Oλική διαγραφή χρέους (ύψους 124.000 ευρώ) και προστασία της πρώτης κατοικίας, για μια πενταμελή οικογένεια, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Φλώρινας

15 Ιανουαρίου 2019
07:27

Σημαντική απόφαση για ολική διαγραφή χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας, για μια πενταμελή οικογένεια, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Φλώρινας.

Η οικογένεια από τη Φλώρινα είχε χρέη ύψους 124.000 ευρώ προς τραπεζικά ιδρύματα, με τον πατέρα να είναι άνεργος και τη μητέρα να εργάζεται περιστασιακά.

Το Ειρηνοδικείο στην οριστική απόφασή του έκανε δεκτό ότι δεν διαφαίνεται προοπτική βελτίωσης της ήδη κακής οικονομικής κατάστασης που επικαλέστηκαν και απέδειξαν οι αιτούμενοι, καθώς, όπως επισημαίνει η απόφαση, η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας τους σε συνδυασμό με τον ισχυρό κλονισμό της υγείας ενός εξ αυτών, δημιουργεί πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των μηνιαίων δαπανών τους.

Στο πλαίσιο του Νόμου Κατσέλη, το Δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές τόσο για το χρονικό διάστημα των τριών ετών που ακολουθεί μετά τη δημοσίευση της απόφασης  όσο και για το χρόνο μέσα στον οποίο θα γινόταν η αποπληρωμή των δανείων που αφορούν την κύρια κατοικία.

Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγορική εταιρία «Τσιλώνης – Βογιατζόγλου» («NEWLAW») και όπως ανέφερε στη Voria.gr ο δικηγόρος Βίκτωρ Τσιλώνης, «η υπ’ αρ. 44/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, προχωρεί με εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ρηξικέλευθη νομική προσέγγιση ουσιαστικά σε ολική διαγραφή των οφειλών των αιτούμενων, συνολικού ύψους 124.000 ευρώ, καθώς και στην προστασία της πρώτης κατοικίας τους. Είναι από όσο γνωρίζουμε η μοναδική δικαστική απόφαση που έχει δημοσιευθεί ως σήμερα με τη συγκεκριμένη νομική προσέγγιση και αιτιολογία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλώνη, είναι «ιδιαιτέρως σημαντικό ότι η απόφαση αυτή είναι πλέον αμετάκλητη, αφού έχει παρέλθει ο χρόνος άσκησης της έφεσης. Συνεπώς μπορεί να αλλάξει μόνο εφόσον συντρέξουν νέες εξαιρετικές συνθήκες στη ζωή των αιτούμενων τα επόμενα τρία χρόνια».

Σημειώνεται ότι είχαν επιβληθεί εξαρχής μηδενικές καταβολές στο στάδιο της προσωρινής διαταγής, οι οποίες διατηρήθηκαν με την πρώτη, μη οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου και τελικώς και με τη δεύτερη και οριστική απόφαση.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/oliki-diagrafi-chreous-124000-evro-se-ipothesi-tou-nomou-katseli

12 σχόλια

  • Κακως και μεις που δεν πηραμε 500 χιλιαρικα δανειο το 2004 και τωρα να μας το διεγραφαν. Αυτο το διεγραμενο χρεος της οικογενειας και πολλων αλλων οικογενειων θα το επιβαρυνθουν οι καλοπληρωτες νοικοκυρηδες πολιτες. Οταν δεν εχεις δουλεια δεν παιρνεις σπιτι με 200 χιλιαρικα. Εχει και σπιτια με 50,60,70. Σε καμια περιπτωση δεν ειπαμε να χασει κανεις την Α κατοικια. Ας παρει η τραπεζα αλλα περιουσιακα στοιχεια οπως χωραφια κτηματα αυτοκινητα ακομη και απο πρωτου βαθμου συγγενεις. Αυτα τα ολιγα

    • ΔΙΟΡΘΩΣΗ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

      Υ.Γ: ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

        • Πρέπει να είσαι από αυτούς τους 8μηνήτες και τους εργολαβικούς που κάθονται μπροστά σε έναν Η/Υ και περνάνε την ώρα τους για να έχεις χρόνο για να σχολιάζεις φίλε. Ενημέρωσε μας που εργάζεσαι για να πάμε και εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες που βαράμε μύγες.
          Κάποιος μου είπε ότι στις τράπεζες ετοιμάζονται για μαζικές απολύσεις 10.000 υπαλλήλων. Αληθεύει;

          • Δε με αφορα αν απολυουν 10.000 εργαζομενους. Με αφορα οτι εγω δε χρωσταω ουτε 0,5€ και δε γουσταρω να πληρωνω τα δανεια και το ρευμα του καθε. Το που δουλευω και τι κανω δε σε αφορα

    • Ποιος ειπε οτι οταν πηραν το δανειο ηταν ανεργοι;

      Ποιος ειπε οτι εχουν αλλη περιουσια εκτος απο το σπιτι τους;

      Οι πρωτου βαθμου συγγενεις ανθρωπε μου, τι χρωστανε;

      Σκεφτειτε λιγο και κρινετε χωρις να ενδιαφερεστε μονο για το τομαρι σας…

      Σκεφτειτε την ανακουφιση αυτης της οικογενειας…

      Παντα τετοια!!!

  • Είμασταν ανόητοι εμείς που πήραμε σπίτι με δικά μας χρήματα ή πληρώναμε τις δόσεις του δανείου μας….

  • Καμία διαγραφή να μην γίνει, όλοι οι πονηροί πήραν δάνεια και μετά μεταβιβασανε όλοι την περιουσία τους για να μην γίνουν κατασχέσεις.το ίδιο ισχύει και για τα χρέη των κομμάτων, καμία διαγραφή.

  • Κανεις δεν έβαλε λίγο το μυαλό του να δουλέψει (που να το βρουν θα μου πεις ) .
    ΜΠΡΑΒΟ . ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . ΜΠΡΑΒΟ

  • Μα τόσο μίσος κ κακία για τον συνάνθρωπο μας δλδ, θέλετε να του πάρουν το σπίτι εποιδη κάποτε ο άνθρωπος έκανε ένα δάνειο κ δν μπόρεσε να το αποπληρώσει οκ κ έτσι να είναι γιατί δν ξέρει κανείς πως ξεκίνησε ο συγκεκριμένος κύριος έχει 5 παιδιά άνεργος κ αυτός κ η γυναίκα του πρέπει να τον πετάξουν στο δρόμο? Θα το ευχαριστήθητε αν του πάρουν το σπίτι? Έλεος λίγη καλοσύνη στους καιρούς που ζούμε δν βλάπτει,για αυτό σαν Ελληνες κ σαν χώρα ποτέ δν θα πάμε μπροστά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.