Οι 107 ΟΤΑ που χρηματοδοτούνται για τα αδέσποτα ζώα – Εκτός λίστας οι δήμοι Κοζάνης, Βοΐου, Σερβίων – Βελβεντού & Εορδαίας – Δημοσίευμα από airetos.gr

27 Δεκεμβρίου 2018
12:49

Eκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ 5821/24.12.2018) καθορισμού των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, με την οποία επιπλέον προσδιορίζεται το ύψος χρηματοδότησης για το 2018.

Η ΚΥΑ έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Σεπτεμβρίου, που είχε παρουσιάσει ο AIRETOS και όριζε τις προϋποθέσεις, τις επιλέξιμες δαπάνες και τη διαδικασία της εν λόγω χρηματοδότησης.

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται τελικά σε 600.000,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ποσοστό 27,5% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, ήτοι έως 497.321,58 €, αφορά δράσεις βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ ποσοστό 19,86% (δηλαδή 102.667,97 €) τη σίτισή τους

Η ΚΥΑ των κ.κ. Αλ.Χαρίτση, Γ.Χουλιαράκη, Στ.Αραχωβίτη και Ολ.Τελιγιορίδου αναφέρει αναλυτικά τα δικαιολογητικά που οι δικαιούχοι χρηματοδότησης υποβάλλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μαζί με το Αίτημα καταβολής του εγκριθέντος ποσού, σημειώνοντας πως τυχόν υπόλοιπα των επιμέρους χρηματοδοτήσεων, που δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους Φορείς, θα επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθεί ο Πίνακας με τους 107 χρηματοδοτούμενους Δήμους και Συνδέσμους Δήμων και με το ύψος της χρηματοδότησης ανά Φορέα και κατηγορία δράσεων επιλέξιμων δαπανών:

17 σχόλια

  • Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???
    ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ …..
    ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΣΙΓΑ…. Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ…

  • Τα αδέσποτα αλωνίζουν στην πόλη και τα χωριά, οι δημότες φοβούνται να κυκλοφορούν νωρίς το πρωί και το βράδυ και κάποιοι αδιαφορούν…

  • Είναι δυνατόν να το έχουν ρίξει στα πανηγύρια και στο να καμαρώνουν και μην έχουν νοιαστεί να κάνουν το ελάχιστο για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο τους κατοίκους;

  • Δεν φτανει που δεν ξερετε.. δεν διαβαζεται κιολας.. χρηματοδοτούνται για καταφυγια.. ο δημος Κοζάνης εχει.. δεν μπορει να παρει χρηματα για να κανει 2ο.. Αιντε.. γεμισαμε προφεσορες.

    • Οχι παπαγαλακι!Αφορα δρασεις βελτιωσης
      ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ καταφυγιου! Ειναι ακριβως η περιπτωση της Κοζανης! Κριμα,μια χαμενη ευκαιρια…

    • Ναι, είμαστε σίγουροι!!! Και ναι, φοβόμαστε τα σκυλιά, τι δεν καταλαβαίνετε;; Εσείς που τα αγαπάτε, πάρτε τα στα σπίτια σας!!!!!!!

    • Ναι ανώνυμε εγώ προσωπικά φοβάμαι τα σκυλιά όταν βγαίνω με το ενός έτους μωράκι μου τι πρέπει να κάνουμε να κλείσουμε στα σπίτια μας για να κυκλοφορούν τα σκυλιά στην πόλη κ εγώ έχω σκυλάκι χρόνια τώρα κ το έχω σπίτι μου δν το αφήνω αδέσποτο αλλά κ όσες φορές το έχω βγάλει βόλτα τα μεγαλόσωμα το ορμάνε.

  • Και που τα παίρνανε κάνανε τίποτα για τα αδέσποτα;Η κατάσταση παραμένει η ίδια ταλαιπωρούνται και τα αδέσποτα και οι δημότες με αποτέλεσμα να τρώγονται μεταξύ τους φιλόζωοι και δημότες

    • Σωστότατος έτσι ακριβώς γιατί δν νομίζω να φταίνε τα ζώα οι άνθρωποι φταίνε που τα παίρνουν τα βαριούνται κ τα αφήνουν στους δρόμους όμως έχουν κ τα δικιά τους οι πολίτες το να φοβάσαι να κυκλοφορείς άνετα στην πόλη ή στο χωριό είναι ότι χειρότερο για αυτό ας κάνει επιτέλους ο δήμος κάτι ας τα μαζέψει όλα ο κόσμος έχει αγανακτήσει, κ μην αρχίζετε κάποιοι τις κακίες για να μην το πω αλλιώς ότι τα παιδιά ενοχλούν τα σκυλιά η οι ηλικιωμένοι κ τους ορμάνε γιατί αυτό δν γίνεται.

  • Δυστυχώς μερικά σκυλιά δεν τα παίρνουν τα γράμματα με αποτέλεσμα να αφήνουν τη χλιδή των σαλονιών και κάποια να περιφέρονται αδέσποτα ψάχνοντας κάποια τέχνη και άλλα να αναζητούν ως μετανάστες την τύχη τους στο εξωτερικό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.