Πτολεμαΐδα: Προετοιμάζεται η λειτουργία παραρτήματος του Ωδείου της Βιέννης

11 Δεκεμβρίου 2018
11:05

Τη λειτουργία παραρτήματος του Ωδείου της Βιέννης στην Πτολεμαΐδα, προετοιμάζει ο Ομογενής – Διευθυντής του εν λόγω  Αυστριακού Πολιτιστικού φορέα Ελευθέριος Γρηγοριάδης, και ήδη συζητά με τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη για την αξιοποίηση του κτηρίου του Αγροκηπίου, το οποίο, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Η ανακαίνιση του χώρου αυτού είναι δαπανηρή, με τον κ. Γρηγοριάδη να δηλώνει ότι,  μέσω του φορέα που διοικεί, θα αναλάβει μεγάλο μέρος του  κόστους των εργασιών, προσβλέποντας και στη συμμετοχή του Δήμου, συναφών φορέων, αναζητώντας, επί  πλέον χορηγίες, ενώ, ο κ. Ζαμανίδης  δεσμεύθηκε να απευθυνθεί στην Αρμόδια Υπηρεσία Διατηρητέων Κτισμάτων, στα Ιωάννινα, για τα περαιτέρω. Το παράρτημα, ανώτερης βαθμίδας, σε συνεργασία με το Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο Πτολεμαΐδας και τα Ωδεία της πόλης, θα αποτελεί Κέντρο Μουσικών σπουδών για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, και όχι μόνο, όπου θα φοιτούν νέοι με ιδιαίτερη κλίση στη Μουσική. Τα δύο τελευταία χρόνια των σπουδών τους  θα μεταβαίνουν  στην Βιέννη για τις εξετάσεις και την απόκτηση των τίτλων σπουδών, των υψηλότερων επιπέδων, ώστε να μπορούν να διδάξουν Μουσική, και να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση. Ακόμη ο κ. Γρηγοριάδης αναζητά οίκημα στην πόλη της Πτολεμαίδας, για την εγκατάσταση του εξοπλισμού που θα μεταφερθεί από το Ελληνικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο του Ίνσμπουργκ, με αποδέκτες τους Πολιτιστικούς φορείς της πόλης για τη διοργάνωση, από κοινού, Πολιτιστικών δράσεων

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια

  • ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

    • Κράτα μικρό καλάθι καλού κακού. Όχι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς. Αλλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

  • Αν το ωδείο θα ειναι ιδιωτικό και οι γονείς πληρώνουν δίδακτρα καλά θα κάνει να ψάξει για δικό του κτήριο όπως κάνουν όλοι οι ιδιώτες. Διαφορετικά αν είναι να πληρώνουν δίδακτρα και να το στήσει με χορηγίες ας ψάξει στην Αυστρία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.