Συμμετοχή μαθητριών του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης στο 1ο Μαθηματικό Μαθητικό Συνέδριο

12 Δεκεμβρίου 2018
12:38

 

Εξαιρετική επιτυχία είχε η συμμετοχή των μαθητριών Πεσλή Ελένης, Σαραφίδου Γεωργίας και Στεφανίδου Κυριακής στο 1ο Μαθηματικό Μαθητικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 7-9 Δεκεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό των εκατό (100) χρόνων ενεργής παρουσίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πολλά σχολεία με εργασίες που είχαν εκπονηθεί στο σχολείο τους κατά τη διάρκεια της φετινής ή της περυσινής χρονιάς. Το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης ήταν ένα από τα λίγα δημόσια σχολεία που συμμετείχε σε αυτή τη διοργάνωση. Οι μαθήτριες με την επίβλεψή της καθηγήτριας μαθηματικών Αντωνιάδου Μυροφόρας παρουσίασαν την εργασία:

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ FIBONACCI ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ

Με την εργασία τους, η οποία αναφέρεται στις εφαρμογές της ακολουθίας Fibonacci, ανέδειξαν τη μαγεία των Μαθηματικών και τη σύνδεση τους με άλλες επιστήμες, με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Απέδειξαν ότι οι αριθμοί Fibonacci και η χρυσή τομή είναι οι αριθμοί που συνδέουν τα μαθηματικά με την αισθητική και τη φύση και δεν είναι μόνο μια αφηρημένη μαθηματική έννοια.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης συγχαίρει τις μαθήτριες και τις εύχεται να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε προσπάθειά τους στο μέλλον και να έχουν πάντα επιτυχίες.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.