kozan.gr: Στις 19 Ιανουαρίου η επίσημη παρουσίαση της διακήρυξης αρχών και του ονόματος του συνδυασμού για την Λαζαρίτσα Σπυρίδου – Με σημερινή της συνέντευξη στο kozan.gr, μιλά για πρώτη φορά, ως υποψήφια δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού

20 Δεκεμβρίου 2018
16:37
Στις 19 Ιανουαρίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της διακήρυξης αρχών και του ονόματος του συνδυασμού για την Λαζαρίτσα Σπυρίδου. Με συνέντευξή της στο kozan.gr, μιλά για πρώτη φορά, ως υποψήφια δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κι αποκαλύπτει κάποια στοιχεία της υποψηφιότητάς της και των κινήσεων του συνδυασμού που θα ηγηθεί.

1) Τι σας ώθησε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για το θεσμό της δημάρχου στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού;

Νοιάζομαι για τον συνάνθρωπο, αγαπώ τους συνδημότες μου και νιώθω ικανή για τη στελέχωση του συνδυασμού με άξιους συνεργάτες. Ένα σχήμα με ενωτική φιλοσοφία και κουλτούρα συναίνεσης και αξιοσύνης. Στόχος, ο σεβασμός στην καθημερινότητα των πολιτών. Κέντρο του στόχου, η ευδαιμονία.

2) Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που, κατά την γνώμη σας, αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού;
Το μεροκάματο, που λείπει από τα νοικοκυριά. Τα νιάτα που μεταναστεύουν Τα προβλήματα προς επίλυση υφίστανται και τα γνωρίζουμε όλοι ανεξαιρέτως, εδώ πρόκειται, για θέματα ρεαλιστικής ουσίας. Υπάρχουν όμως και αυτά που δεν αποκαθίστανται σε μια τετραετία. Μιλώ, για τη νοοτροπία που θέλει άλλον τρόπο, άλλο δρόμο. Ο τρόπος και μια άλλη ματιά αισθητικής, που προσδιορίζει, ποιότητα, ήθος, ηθική, σεβασμό.

3) Σε ποιο στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται ο συνδυασμό σας και ποιος είναι ο προγραμματισμός σας σε ό,τι αφορά την επίσημη παρουσίασή του (πότε θα γίνει και πού).
Ο συνδυασμός προχωρά σταθερά και ουσιαστικά. Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων -Βελβεντού, θα φιλοξενήσει την πρώτη επίσημη παρουσίαση αρχών και αξιών, το όνομα του συνδυασμού καθώς και μία ομάδα υποψηφίων. Επιθυμούμε, εάν είναι εφικτό και διαθέσιμη η αίθουσα, στις 19 Ιανουαρίου 2019.

4) Όπως γνωρίζουμε, σε αυτή την προσπάθειά σας, ζητήσατε τη στήριξη του κόμματος που ανήκετε πολιτικά (ΝΔ). Είχατε ως τώρα κάποια απάντηση και πείτε μας αν το ψηφοδέλτιό σας θα έχει υποψηφίους κι από άλλους πολιτικούς χώρους.
Ανήκω στο χώρο της Ν.Δ.. Ο πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν προσδιορίζεται από κόμματα. Συνεπώς, δεν είναι ζητούμενο από εμάς. Καλώ λοιπόν όλους τους κομματικούς χώρους να παρακολουθήσουν την προεκλογική πορεία των υποψηφίων και τη δική μου κι εάν οι προσωπικότητές μας και ο λόγος μας τους καλύπτει να συμπορευθούν μαζί μας. Ο συνδυασμός μας έχει ενωτικό πρόσημο. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ο δομημένος νους, η θετική διάθεση για τον συνάνθρωπο και η πολιτική συνείδηση.

5) Η δημοσιογραφία, με την οποία ασχολείστε επαγγελματικά επί χρόνια, θεωρείτε πως μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην προσπάθειά σας κι αν ναι γιατί;

Είμαι στην παραγωγή από το 1989. Αμέσως μετά τις σπουδές μου, γύρισα στη Πατρίδα και εργάστηκα ως δημοσιογράφος. Ήμουν παρούσα σε όλα τα γεγονότα προβλήματα – διακρίσεις-ζητήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Ο δημοσιογράφος είναι η φωνή του πολίτη. Άρα πρέπει να ακούει και να νιώθει. Είναι κοινωνός του τόπου και των ανθρώπων του. Ως εκ τούτου, είναι έτοιμος για προσφορά στα κοινά. Προσωπικά, τα μέσα μου όρισαν την πορεία μου.

