Με αφορμή το σχόλιο ενός ανώνυμου  αναγνώστη σας -που μοιάζει να είναι και  πιο πέρα από επώνυμος- στις 10 Φεβρουαρίου 2017-09,13  (κλικ εδώ) στην ανάρτηση με θέμα τη δήλωση μου ότι  «H Aιανή πρέπει να είναι έδρα αυτοδιοίκησης»  θέλω να πω τα εξής:

Τάσσομαι υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Βελβενδού, το διαλαλώ παντού ότι του αξίζει  και επαναλαμβάνω ότι τιμώ την προοδευτική του κοινωνία.

Φίλε ουδέποτε αποδέχθηκα τον νόμο του Καλλικράτη με κύριο λόγο ότι επειδή είναι συγκεντρωτικό σύστημα, λειτουργεί αντίθετα με τη έννοια της αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που επιθυμούν εθελοντικά και αφιλοκερδώς να προσφέρουν  και μετατρέπεται αυτή σε ετεροδιοίκηση και μάλιστα κακή. Τα ίδια ξέρω πιστεύεις και εσύ. Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν και τους δυο.

«Συμμετείχα-όπως λες – ενεργά (ως αιρετός) στο γίγνεσθαι του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης». Ναι   αποδεχόμενος  όμως εκ των υστέρων  την εκ των πραγμάτων διαμορφωθείσα κατάσταση, αφού χάσαμε στον αγώνα που κάναμε μόνοι και αβοήθητοι ……..  να παραμείνουμε ως Δήμος Αιανής. Συμμετείχα τελικά  παρά τους δισταγμούς και τις επιφυλάξεις μου  σταθμίζοντας τα πράγματα προκειμένου να βοηθήσω στην πρώτη μεταβατική  δημοτική περίοδο ώστε  να έχει ο τόπος μας όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες   από την μια και από την άλλη να μην ανακοπεί η εκτέλεση μιας  σειράς έργων που είχαμε ξεκινήσει.  Παρα τα πολλά αρνητικά  και απώλειες της περιόδου αυτής, αντισταθήκαμε όσο γινόταν  και  θεωρώ ότι  καταφέραμε κάποια  από τα παραπάνω  , αλλά η εξέλιξη των γεγονότων  και ειδικά στην τρέχουσα δημοτική περίοδο επιβεβαίωσε την άποψη που είχαμε από την πρώτη στιγμή ότι το συγκεντρωτικό σύστημα του Καλλικράτη τελικά θα αποβεί σε βάρος μας. Αν δεν συμμετείχαμε  θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για τον τόπο μας. Στο ίδιο διάστημα δεν έμεινα άπραγος και  ειδικά στο δεύτερο μισό της θητείας μας εργάστηκα ατέλειωτες ώρες ώστε να φανώ περισσότερο  χρήσιμος για να βελτιωθεί η γενικότερη  κατάσταση του Δήμου Κοζάνης.

 «Και 6 χρόνια τώρα ουδεμία παρέμβαση/θέση/ενέργεια επί του αντιθέτου.» λες.

Κάνεις λάθος, διότι δεν γνωρίζεις . Είχες στραμμένα τα αυτιά σου αλλού.  Μόνιμα και σταθερά χωρίς να προκαλώ θύμιζα οπουδήποτε από την πρώτη στιγμή και με ευγενικό τρόπο  θέση μας  για τον Καλλικράτη  αλλά και την ιδέα μας , που η ίδια η ζωή σύντομα θα  επανέφερε εκ των πραγμάτων  στο προσκήνιο,   για επανασύσταση του Δήμου Αιανής .

«Προς τί τώρα; Ως πρόσκομμα στην ευόδωση του στόχου των Βελβεντινών;»

Προς τι τώρα;

Μα ποιος μπορεί να αντισταθεί στην εξέλιξη των πραγμάτων ή να αδιαφορήσει. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που  οι ευθύνες του Καλλικράτη δεν κρύβονται, οι συντοπίτες  το αντιλαμβάνονται καλύτερα τώρα και αντιδρούν. Κανείς όμως δεν εκφράζεται εναντίον σας , ίσα ίσα εύχονται να τα καταφέρετε. Καλά θα ήταν να συνέβαινε και σε σας αυτό.

Θυμίζω πως ο κ. Βούτσης είχε πει  πριν λίγο καιρό «και χίλιους Δήμους θα κάνουμε αν χρειαστεί».  Η δήλωση αυτή δημιουργεί προσδοκίες . θα δούμε την ειλικρίνεια του . Ξέρουμε τις δυσκολίες  του εγχειρήματος- ξέρουμε ότι υπάρχει η TROJKA  και ότι η επανασύσταση  μπορεί να αργήσει . Η ιδέα όμως παραμένει και αν  υλοποιηθεί θα είναι καλύτερα. Πάντως να  κλείσουμε το στόμα μας  δεν γίνεται φίλε. Γι’ αυτό πρότεινα και δημοψήφισμα. Να εκφραστούμε  δημοκρατικά να δούμε τι θέλει  η τοπική κοινωνία . Διαφωνείς ;

                                                                                     12 02 2017

                                                                                 Τζέλλος Γιώργος

                                                                        Πρώην Δήμαρχος Αιανής.