Η εορτή του Γέροντα Στεφάνου στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου (Bίντεο & Φωτογραφίες)

27 Δεκεμβρίου 2018
20:02

 

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου,  ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, για τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος Στεφάνου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παύλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και σημείωσε ότι “ο Γέροντας Στέφανος είναι ένας μαθητής του Χριστού, ένας αθλητής του Χριστού, μια ευλογία για την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, την Δ. Μακεδονία, για όλους μας. Μόνο να ασπάζεται κανείς το χέρι του παίρνει αυτή τη χάρη του και αυτή την ευλογία του Θεού. Σεβαστέ μας γέροντα να σας χαιρόμαστε πολλά τα έτη σας”. Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου.

 



6 σχόλια

  • Ο π. Στέφανος με την εμπειρική, μυστική και βιωματική του πίστη, μας διδάσκει ότι «δυνατοτέρα παντός εστιν η ευσέβεια».
    Δοξάζομε τον Τριαδικό Θεό γιατί δεν μας αφήνει ορφανούς.

  • Κάποτε γέροντα σου είχα εμπιστευτεί το πρόβλημα μου και μου είπες:”Με αγαπη”.Δεν σ’άκουσα όμως….να είσαι δυνατός να μας ευλογείς

  • Δεν υπαρχει μορφη σαν τον γέροντα! Και δεν υπαρχει φιλοξενια σ αρχονταρικι σαν αυτη στο Δρυοβουνο! Ο,τι εφεραν οι προσκυνητες βρισκονται ολα πανω στο γραπεζι προσφορα σε ολους! Τετοια οικειοτητα , τοση ζεστασια ψυχων και τετοια φιλοξενια μ αγαπη δεν υπαρχει!

  • Είναι Ευλογία σε όλους μας που υπάρχει ο Γέροντας πατέρας Στέφανος
    Ο Θεός να του δίνει δύναμη , υγεία και μακροημέρευση .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.