«BEST IN ENGLISH» Ευρωπαϊκός διαγωνισμός on line στο ΓΕ.Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ

18 Δεκεμβρίου 2018
10:50
Κανένα σχόλιο

Μια ακόμη εμπειρία απέκτησαν οι μαθητές/τριες μας στις 30 Νοεμβρίου 2018 με τη συμμετοχή τους στον online διαγωνισμό Αγγλικής γλώσσας «BEST IN ENGLISH» από το «Institute for Competencies Development » και το πρακτορείο «Czech-us student agency» με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας για μαθητές/τριες Δ.Ε της χώρας που δεν έχουν σαν μητρική γλώσσα την Αγγλική. Έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες των Β και Γ τάξεων του σχολείου μας, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στην ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (reading),στη ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (Grammar) και στην ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ (Listening). Ο σκοπός του διαγωνισμού που διεξάγεται κυρίως εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να παρακινήσει τους μαθητές να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στην Αγγλική γλώσσα αλλά και να συγκρίνουν τις γλωσσικές τους επιδόσεις στην ξένη γλώσσα με αυτές μαθητών από άλλα σχολεία της χώρας τους αλλά και της Ευρώπης.

Υπεύθυνη για το διαγωνισμό ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας κ. Μύρου Ευαγγελία, την οποία ευχαριστούμε θερμά που ενέπλεξε για άλλη μια φορά τους μαθητές μας σε μια τόσο σημαντική διαγωνιστική γλωσσική διαδικασία. Επίσης συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και την άψογη συμπεριφορά τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθυντή του Γυμνασίου Σερβίων κ. Μίχο Φώτιο για την παραχώρηση του εργαστηρίου Πληροφορικής, ώστε να λειτουργήσουν συγχρόνως και τα δύο εργαστήρια Γυμνασίου –Λυκείου για τις ανάγκες του διαγωνισμού καθώς και στον καθηγητή Πληροφορικής κ. Παπαμάρκο Στυλιανό για την προετοιμασία των εργαστηρίων και την τεχνική υποστήριξή του στην διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΚΟΥΡΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΓΕΛ ΣΕΡΒΙΩΝ

Τα πάντα γύρω μας είναι Φύση, και η Φυσική είναι η επιστήμη που μελετάει οτιδήποτε υπάρχει στον υλικό κόσμο έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας. Παρά την τεράστια ποικιλομορφία του υλικού κόσμου, ήδη από τα χρόνια των Αρχαίων Ελλήνων είχε αρχίσει να γίνεται κατανοητό ότι η Φύση διέπεται από έναν σχετικά μικρό αριθμό Θεμελιωδών Νόμων που μπορούν ενδεχομένως να εξηγήσουν την δομή και την λειτουργία του Κόσμου μας. Είμαστε όμως άραγε κοντά στην πλήρη εξήγηση των πάντων; Ποια είναι τα εναπομείναντα ερωτήματα της Σύγχρονης Θεμελιώδους Φυσικής, ποιες είναι οι διαδικασίες και τα πειράματα με τα οποία τα προσεγγίζουμε, και τι περιμένουμε να βρούμε;

Στα παραπάνω ερωτήματα περιηγήθηκαν τη Δευτέρα 03-12-2018 οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σερβίων με οδηγό τον καθηγητή του ΑΠΘ του τμήματος Φυσικής κ. Πέτκου Αναστάσιο. Η παρουσίαση καθήλωσε τους μαθητές και τους καθηγητές, ώστε να ακολουθήσουν εύστοχα ερωτήματα που βρήκαν απάντηση στον επιστημονικά παραστατικό λόγο του.

Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή κ. Πέτκου Αναστάσιο για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας και περισσότερο από κάθε άλλο για την τόσο εύληπτη παρουσίασή του για μία τόσο δύσκολα κατανοητή επιστημονική περιοχή, φέρνοντάς μας κοντά στις σύγχρονες αντιλήψεις της Φυσικής για τον Κόσμο μας.

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ και τον κ. Λαμπρόπουλο Ιωάννη, καθηγητή Φυσικής του σχολείου μας, ο οποίος εισηγήθηκε την επιστημονική παρουσίαση και ανέλαβε την υλοποίησή της στη σχολική μας μονάδα.

Η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σερβίων

Κουρελή Αθανασία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.