Συλλυπητήριες επιστολές ΝΟΔΕ Κοζάνης, AHEPA Κοζάνης, Παρασκευής Βρυζίδου, K.Κωνσταντόπουλου & Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας,  για την εκδημία του μακαριστού Παύλου

16 Ιανουαρίου 2019
06:51
Κανένα σχόλιο

Αιφνίδια η εκδημία, συγκλονιστική η είδηση. Εκοιμήθη ο ξεχωριστός Ποιμενάρχης, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Κυρός Παύλος. Δεν υπάρχουν λόγια, που να αποδίδουν το μεγαλείο και τη συνεισφορά ενός πραγματικού Ιεράρχη της σύγχρονης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Με όλα τα ζητήματα της ζωής που ενασχολήθηκε στη διάρκεια της ποιμαντορίας του, μόνο επιτυχίες κατέγραψε, μόνο τις ψυχές γαλήνεψε, έτσι όπως αναφέρονται μέσα από τις μαρτυρίες όλων όσων ευεργετήθηκαν από την ευλογία του!

Αγάπησε έμπρακτα τον άνθρωπο, προσέγγισε ειλικρινά τη νεολαία, ανακούφισε την οικογένεια, μα προπάντων αγωνίστηκε για την πατρίδα και τη Μακεδονία μας! Εξάλλου και μεταξύ των άλλων, γι’ αυτήν προσπαθούσε μέχρι τέλους, προκειμένου να πείσει και να νουθετήσει τους κυβερνώντες, μέσα από τις φλογερές του τοποθετήσεις και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα, όμως δεν πρόλαβε… Η συνολική του δράση και η στάση ζωής του, ας φωτίσουν τα βήματα όλων, στην κατεύθυνση κάλυψης του δυσαναπλήρωτου κενού που αφήνει πίσω του.

Ως Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχουμε στο πένθος και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου & Σιατίστης, στο ποίμνιο και στους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη!

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος

Παντελής Καρακασίδης


AHEPA Κοζάνης

Τα μέλη του τμήματος Κοζάνης, HJ-15 “Ι. Τράντας”, της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA, με ιδιαίτερη συγκίνηση εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την Ημετέρα Εκκλησία και το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης για την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη της, κυρού Παύλου.

Λόγιος συνομιλητής, φλογερός υπερασπιστής των δημοκρατικών αξιών, ακάματος εκφραστής του Αποστολικού λόγου «…μηδεν μηδν φείλομεν, ε μ τ γαπν λλήλους» ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της διακονίας του ένα πολυσχιδές, πρότυπο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο στα πλαίσια του οποίου είχαμε την τιμή κατά το παρελθόν να συνεργαστούμε.

Η απώλεια του δυσαναπλήρωτη. Ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια το υψηλό ήθος, ο λιτός  βίος, η αγωνιστικότητα, η αυτοθυσία και κυρίως ο παραινετικός του λόγος, “Νά γίνετε νθρωποι ληθινοί” ας αποτελέσουν την πνευματική παρακαταθήκη του πεφωτισμένου Ιεράρχη προς όλους εμάς.

Αιωνία του η μνήμη!

Η AHEPA (American Hellenic Progressive & Educational Association / Αμερικανο – Ελληνική Προοδευτική & Εκπαιδευτική Ένωση) ιδρύθηκε το 1922, στην Αμερική, από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ομώνυμη πτέρυγα στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός», κ.α.). Τα μέλη της οικογένειας AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα (AHEPA Περιφέρεια 25 HELLAS).


Παρασκευή Βρυζίδου

Με βαθειά θλίψη αποχαιρετούμε τον Θεόπνευστο Ποιμενάρχη μας, τον καθοδηγητή και συμπαραστάτη μας, το Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο.

Η ξεχωριστή του προσωπικότητα, η δυναμική του παρουσία και τα μηνύματα που μας άφησε για το συνάνθρωπο, για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας, αποτελούν παρακαταθήκη, αλλά και καθήκον μας να τα ακολουθήσουμε, σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου του, σεβασμού και τιμής στη μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια

Η π. Δήμαρχος Εορδαίας

Παρασκευή Βρυζίδου


Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, και το προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης, εκφράζουν την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη τους για την εκδημία του μακαριστού και αξιολογότατου Πατρός και Ποιμενάρχου Κυρού Παύλου, Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως ΣΙσανίου και Σιατίστης.

Η εκδημία του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, ενός αληθινού Ποιμενάρχη, που με το χαρισματικό του λόγο, τη βαθιά χριστιανική του πίστη και αγάπη για το συνάνθρωπο και ιδιαίτερα για τους νέους, θα αποτελέσει υπόδειγμα για όλους μας.


Η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας 

Εκφράζει στην Κοινότητα της Ιεράς Μητρόπολης Σιατίστης και στους οικείους, τα θερμά της συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου, ο οποίος είχε εκτιμηθεί ιδιαιτέρως, καθώς το στίγμα της παρουσίας του στην κοινωνία ήταν ιδιαίτερα εμφανές.

Ο εκλιπών αρχιερέας ήταν πολυπράγμων με θετικό έργο, οπουδήποτε η παρουσία του ήταν αναγκαία. Ιδιαίτερα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί με την προσωπική του συμβολή το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας στεγάζεται από την ίδρυσή του σε κτήριο που παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης. Η πνευματική συγκρότηση και η προσωπικότητα του εκλιπόντος, προκαλούσε αισθήματα ειρήνευσης, που συνέβαλε στην αρμονική συμβίωση της περιοχής.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΡΚΟΣ

Στη νεκρώσιμη ακολουθία θα παραστεί εκ μέρους της3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ο Υποδιοικητής κ. Αγάπιος Γαβριηλίδης.

Εις μνήμην του μακαριστού αρχιερέα η Διοίκηση της 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ καταθέτει στέφανο, χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.