kozan.gr: Αναβίωσε, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, το έθιμο των Μωμόγερων από το Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης «Εύξεινος» (Βίντεο)

30 Δεκεμβρίου 2018
09:28

 

Αναβίωσε, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, το έθιμο των Μωμόγερων από το Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης «Εύξεινος». Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο:

 

Πηγή βίντεο Τετελερ Life

8 σχόλια

  • Κάθε μέρα μωμογερους θα έχουμε ?? Ελάτε όλοι μαζί μια μέρα και τέλος ..15 χωριά 15 μέρες στην πλατεία της Κοζάνης μωμογερους ?? Εντάξει δηλαδή

    • ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΕΘΙΜΑ;ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΣΙΤΙΙΙΙΙ.ΕΘΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.ΜΕ ΧΡΩΜΑ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ,ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ.

    • Μόνο Κοζανίτης δεν είσαι, γιατί αν ήσουν Κοζανίτης θα ήξερες από ήθη και έθιμα, όπως πχ τους Φανούς της Κοζάνης που ανάβουν κάθε βράδυ σε άλλη γειτονιά, ή τα υπαίθρια πανηγύρια όλο το καλοκαίρι σε κάθε χωριό. Σίγουρα τσιπροκαμμένο συριζοτρόλ είσαι, από αυτούς που παθαίνουν αλλεργία με οτιδήποτε έχει σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό.

      • Μια μέρα ήταν στην πόλη της Κοζάνης εξυπνε,τις άλλες μέρες ο καθένας τα κάνει στο χωριό του κομπλεξικε,αν δεν γουστάρεις κάτσε στο σπίτι σου και παίξε σκάκι.αν μπορούσαμε 363 μέρες θα χορεύαμε μέσα στην Κοζάνη, 2 μέρες πρέπει και στα χωριά μας.

          • ΤΟ ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΧΟΡΟΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΘΥΣΙΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.