Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 712.200€ για αντιπλημμυρικά έργα Π.Ε. Γρεβενών

18 Ιανουαρίου 2019
11:17

Αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 712.200,00€ στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη.

Πρόκειται για αναγκαίες παρεμβάσεις σε γέφυρες, ρέματα και γεωφράγματα με σκοπό την ασφάλεια των οικισμών της Π.Ε. Γρεβενών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στην περιοχή.

Ειδικότερα:

  1. Καθαρισμός άρση προσχώσεων ρέματος Βατόλακκου.

Αντικείμενο του έργου είναι ο καθαρισμός της κοίτης του ρέματος, η απομάκρυνση φερτών υλικών, η αποκατάσταση της κοιλότητας της κοίτης για την ελεύθερη απορροή των υδάτων, προϋπολογισμού 130.000,00€, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΣΑΕΠ 541, αντιπλημμυρικά 2018 και χρόνο περαίωσης 18 μήνες.

  1. Βελτίωση γεωφράγματος Δασοχωρίου.

Το έργο αφορά τον καθαρισμό, τη διαμόρφωση, την εκβάθυνση του υφιστάμενου ταμιευτήρα του γεωφράγματος, την αποκατάσταση της λειτουργίας του αγωγού υδροληψίας – εκκενωτή του γεωφράγματος, τη βελτίωση – υπερύψωση της στέψης του φράγματος, την κατασκευή έργων υδροοικονομίας – αναβαθμοί συγκράτησης φερτών υλικών στους χείμαρρους ανάντι του ταμιευτήρα, την κατασκευή οδού προσπέλασης στη νότια όχθη της λεκάνης ανάντι του γεωφράγματος και τις εργασίες βελτίωσης Η/Μ εξοπλισμού του υφιστάμενου αντλιοστασίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 140.000,00€, με χρηματοδότηση από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, νέα έργα 2018 για την Π.Ε. Γρεβενών, της ΣΑΕΠ 541, αντιπλημμυρικά 2018.

Η περαίωση του έργου θα γίνει έως τον Απρίλιο του 2020, καθώς οι παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν εξαρτώνται από την προσπελασιμότητα του έργου με παράλληλες εργασίες εκβάθυνσης της λεκάνης και έδρασης για την υπερύψωση του φράγματος.

  1. Προστασία συντήρηση γεφυρών κοιτών ποταμών και ρεμάτων Π.Ε. Γρεβενών.

Πρόκειται για εργασίες προστασίας και συντήρησης της γέφυρας πηγαδίτσας και της κοίτης του ποταμού στην περιοχή της γέφυρας, η οποία βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Κηπουρειού και γεφυρώνει τον ποταμό Βενέτικο, προϋπολογισμού 442.200,00€, με χρηματοδότηση από ΣΑΕΠ 041, αντιπλημμυρικά 2017, με χρόνο περαίωσης 18 μήνες.

12 σχόλια

  • Τώρα που μας χαιρετά και θα επιστρέψει στα παράθυρα θα ωρύετε από αυτά για τα έργα που δεν έκανε αλλά είχε την πρόθεση. Την στάση σου στο Σκοπιανό δεν θα την ξεχάσουμε

  • Ο Καρύμπας απέτυχε δεν πρόκειται να βγει ξανά και μάλλον δεν θα ξανακατέβει ούτε καν σαν συνδυασμός. Επιτέλους θα απαλλαγούμε από αυτόν

    • Εάν μπορέσει να κατέβει για βουλευτής θα το κάνει γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται οι Μακεδόνες να τον ψηφήσουν. Οι συριζαιοι έτσι και αλλιώς υπακοή κάνουν στο κόμμα δεν τους ενδιαφέρει εάν πουλήσουν Μακεδονία ακόμα και Κρήτη

  • Ο κόσμος απαξιώνει παντού τον Καρύμπα και δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί του. Σε πλατείες σε καφενεία παντού όλοι λένε ότι δεν κάνει για Περιφερειάρχης . Μάλλον δεν θα κατέβει . Ο Κασαπίδης είναι η μόνη λύση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.