kozan.gr: Σύντομα, προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η απόφαση για τη διατήρηση του ειδικού τέλους 80% στην αξία νερού, για το 2019, που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ – Τι είναι η καθιέρωση Έκπτωσης συνέπειας πληρωµής λογαριασµών ύδρευσης – αποχέτευσης της ∆.Ε.Υ.Α.Κ. σε ποσοστό 10% στο σύνολο του λογαριασµού ύδρευσης – αποχέτευσης και με ποιες προυποθέσεις θα δίνεται;

17 Ιανουαρίου 2019
11:58

Σύντομα, αναμένεται να έρθει, προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η απόφαση της διατήρησης του ειδικού τέλους 80% στην αξία νερού, για το 2019, που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, στις 20/12/2018. Το νέο στοιχείο, για το 2019, είναι η καθιέρωση Έκπτωσης συνέπειας πληρωµής λογαριασµών ύδρευσης – αποχέτευσης της ∆.Ε.Υ.Α.Κ. σε ποσοστό 10% στο σύνολο του λογαριασµού ύδρευσης – αποχέτευσης, η οποία όμως περιλαμβάνει μια σειρά από προυποθέσεις, ώστε να μπορουν να τη λάβουν οι δικαιούχοι.

– Η έκπτωση 10% αφορά µόνο λογαριασµούς ύδρευσης και υπολογίζεται στο σύνολο του λογαριασµού.
– Η έκπτωση συνέπειας αφορά λογαριασµούς που η κατανάλωση ύδρευσης έγινε το 2019 άρα θα εφαρµοστεί:
– Για την Κοζάνη από την 2019/1 περίοδο.
– Για τα Τοπικά ∆ιαµερίσµατα από τον έναντι πρώτου εξαµήνου του 2019.

 Ποιες είναι οι προϋποθέσεις:
– Η εξόφληση κάθε λογαριασµού Ύδρευσης Έναντι – Εκκαθαριστικού – Περιοδικού έως και την ηµεροµηνία λήξης των.
– Η εξόφληση κάθε λογαριασµού Τηλεθέρµανσης Έναντι – Ενδιάµεσου – Εκκαθαριστικού έως και την ηµεροµηνία λήξης των.
– Εφόσον υπάρχει ρύθµιση (διακανονισµός) θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί εµπρόθεσµα όλες οι τρέχουσες δόσεις.

Σε ποια τιµολόγια εφαρµόζεται:
– Τιµολόγιο οικιακής Χρήσης.
– Τιµολόγιο πολυτέκνων & νεφροπαθών.
– Επαγγελµατικού τιµολογίου.
– Τιµολόγιο Κτηνοτροφικών µονάδων.

 ∆εν θα υπολογίζεται έκπτωση στον έναντι λογαριασµό, καθώς είναι κατ’ εκτίµηση λογαριασµός, στον οποίο δεν εµφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων. Ο υπολογισµός έκπτωσης θα γίνεται στους περιοδικούς λογαριασµούς και θα αφορά όλη την περίοδο κατανάλωσης.  Εφόσον υπολογισθεί η έκπτωση βάσει των παραπάνω θα εµφανίζεται στον αµέσως επόµενο λογαριασµό είτε αυτός είναι έναντι είτε περιοδικός, µε το λεκτικό: ¨Αφαιρέθηκε το ποσό των …………. Ευρώ ως έκπτωση συνέπειας.

 

Όλη την αναλυτική απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

9 σχόλια

  • Λογαριασμος νερού περιπου 100€ (χοντρικά τετράμηνο)λογαριαμος τηλεθερμανσης 150€ ανα δίμηνο εξοφληση στην ώρα τους για να πάρεις έκπτωση 10€ στο τετράμηνο. Δηλαδή προπληρώνεις περίπου 400€ αν όχι περισσότερα για να κερδίσεις 10€ καιίσως και λιγότερα. Σίγουρη επιτυχία, ποιος το σκέφτηκε θα ήθελα να ήξερα. Και όλα αυτά στον πρώτο λογαριασμό νερού εξοφλητικό του 2019. Τον Αύγουστο δηλαδή (λεφτά στην Τράπεζα η ΔΕΥΑΚ)

  • Σωστή κίνηση που σε μεγάλο βαθμο καλύπτει το 80% καθως θα πηγαίνει στο σύνολο του λογαριασμου, και επιβραβεύει τους συνεπεις. Λίγο ακόμη ηθελε

    • Η ΔΕΗ έκανε μια τρύπα στο νερό με το 15% και μπαίνει μέσα με τα τσααρουχια. Ποιος φωστηρας το σκέφτηκε; Ας ρωταγε πρώτα.

  • Δηλαδή μας δίνετε 10% και παίρνετε 80%, δίκαιο μοίρασμα. Μας δουλεύετε επειδή ο κόσμος άρχισε να φωνάζει για το 80% είπατε όπως και η ΔΕΗ ας τους πετάξουμε λίγα ψίχουλα. Το παρουσιάζετε και ως κατόρθωμα

  • Αν αφαιρεθεί το 80% νταβατζιλίκι στο λογαριασμό, δε θα χρειαστεί έκπτωσή συνεπείας…

    Όλοι συνεπείς θα είναι αφού οι λογαριασμοί θα είναι λογικοί και όχι τιμωρία που πίνουμε νερό..

  • Έτσι είναι το μονοπώλιακο του ψεύτικο κράτους των πασοκτσηδων(ψυριζα) και των κουληδων.
    Όποιος τους ψήφισε έστω και μια φορά δεν δικαιούται δια να ομιλει.
    Το μόνο που δικαιούται είναι μετάνοια και εξομολογηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.