ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.: “H έκθεση των μελετητών, για την την συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων Δ.Ε.ΤΗ.Π. – Δ.Ε.Υ.Α.Ε, ήταν πρόχειρη και κατευθυνόμενη από την Δημοτική Αρχή”

21 Δεκεμβρίου 2018
12:26

 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας η οποία λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου 2018 σχετικά με την συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων Δ.Ε.ΤΗ.Π. – Δ.Ε.Υ.Α.Ε., βρίσκει αντίθετους τους εργαζομένους της Δ.Ε.ΤΗ.Π. για τους παρακάτω λόγους :

  1. Δεν προηγήθηκε διάλογος και διαβούλευση μεταξύ των οργάνων, των στελεχών και των εργαζομένων στις δύο επιχειρήσεις, ώστε να εξαχθούν σωστά και ασφαλή συμπεράσματα.

  2. Δεν κατατέθηκαν επαρκή οικονομικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την βιωσιμότητα και κατ`επέκταση την μελλοντική ασφάλεια των εργαζομένων.

  3. Δεν προσδιορίστηκε το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να επιλεγούν ασφαλείς και σύννομες διαδικασίες συγχώνευσης.

  4. Δεν υπήρξαν δεσμεύσεις για το επενδυτικό έργο της Δ.Ε.ΤΗ.Π. και την εξασφάλιση της επαρκούς και συνεχούς λειτουργίας της επιχείρησης.

  5. Δεν απαντήθηκε το ερώτημα για την αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων των δύο επιχειρήσεων.

  6. Δεν παρουσιάστηκε το θέμα σε χρόνο επαρκή για την μελέτη, αλλά λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

  7. Δεν δόθηκαν επαρκείς και ξεκάθαρες διευκρινίσεις και δεν παρουσιάστηκε κανένα στοιχείο από τους συντάκτες της ΑΝΚΟ, για τις ελλείψεις της μελέτης και για την σκοπιμότητα και την βιωσιμότητα της συνένωσης.

  8. Δεν λήφθηκαν υπόψη όλα τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων από στους μελετητές της ΑΝΚΟ, που δήλωσαν ότι θα οδηγούνταν πιθανόν σε διαφορετικά συμπεράσματα εάν τα είχαν χρησιμοποιήσει.

Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ακράδαντα ότι η έκθεση των μελετητών ήταν πρόχειρη και κατευθυνόμενη από την Δημοτική Αρχή.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.