kozan.gr: Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος: “Δεν είμαι σωβινιστής ή εθνικιστής, το να λέω τα σωστά. Όταν οι Ευρωπαίοι ήταν πάνω στα δέντρα, εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες” (Βίντεο)

24 Δεκεμβρίου 2018
11:14

 

“Oι κομματάρχες, γιατί δεν έχουμε πολιτικούς στην Ελλάδα, σας περνούν τη θέση (και τα “media” μαζί), ότι οι Ευρωπαίοι, μας ταπεινώνουν, δεν μας εκτιμούν, που τους δώσαμε “φώτα”. Ναι εμείς τα δώσαμε. Eμείς κρατήσαμε πάνω από όλα την αξιοπρέπειά μας;;; Εμείς την ισοπεδώσαμε”, ανέφερε σε σύντομη ομιλία του, στα παιδιά της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης “Πανδώρα”, που επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας 24/12, το Επισκοπείο της Κοζάνης¨, για να ψάλλουν τα κάλαντα, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος, συμπληρώνοντας λίγο αργότερα, πως: ” Δεν είμαι σωβινιστής ή εθνικιστής, το να λέω τα σωστά. Όταν οι Ευρωπαίοι ήταν πάνω στα δέντρα, εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες”.

kozan.gr

42 σχόλια

  • Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος όσον αφορά στην παιδεία ενός έθνους. Να πιστεύει ότι το δικό του έθνος είναι ανώτερο από όλα τα άλλα. Δεν υπάρχουν λαοί απολίτιστοι. Απλά έχουν τον δικό τους πολιτισμό. Διαφορετικό από τον δικό μας. Αυτά. Ναι, οι αρχαίοι Έλληνες έχτισαν τον Παρθενώνα. Μπράβο τους. Μέχρι εκεί. Τώρα; Πάμε παρακάτω;

  • Άλλοι έκαναν τον Παρθενώνα και πολλά θαυμαστά μνημεία και προσέφεραν στην ανθρωπότητα τις γνώσεις και την σοφία τους. Θα τους σεβόμαστε εφ’ όρου ζωής. Εσείς τους επικαλείστε ενώ δεν έχετε καμία σχέση με τις αρχές και τα ιδεώδη τους τα οποία προκύπτουν από τα αρχαία κείμενα. Καλές γιορτές και χαμηλά το κεφάλι.

  • “εμεις” με τα μυαλα που κουβαλαμε χτισαμε παρθενωνες;;;;; (μονο για να γκρεμιζουμε ειμαστε) απο τοτε περασαν απο “πανω” μας τοσοι λαοι που μας κατεκτησαν και μας αλλοιωσαν ,που το να λες οτι εισαι ακριβες αντιγραφο των αρχαιων ελληνων ειναι τουλαχιστον …αστειο!

  • Γιατί ο Παναγιώτατος επανέρχεται; Μήπως κατάλαβε πως οι άγιοι πατέρες υπερέβαλαν; Δεν είναι κακή η αναγνώριση λάθους, ιδιαίτερα από θρησκευόμενους ανθρώπους. Τέλος, οι άνθρωποι της εκκλησίας και μάλιστα οι μορφωμένοι, ας μην παρασύρονται από ακραίες απόψεις ακραίων πολιτικών – πολιτών.

  • Το ¨να τα λέω σωστά¨ Παναγιώτατε θυμίζει το αλάνθαστο κάποιου μεγάλου ιερωμένου άλλης εκκλησίας… καθώς επίσης είναι ιδιαίτερα εγωιστικό. Άπαντες τα όσα λέμε τα θεωρούμε σωστά. Όμως δεν είναι. Υπάρχουν δυστυχώς για εσάς και οι άλλοι μισοί Έλληνες που θεωρούν σωστή τη συμφωνία των Πρεσπών.

  • Η επιστολή των μητροπολιτών είναι διχαστική διότι οι μισοί Έλληνες σύμφωνα με την εκφρασμένη θέση των εκπροσώπων τους στη βουλή είναι υπέρ της συμφωνίας.

  • Η επιστολή των μητροπολιτών είναι ξενοφοβική γιατί απομακρύνει δύο γειτονικούς λαούς, όταν η χώρας μας δεν κινδυνεύει ουσιαστικά από ένα μικρό – αδύναμο κράτος.

    • Έχεις ιδέα τι σημαίνει ξενοφοβία; Πάντως δε σημαίνει ξεπούλημα της Μακεδονίας για χάρη καλής γειτονίας. Ας πάρουν λοιπόν και οι Τούρκοι 5-6 νησιά για να έρθουμε πιο κοντά σαν λαοί.

  • Κάθε χώρα δυστυχώς γράφει την ιστορία όπως την συμφέρει. Ποια είναι σωστή και ποια χαλκευμένη μόνο τρίτος μπορεί να το πει. Υπάρχει ξένη βιβλιογραφία μπορείς να το ψάξεις. Και να ξέρεις, η ιστορία ξαναγράφεται.

