K. Mιχαηλίδης: “Ο συνδυασμός «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης» ολοένα και δυναμώνει” – Νέα κριτική στη Δημοτική Αρχή

21 Δεκεμβρίου 2018
12:42

Βαδίζοντας προς το τέλος του 2018, λίγο πριν την έναρξη του 2019, ο συνδυασμός «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης» ολοένα και δυναμώνει. Το εισπράττω καθημερινά, στην επαφή που έχω με ανθρώπους απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, εκεί απ’ όπου, όπως έχω ξαναπεί, άλλοι απουσιάζουν. Δεν απουσιάζουν εξαιτίας αυτοδιοικητικών υποχρεώσεων, που θα δικαιολογούσε, την απουσία τους, αλλά από επιλογή, ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο τους. Αυτό που, κυρίως, μου λένε είναι ότι έχουμε μια δημοτική αρχή που δεν μας ακούει, που λειτουργεί ιδεοληπτικά, που δήθεν διαβουλεύεται και στο τέλος κάνει πάντα το δικό της, που με την ανεπάρκειά της και την έλλειψη σχεδιασμού – οράματος δεν μπόρεσε επί 5 OΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια να καταρτίσει ένα εξειδικευμένο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ σχέδιο για την επόμενη κρίσιμη μέρα, με την βίαιη δυστυχώς, και όχι σταδιακή «απολιγνιτοποίηση» της περιοχής. Έκρυψαν την ανικανότητά τους πίσω από την, αναμφισβήτητα δίκαιη, διεκδίκηση ενός λογικού αιτήματος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων (αναφέρομαι στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης) και από εκεί και πέρα τίποτα. Διότι δεν αρκεί το χρηματοδοτικό εργαλείο, θες και εξειδικευμένο σχέδιο, σχέδιο με το οποίο θα διαμορφώνεις ή τουλάχιστον θα συνδιαμορφώνεις το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής. Αλλιώς, όσο χρήματα κι αν δοθούν, αν διατεθούν σε λάθος κατεύθυνση, το αποτέλεσμα θα είναι να χαθούν και τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά, ακόμη και στην περιοχή μας. Μελετώντας την τελευταία τοποθέτηση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, για τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό, στην οποία υπάρχουν παρατηρήσεις, διαπιστώσεις, διευκρινήσεις, αλλά κανένα εξειδικευμένο σχέδιο, για την ουσία του ζητήματος, δηλαδή για το που προτείνει να στραφούμε, τι επενδύσεις πρέπει να διεκδικήσουμε και που να κατευθυνθούμε, απλά επιβεβαιώθηκα και δυστυχώς απογοητεύτηκα. Μην παραπονιόμαστε μετά, όταν έρχεται στο ενεργειακό λεκανοπέδιο ο Πρόεδρος της ΔΕΗ και εξαγγέλλει διάφορα εξωπραγματικά, που περιλαμβάνουν ακόμη και «υιοθεσίες» ομάδων, γιατί συνέβη αυτό ή γιατί μας φέρονται σαν «φτωχούς συγγενείς». Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είχαμε και συνεχίζουμε να μην έχουμε, ένα εξειδικευμένο, ρεαλιστικό και συντεταγμένο, μαζί με άλλους φορείς, σχέδιο, παρά μόνο σκόρπια κι ημιτελή αφηγήματα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας αφού ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ οι κύριοι που βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου Κοζάνης δεν προκάλεσαν, σε συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής, έναν οργασμό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ διαβουλεύσεων, επί συγκεκριμένων προτάσεων, για το κρισιμότερο στοίχημα της περιοχής, την αναπτυξιακή της επιβίωση, ώστε ΕΜΕΙΣ σήμερα να είμαστε στην ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΗ θέση να κατευθύνουμε τα πράγματα και όχι άλλοι για εμάς. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο ακόμη και πρέπει να βιαστούμε ώστε να μην αφήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια να χαθούν!

Aπό το προσωπικό προφίλ στο facebook του Κυριάκου Μιχαηλίδη

13 σχόλια

  • Επειδή οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης εμπιστεύτηκαν ανθρώπους ανίδεους. Παρακαλώ βοηθήστε μας να διακρίνω τις διαφορές μεταξύ νυν και μελλοντικών δημοτικών αρχόντων.

    • ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Η ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΚΕΡ. ΤΡΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΖΟΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ. ΒΡΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ

      • Ψηφίσετε τον κ θα δεις χαιρι συγουρα τον είχαμε κ εμείς δήμαρχο κ νοιαζοταν μόνο για τους κολλητούς κ συγγενείς του, μην τρελαθούμε τώρα ότι ο Κυριάκος θα κάνει τα πράγματα καλύτερα.

    • Σε ποναει τρολακι που δεν εχει να επιδειξει τιποτα σε επιπεδο σχεδιασμου η δημοτικη αρχη. ταμειο δικαιης μεταβασης και ταμειο δικαιης μεταβασης και τα χρηματα αυτα τι να τα κανουμε ? ξερουμε θα μας πει καποιος? 5 χρονια τιποτα. δειξτε μας το σχεδιο σας με τις επενδυσεις που πρεπει να γινουν στην περιοχη. ασε τρολακι δεν πειθεις με τον κυριακο παμε δυνατα

  • Είναι απίθανο αυτό πού γίνετε
    Ο δικηγόρος γράφει τα κειμενα τα δημοσιεύει με την φώτο τού υποψήφιου.
    Τώρα αν τον ρωτήσεις τον υποψήφιο τι γράφει το κείμενο δεν ξέρει.
    Κατά τα άλλα υποψήφιος δήμαρχος!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.