Αγωνιστική υποδοχή οργάνωσε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια στο πρόεδρο της ΔΕΗ κατά τη παρουσία του στο Ξενοδοχείο Πεντελίδης την Παρασκευή 10/2 στη σύσκεψη που είχε οργανωθεί με την παρουσία συνδικαλιστών της περιοχής. Το σύνθημα «απλήρωτη δουλειά σακάτηδες εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» που ακούστηκε στη κινητοποίηση ήρθε να δηλώσει ότι δεν υπάρχουν κοινά συμφέροντα των εργαζομένων με την εργοδοσία.

Η απλήρωτη δουλειά για μήνες στις εργολαβίες, οι μισθοί πείνας στους εργολαβικούς , τους οκταμηνίτες και νέους του τακτικού προσωπικού, η μεγάλη μείωση μισθών σε όλο το προσωπικό (που αγγίζει το 50%), η εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, οι ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα ατυχήματα, οι ασθένειες, ο εγκλωβισμός παλιών συναδέλφων σε ανθυγιεινή εργασία σε προχωρημένη ηλικία λόγω συντάξεων πείνας, είναι ένα μέρος της λίστας της βάρβαρης πραγματικότητας που βιώνουμε και στην οποία δεν αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε στην περιοχή μας.

Τα επιχειρηματικά σχέδια της ΔΕΗ Α.Ε για διατήρηση της κερδοφορίας της μέσα στον ανταγωνισμό με αλλά μονοπώλια, ξέρουμε ότι θα υλοποιηθούν στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού . Με νέες μειώσεις μισθών, περιορισμό του κόστους με συνέπεια στην ασφάλεια, με ποιο ακριβή ενέργεια για τα εργατικά-λαικά νοικοκυριά κ.α. Δεν έχουμε κοινά οράματα με την εργοδοσία.

Αντιπροσωπεία του σωματείου κατέθεσε το παρακάτω υπόμνημα στον κ.Παναγιωτάκη.