    • Όποιον διακεκριμένο καθηγητή διεθνούς πανεπιστημίου αρχαιολογίας και να απευθυνθεις, θα σου πει το ίδιο πράγμα. Σε όποιο αναγνωρισμένο αρχαιολογικό ίδρυμα και πανεπιστήμιο Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας απευθυνθείς, θα σου απαντήσουν το ίδιο. Τα αρχαιολογικά πορίσματα βασίζονται σε επιστημονική έρευνα και ευρήματα, και όχι σε πολιτικές. Στην αρχαία Μακεδονία μιλούσαν και έγραφαν Ελληνικά.

  • Ξενοφοβία είναι να σου απειλεί η Τουρκία τα νησιά και εσύ να φοβάσαι την Αλβανία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, τους Ευρωπαίους, τους Αμερικάνους και δεν ξέρω ποιους άλλους.

  • Η πλειοψηφία όσων διαδηλώνουν για τη Μακεδονία και κρατούν την Ελληνική σημαία δεν είναι φασίστες, απλά κάνουν λάθος.

  • Η ισχύς της παρούσας βουλής είναι για 4 χρόνια και απ΄ ότι φαίνεται ψηφίζει τη συμφωνία. Έτσι λειτουργεί το κοινοβουλευτικό σύστημα, τι να κάνουμε τώρα.

  • Τέλος, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας διασφαλίζεται με ισχυρό στρατό και όχι με διαδηλώσεις που υπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν εξασφαλίζεται και με επιστολές μητροπολιτών που ο σκοπός τους είναι μιλούν για αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς και όχι για αυτά που τους χωρίζουν.
    Καληνύχτα και Καλά Χριστούγεννα.

  • Δεν πρόκειται για πατριδεμπορία. Προσπαθούν να στήσουν ένα μικρό κράτος. Εκτός αν αντί αυτού θέλει μια μεγαλύτερη Αλβανία και ίσως μια μεγαλύτερη Βουλγαρία. Με διάλογο λύσαμε πολλά θέματα, με διάλογο φιλία και συνεργασία μπορούμε να λύσουμε και πολλά άλλα.

    • Δεν προσπαθούν απλά να στήσουν ένα μικρό κράτος, το έχουν κάνει ήδη. Προσπαθούν να στήσουν ένα μεγάλο κράτος, τη “Μακεδονία του Αιγαίου” με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αυτό διδάσκουν στα σχολεία τους. Γι’αυτό και επινόησαν “Μακεδονική μειονότητα” και μιλούν για αλύτρωτες πατρίδες. Θέλουν να μπουν σε ΝΆΤΟ και Ευρωπαϊκή Δύναμη για να κάνουν εξοπλισμούς. Με διαλόγου δε λύθηκε ποτέ τίποτα, παρά μόνο κάναμε μονομερείς υποχωρήσεις. Βλέπε βόρειο Ήπειρο, Κύπρο, Ίμια.

  • Η ορθότητα της συμφωνίας των Πρεσπών δεν αναιρεί το γεγονός ότι στην Αρχαία Μακεδονία μιλούσαν Αρχαία Ελληνικά. Με την βελτίωση των σχέσεων από εδώ και στο εξής είμαι βέβαιος πως και η σημερινοί κάτοικοι θα αρχίσουν να μιλούν τα Νέα Ελληνικά, ήδη πολλοί το κάνουν.

  • Η συνέχιση της εκκρεμότητας εγκυμονεί κινδύνους χειραγώγησης του κρατιδίου από την Τουρκία για δικούς της σκοπούς. Φίλε μου αυτό που το βάζεις;

    • Αυτό θεωρείται επιχείρημα τώρα; Από πότε η ιστορία του τόπου έγινε αντικείμενο παζαριού; Να δώσουμε και μερικά νησιά στον Ερντογάν μη τυχόν και μας επιτεθεί. Εξωτερική πολιτική από τα λιντλ…

    • Αν σκεφτόντουσαν όλοι όπως εσύ θα ήμασταν ακόμα επαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, μη τυχόν και αναστατώσουμε τον Σουλτάνο…..

  • As επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα που ήταν η ομιλία του μητροπολίτη Κοζάνης , εκτός εάν σκοπίμως , μεταφέρατε τη συζήτηση στα συλλαλητήρια , για προστασία.
    Ο θρησκευόμενος λαός της πόλης μας θέλει εναν ιεράρχη που οταν αναλύει το ευαγγέλιο να μιλάει για το λόγο του θεού, όμορφα σύντομα.Ο μητροπολίτης σας όσες φορές έτυχε να τον ακούσω ξεκινάει ενα θέμα πηγαίνει στο άλλο αλλου καταλήγει , χωρίς σειρά και νόημα.Ασε αυτό πάλι με τα χρήματα , πολύ προσβλητικό για όλους.Και κάθε φορά για τους πολιτικούς.Αν θέλουμε αναλύσεις τέτοιου είδους εχουμε τα ΜΜΕ , αλλα ζητάμε από τους ιερείς.
    θΈΛΟΥΜΕ ΚΗΡΥΓΜΑ , ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

    • Αν τύχει και πας ποτέ στην Εκκλησία θα ακούσεις ακριβώς το κήρυγμα που περιγράφεις και το λόγο του Θεού. Όμως ως πολίτης που ψηφίζει και ως ποιμενάρχης έχει όλο το δικαίωμα της άποψης για τα εθνικά θέματα, όταν δεν λειτουργεί. Χίλια μπράβο του. Τέτοιον ιεράρχη θέλουμε οι Κοζανίτες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.