kozan.gr: Με τη συμμετοχή της παγκοσμίου φήμης σοπράνο Τζένης Δριβάλα, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 27/12, η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, με τίτλο: “Ορατόριο των Χριστουγέννων” του Camille Saint Saens (Βίντεο & Φωτογραφίες)

27 Δεκεμβρίου 2018
22:34

 

Με τη συμμετοχή της παγκοσμίου φήμης σοπράνο Τζένης Δριβάλα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, με τίτλο: “Ορατόριο των Χριστουγέννων” του Camille Saint Saens. Συμμετείχαν επίσης οι διεθνούς φήμης σολίστες: Κασσάνδρα Δημοπούλου – Μετζοσοπράνο, Φίλιππος Μοδινός-Τενόρος, Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός – Bαρύτονο. Συνόδευαν η Μικτή Χορωδία κι η Ορχήστρα του Δ.Ω.Κ., υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη. Η ίδια συναυλία με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας θα επαναληφθεί το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

 

 

12 σχόλια

  • Καλά και άγια για όποιον τα γουστάρει αυτά,αλλά για μας της καθ΄ημάς Ανατολής είναι όπως κάποτε τα αποκάλεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος: “δυτικές μπουρμπουλήθρες”, και στράφηκε κατόπιν στην Κρήτη. Να τα λέμε κι αυτά.

      • Δε λέω αυτό. Αλλά ότι αυτά ταιριάζουν σε έναν Γάλλο,έναν Ιταλό,έναν Αυστριακό κλπ, πάντως όχι σε μας. Ποιος δεν θυμάται τις δυο αξέχαστες φορές που ήρθε στην Αίθ. Τέχνης ο Χρήστος Λεοντής σε σύμπραξη με το ΔΩΚ (Ακάθιστος Ύμνος,Καντάτα Ελευθερίας για το 1821)!!!! Εκείνα ναι!!!

        • Δεν είναι ωραία να έχει πολλές μουσικές η πόλη; Τόσες μέρες χαρήκαμε όλα τα ωδεία, την Πανδώρα, ποντιακά, χάλκινα. Μπράβο σε όλους

        • Διόρθωση ότι τον κ. Χρήστο Λεοντή δεν τον έφερε το ΔΩΚ Αλλά ήταν συναυλίες που είχε διοργανώσει ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, ίσως συμμετείχαν μερικά άτομα από το ΔΩΚ σε ορχήστρα και χορωδία!

  • Καλά τα γιαπράκια, τα μπρε μπρε κλπ… ωστόσο Καλό είναι να ανοίγουν τα μυαλά και τα αυτιά και σε άλλου τύπου δρώμενα!! Η κλασική μουσική δεν είναι μόνο για Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία… Επίσης το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούν να παρουσιαστούν πολύ καλύτερες συναυλίες από την χθεσινή η οποία ελάχιστα θύμιζε το αυθεντικό έργο (έργο για άρπα, εκκλησιαστικό όργανο και έγχορδα ενώ στην Κοζάνη δεν υπάρχουν τα δύο!!!). Όσο στην Κοζάνη ευλογούμε τα γένια μας σε μετριότητες δεν πρόκειται να ανέβει και το επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε δει και πολύ ωραίες παραστάσεις ή συναυλίες!!!

  • οργανωτική προχειρότητα και το πρόγραμμα μπρος-πίσω. Δεν έγινε καμιά παρουσίαση του έργου (ούτε στο πρόγραμμα) για να μπορέσουν να το προσεγγίσουν οι θεατές. Αφέθηκε ο χαιρετισμός και η παρουσίαση των καλλιτεχνών στον δήμαρχο μπας και τσιμπήσουμε λίγη δημοσιότητα. Αιδώς Αργείοι….

  • https://enypografa.gr/?p=217495

    Παρακολούθησα τη συγκεκριμένη συναυλία στην Αθήνα δύο μέρες μετά. Ήταν όπως τα περιγράφει η κριτική της εφημερίδας ”Ενυπόγραφα” που παραθέτω πιο πάνω και ακόμα καλύτερα. Μία άρτια συναυλία με υψηλοτάτου επιπέδου ερμηνείες. Κάποιους μάλιστα από τους συμμετέχοντες τους έχω ξαναδεί στο συγκεκριμένο έργο (το οποίο λατρεύω) και ήταν και τότε έξοχοι. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακούστηκε στην Κοζάνη, αν διάβασα σωστά το μόνο που άλλαξε ήταν η ορχήστρα αλλά στην Αθήνα ήταν μια υπέροχη και άρτια οργανωμένη συνολικά συναυλία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.