6) Ποια είναι η θέση σας για το δήμο Βελβεντού; Πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί ή όχι. Αν ναι, πιστεύετε ότι μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση θα δημιουργούσε, για κάποιο σημαντικό  χρονικό διάστημα, δυσλειτουργία στο δήμο;

Ο Βελβεντός δούλεψε ως αυτόνομος Δήμος και απέδειξε την προκοπή του. Όταν οι περισσότεροι θέλουν να συνεχίζουν ως ανεξάρτητος Δήμος εγώ συντάσσομαι με την επιθυμία τους. Προβλήματα στην λειτουργία του, ενδεχομένως να υπάρξουν αλλά εδώ τίθεται το πνεύμα της συνεργασίας. Φύση θέση, μπορώ να συνεργάζομαι με πρόσωπα και ομάδες.

7) Δεν θα μπορούσαμε να μη σας ρωτήσουμε για τη σημερινή δημοτική αρχή και το δήμαρχο Α. Κοσματόπουλο. Ποια είναι η γνώμη σας για τις μέχρι τώρα επιδόσεις της/του;

Ο δήμαρχος Σερβίων -Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, δεν κατάφερε να συνεργαστεί με την ομάδα του αλλά και με την αντιπολίτευση. Εκ του αποτελέσματος δεν καταγράφει αποδοτική πενταετία. Κατά τη γνώμη μου, η Δημοτική αρχή δεν κρίνεται μόνο από τα πεπραγμένα αλλά και από τις αρχές και τις αξίες που τη διέπουν. Εδώ νομίζω ότι σύσσωμο το δημοτικό Συμβούλιο και ο καθένας χωριστά, πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.

 
8) Ο δημότης του δήμου Σερβίων – Βελβεντού ψηφίζει προγράμματα, υποσχέσεις, πρόσωπα ή κόμματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Τι πιστεύετε;

Η προσωπικότητα των υποψηφίων, ο συνετός λόγος και η καθαρή ματιά θα προσδιορίσουν την ψήφο των δημοτών. Το πρόγραμμα και ο ορθός σχεδιασμός θα καθορίσουν την καλή Δημαρχία.

 

9) Ποιο θα είναι το σύνθημά σας σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο;

Μου ζητάτε σύνθημα και σας απαντώ με την πεποίθηση, ότι τούτη τη φορά τα συνθήματα θα περισσέψουν. Ο σεμνός και συνετός λόγος θα κυριαρχήσει. Εμείς, θα σεβαστούμε το νου των συνδημοτών μας.

36 σχόλια

  • Αν εκλεγεί θα μετακομίσει στα Σέρβια ή θα πηγαινοέρχεται από Κοζάνη, και τα έξοδα μετακίνησης ποιός θα τα πληρώνει;

  • Μετάφραση: Είμαι στο επιτελείο του Κασαπιδη και ζητάω τη δική σας ψήφο γιατί ούτως η άλλως θα κάνω προεκογική εκστρατεία και ο Δήμος ενδείκνυται για την εκλογή κάθε άσχετου.

  • Λυπάμαι για τα παραπάνω σχόλια, δεν βρίσκονται λύσεις στο Δήμο με σχόλια αυτού του τύπου…
    Ο κάθε ένας που θέλει να είναι υποψήφιος εκθετει εαυτόν, ζητά την ψήφο του κόσμου και κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

    • Κρίνεται επίσης και για αυτά που υπόσχεται προεκλογικά, γιατί από υποσχέσεις και ξύλινη γλώσσα χορτάσαμε.Το μεροκάματο που λείπει από τα νοικοκυριά πχ. πως μπορεί να το επαναφέρει ένας δήμαρχος;

    • Προφανώς ο καθένας μπορεί να συμμετέχει. Αλλά τον ίσκιο μας τον μετράμε το μεσημέρι και όχι το πρωί ή το απόγευμα.

    • Καλύτερα να λυπάσαι για αυτούς που εκλέγουμε… Ανεξάρτητα απο την κριτική την οποία κάθε υποψήφιος πρέπει να δέχεται, καλό είναι να μας λέει πρώτα ποια η συμμετοχή του και ποιά η προσφορά του έως τώρα. Η κυρία έως τώρα ήταν ανύπαρκτη. Η κοινωνία, είναι πλεόν ώρα να ωριμάσει και να αξιολογεί σωστά τους φυτευτούς κομματικούς υποψηφίους.

