Μετατίθεται η εμπορική λειτουργία του συστήματος μείωσης εκπομπών NOx στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

17 Δεκεμβρίου 2018
08:25
Κανένα σχόλιο

Την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος για το έργο της αναβάθμισης των λεβήτων των μονάδων Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για μείωση εκπομπών ΝΟx με πρωτογενή μέτρα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στην τελευταία συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε τροποποιήσεις στη σχετική σύμβαση με τη «Μυτιληναίος» που έχει αναλάβει το έργο, οι οποίες αφορούν πρόσθετες εργασίες, τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος και άλλες ρυθμίσεις.

Βάσει το νέου χρονοδιαγράμματος, η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του συστήματος μείωσης εκπομπών ΝΟx μετατίθεται για τις 16 Απριλίου 2019 για τη Μονάδα Ι και για τις 11 Νοεμβρίου 2019 για τη Μονάδα ΙΙ.

Σύμφωνα με το τροποποιημένο χρονοδιάγραμμα, η κράτηση της μονάδας ΙΙ θα πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΗ στις 30 του ερχόμενου Μαρτίου και οι εργασίες διαχείρισης του αμιάντου θα ξεκινήσουν 20 ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου.

Οι εργασίες αυτές αναμένεται να διαρκέσουν 70 ημέρες και στη συνέχεια, τις επόμενες 100 ημέρες μέχρι την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού του συστήματος μείωσης εκπομπών ΝΟx στο λέβητα της μονάδας.

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά στη Μονάδα Ι του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, το σύνολο των σχετικών διαδικασιών και εργασιών, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει εντός του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα, ούτως ώστε στις 16 Απριλίου να τεθεί το σύστημα σε εμπορική λειτουργία.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.