτμέρειες

    • Ετσι λες εσυ και η μιση παρεα σου σημερα γιατι εδω και καποια χρονια η αλλη μιση παρεα σου αλλα λεει. ασε ατους λαικισμους και δες καταματα την αληθεια εκτεθιμενοι ειστε και αυτο

  • Από αυτόν τον φόρο ποια έργα γίνανε? ενημερωτικα μπορείτε να μας πείτε? Εύκολη απάντηση : ΚΑΝΕΝΑ. Αν και δεν θα ψηφίσω Κυριάκο μπορώ να πω πως έχει απόλυτο δίκιο!! Τον Λευτέρη τον ψήφισαμε πολλοι για το 80% που θα καταργούσε!!

  • Κ τώρα ερχε ο Κυριάκος κ θα το καταργήσει αχαχαχαχα είσαι για γέλια Κυριάκο κάτσε σπίτι σου ή μάλλον πάνε δούλεψε στην Δεη αν ξες βέβαια κατά που πέφτει.

  • Το 80% δεν πρόκειται να το κόψει οποια δημοτικη αρχη και εαν βγει.
    Πώς θα βγουν οι παχυλοι μισθοί που παίρνουν ολοι αυτοι εκει που δουλεύουν οι οποίοι έχουν κερδίσει και δικαστήρια πανω σε αυτο.
    Οπότε κύριε Μιχαηλιδη πέστε την αληθεια στον κόσμο το ξερετε νομιζω οτι χωρις το 80% η επιχείρηση θα κλείσει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.