    • Ιδιοκτησία ΜΜΕ, καλή χρήση της γλώσσας και της γραφής, αναγνωρισιμότητα… Βρε τι μου θυμίζει… Όλα αυτά δε σημαίνουν και ικανότητα διοίκησης ή αποτελεσματική διαχείρισης των κοινών. Έχουμε άπειρα πρόσφατα παραδείγματα που μας απογοήτευσαν…

  • Σε ότι ρωτήθηκε απάντησε. Τι θέλετε στην πρώτη εκπομπη να βάλει προγραμματικές θέσει πριν παρουσιάσει ψηφοδέλτιο? ΕΛΕΟΣ μη δείτε κάποιον καλό αμέσως τις χαζομάρες. Μη βιάζεστε θα εκπλαγείτε

    • Γιατί ποιός είπε χαζομάρες; Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του, από τη στιγμή που δεν υβρίζει ή προσβάλει. Όταν από δημοσιογράφος γίνεσαι πολιτικός, οι ρόλοι αντιστρέφονται και πρέπει να συνηθίσετε στην κριτική που τόσα χρόνια ασκείτε στους πολιτικούς.

  • Ριτσα καλή επιτυχία είμαι βέβαιος ότι με την στήριξη την αγάπη του κόσμου και την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρεις Ένας παλιός συμμαθητής που ασχολήθηκε πολύ νωρίτερα με τα κοινά. Καλή επιτυχία.

  • Γενικότητες και τίποτα συγκεκριμένο. Πού είναι οι απόψεις της για τα καυτά θέματα του Δήμου Σερβίων; Μια απ’ τα ίδια…

  • Είναι η κυρία που ήταν στην πρώτη μέρα της σημερινής δημοτικής αρχής στην ορκομοσία της και γελούσε γιατί είχε γίνει η μεγάλη αλλαγή . Αυτή για την επιλογή της αυτή που βοήθησε να έχουμε αυτόν τον δήμαρχο θα κάνει αυτοκριτική για να μην λέμε μόνο για τους άλλους !!!!!!

  • Γιατι είστε βιαστικοί. Η Σπυρίδου ξέρει τι κάνει. Είναι πανέξυπνη. Θα μιλήσει για όλα, Εχει 5 μήνες μπροστά της. Εχει τον σεβασμό μου

  • Της προτάθηκε να συντονίσει την διαδικασία επειδή είναι δημοσιογράφος από την περιοχή μας και δέχθηκε όπως θα δεχόταν και αν την προσκαλούσε ο Κωνσταντόπουλος.Τον Δήμο μας τίμησε.Παιδιά η Σπυρίδου είναι ικανή και πολύ εντάξει τύπος.

  • Αμάν βρε Ρίτσα, τι πανικό έσπειρες με μια υποψηφιότητα!Μέχρι και τα μαλλιά σου θα τους πειράζουν!Κάντε μια σγουρά, μια ίσια να μην ξέρουν τι να πουν!

    Για να σοβαρευτούμε. Εμείς που δεν μένουμε στα Σέρβια και δεν έχουμε υπάρξει υποψήφιοι στον Δήμο αλλά μένουμε σε χωριό, ασχολούμαστε με τους συλλόγους μας και ενδιαφερόμαστε για τον τόπο που ζούμε, να μην κάνουμε ποτέ το λάθος και έχουμε άποψη ε; Πόσο μάλλον να ασχοληθούμε με τα κοινά όπως το εννοείτε εσείς. Ποιοι είστε κύριοι; Ανήκετε σε Άρια φυλή; Οι ιδέες που ακόμα χωρίζουν τον κόσμο ανήκουν στο παρελθόν. Ρίτσα μαζί σου και καλές Γιορτές σε όλους!

    • Μακάρι να ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο, αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα γιατί μέχρι τώρα δεν την έχουμε δει ποτέ εδώ στο Δήμο Σερβίων.

  • Bαθυλακιώτη,εδώ Ροδίτης.Εμεις την ξέρουμε απο έξω και ανακατωτά.Παραδίπλα είμαστε ξερεις….την βλέπουμε και την χαιρόμαστε όλα τα χρόνια.

  • Ο Βαθυλακκιώτης που δε την βλέπει στα Σέρβια! Γελοιοποιήστε.Εμεις οι Λευκαριώτες την βλέπουμε απο τα μαθητικά μας χρόνια μέχρι τώρα Βαθυλακκιώτη

  • Μετά την ντροπή που μας έκαναν να νιώσουμε δήμαρχος και περιφεριάρχης Κοζάνης δεν την ξαναπατάμε.Να μας πεί πρώτα απ όλα τη θέση της για τις Πρέσπες.Όλα τα άλλα είναι δεύτερα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.