Οριστικοποιείται η Συμφωνία Μετόχων για τις λιγνιτικές μονάδες

12 Δεκεμβρίου 2018
08:56
Κανένα σχόλιο

Στις 20 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο να τεθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ το SPA

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και της ΔΕΗ με στελέχη της Κομισιόν για τη διατύπωση της Συμφωνίας Μετόχων (SPA) για την εξαγορά των τριών υπό πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.

Πρόκειται για τον τέταρτο άτυπο γύρο διαβουλεύσεων που κεντρικό στόχο έχει η συμφωνία μετόχων που θα διαμορφωθεί να μην περιλαμβάνει σημεία που θα αντιστρατεύονται το ευρωπαϊκό δίκαιο περί ανταγωνισμού και παράλληλα θα καλύπτει τα αιτήματα των υποψηφίων επενδυτών ώστε οι προσφορές που θα υποβάλουν να μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη ΔΕΗ.

Στόχος είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου, ενώ το πρώτο σημαντικό βήμα αυτής της τελευταίας ευθείας του διαγωνισμού είναι προγραμματισμένο για τις 20 Δεκεμβρίου οπότε και το SPA θα τεθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Όπως έχει ήδη γράψει το World Energy News, οι νέες ημερομηνίες που έχουν τεθεί στο αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα προβλέπουν κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στις 7 Ιανουαρίου και τρεις ημέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου κατάθεση των βελτιωμένων προσφορών, προκειμένου στις 11 Ιανουαρίου η ΔΕΗ να μπορέσει να ανακοινώσει τον πλειοδότη και στις 15 Ιανουαρίου το ΥΠΕΝ να ενημερώσει με επιστολή  του τις Βρυξέλλες ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι προσκείμενοι στην ελληνική κυβέρνηση με την επιστολή θα δηλώνεται επισήμως ότι αποκαθίστανται οι συνθήκες ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού.

worldenergynews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.