Εορταστικές εκδηλώσεις Δωδεκαημέρου στο Μικρόκαστρο

19 Δεκεμβρίου 2018
10:15
Κανένα σχόλιο

Πλούσιο στο περιεχόμενό του το εορταστικό δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και στην τοπική κοινότητα Μικροκάστρου του δήμου Βοίου. Οι κλαδαριές (μεγάλες φωτιές) που ανάβουν στις 23 και στις 30 Δεκεμβρίου, τα κόλιαντα και τα σούρβα με τους μικρούς καλαντιστές να περιδιαβαίνουν τα σπίτια του χωριού τραγουδώντας κάλαντα με ειδικούς και ταιριαστούς στίχους για το κάθε νοικοκυριό, αλλά και το ιδιαίτερο έθιμο της Πρωτοχρονιάς με το προσκύνημα στην Παναγιά μας και το χορό της γκαχελώνας στην πλατεία του χωριού (μεσοχώρι), δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους ,ντόπιους και επισκέπτες, να χαρούν αυτές τις άγιες ημέρες, συνεχίζοντας έτσι τα πατροπαράδοτα έθιμά που μας κρατούν και μας συνδέουν με την παράδοσή και το λαικό πολιτισμό μας.

.Ο Πολιτιστικός σύλλογος φροντίζοντας για τη συνέχεια όλων αυτών των εθίμων ανάβει και φέτος, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Μικροκάστρου, την κλαδαριά των Χριστουγέννων την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ με προσφορά φασολάδας και κολιαντίνων και της Πρωτοχρονιάς την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου με προσφορά τσιγαρίδες, σουβλάκια, κρασί. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του χωριού συνοδεύονται με παραδοσιακή μουσική από τοπικές ορχήστρες.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στα έθιμα του Δωδεκαημέρου συμβάλλοντας  με την παρουσία σας στην διατήρηση των γραφικών εθίμων του Μικροκάστρου.

                                                                                     Με τιμή

                                                  το Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκάστρου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.