kozan.gr: Πορεία, με αυτοκίνητα, στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, πραγματοποίησαν, το βράδυ του Σαββάτου 19/1, μέλη της ομάδας στο facebook “Πτολεμαίοι Μακεδόνες”, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων (Βίντεο)

19 Ιανουαρίου 2019
22:27

 

Πορεία, με αυτοκίνητα, στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, πραγματοποίησαν, το βράδυ του Σαββάτου 19/1, μέλη της ομάδας στο facebook “Πτολεμαίοι Μακεδόνες”, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων. H πορεία ξεκίνησε από το Μνημείο Λιγνίτη. Δείτε βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

43 σχόλια

    • Επειδή υπάρχουν κι άλλοι έξυπνοι Όπως Εσύ βενζίνη από τα Μπιτολα όχι από τη Βόρεια Μακεδονία .. κατάλαβες ποιο είναι το θέμα συριζοτρολακι;;;

    • Εσυ που θα έβαζες από την Βενεζουέλα και όχι από το Μοναστήρι (Μπιτολα το λένε οι Σκοπιανοί) γιατι δεν κατέβηκες στην πορεία μαζί τους;

    • Δεν είναι φασιστερα. Δεν βλέπουν τους αλους σαν εχθρούς. Δεν έχουμε προκαταλήψεις και αριστερές παρωπίδες , απλά δεν παραχωρούμε όνομα και ιστορία

    • «Η Ιερή Γη της Μακεδονίας είναι τα Βόρεια Προάστια της Κρήτης» αναγράφεται σε αφίσα που κυκλοφόρησε στη μεγαλόνησο καλώντας σε ξεσηκωμό ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

      Αμέσως έκανε τον γύρο του διαδικτύου και απέσπασε σχόλια όπως «Τα πόδια στον Θερμαϊκό βρέχει ο Ψηλορείτης, μα οι “Σκοπιανοί” ορέγονται την Κηφισιά τσι Κρήτης» και «η Μακεδονία είναι κρητική».

      Αλλος χρήστης ζητά τη μετονομασία της επίμαχης περιοχής σε Κρήτη ή Βόρεια Κρήτη, ενώ τίθεται και το ερώτημα αν το λεωφορείο 550 που τερματίζει στην Κηφισιά εξυπηρετεί τους Κρητικούς.

      Τα επικολυρικά καλέσματα ορισμένων «μακεδονομάχων» αψηφούν πλέον γεωγραφία και… λογική.

      • Όχι θα σας αφήσουν να αλωνιζετε αριστεριστες (ούτε καν αριστεροί μόνο στο φρονημα)και οι τσέπες δεξιες!!!
        Ελλάς Ελλήνων χριστιανών και άμα θέλετε.

    • Ιδού ένας όψιμος Μακεδονομαχος τι έλεγε το 2007,

      «Κοίταξε, το Μακεδονία των Σκοπίων που λέγανε εμένα δεν θα με ενοχλούσε. Νέα Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Nova Macedonia που λένε, δεν θα με ενοχλούσε. Εντάξει, η Μακεδονία είναι ελληνική, οκ! Αλλά είναι και σκοπιανή, είναι και βουλγαρική. Τα ποσοστά είναι 25%, 25% και 50%. Δεν είναι μόνο ελληνική».

  • Προκαλώ οποινδηποτε “μακεσονοψυχο” να δει την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004 και την είσοδο της πγδμ

    • Σε προκαλώ να έρθεις στο συλλαλητήριο χωρίς κουκούλα, αφού δεις την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 όπου παρουσιάζεται η ιστορία 2.500 χρόνων!

      • στην τελετή η εποχή μας περνούσε πάνω σε ένα ντάτσουν με καρπούζια πλαστικές καρέκλες σαγιονάρα κτλ το απόλυτο κιτς το σημερινό είναι εξίσου φαιδρό καθότι αμφιβάλω αν έστω και ένας διάβασε την συνθήκη για να εκφράσει άποψη και οχι κραυγές

        • Που να ξέρεις εσύ από εικαστική τέχνη σκοπιανοτσολιά…. Τα 5 μεγάλα ψέμματα που ειπώθηκαν για να στηριχθεί η συμφωνία των Πρεσπών καταρρίπτονται :

          1. Δεν υπάρχει “Εθνική γραμμή” του 1993, ούτε του 1995, ούτε του 2007, ούτε του 2008, παρα μόνο κυβερνητική γραμμή για την οποία δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες. Δεν υπήρχε επίσης καμία υπογραφή. Όσες προτάσεις ακούστηκαν έμειναν σε επίπεδο συζητήσεων, χωρίς να καταλήξουν πουθενά και φυσικά δεν είχαν την έγκριση του Ελληνικού Λαού. Η μόνη εθνικη γραμμή είναι αυτή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, που δε δέχεται ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”. Η πρόταση “Μπακογιάννη – Κώστα Καραμανλή” το 2008 στο Βουκουρέστι δεν είναι εθνική γραμμή που εγκρίθηκε από συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά κυβερνητική γραμμή της ΝΔ. Ακόμα και να γινόταν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα απαιτείται δημοψήφισμα.

          2. Δεν υπάρχει αναγνώριση “Μακεδονικής γλώσσας” το 1977. Ήταν τυποποίηση γεωγραφικών τοπονυμιών, όπως αποκάλυψε από τα πρακτικά ο καθηγητής Μπαμπινιώτης. που συμμετείχε στην τυποποίηση.

          3. Nationality είναι η εθνικότητα σύμφωνα με το βρετανικό πανεπιστήμιο Αγγλικής γλωσσολογίας Cambridge. Η ιθαγένεια μεταφράζεται ως “citizenship”.

          4. Οι αναγνωρίσεις απο 140 χώρες είναι διμερείς. Δεν υπάρχει παγκόσμια διεθνής αναγνώριση από τον ΟΗΕ με το όνομα “Μακεδονία”. Κανένα διεθνές δίκαιο δε μας υποχρεώνει να συμμορφωθούμε σε διμερείς αναγνωρίσεις μεταξύ τρίτων χωρών. Τα Σκόπια συμμετέχουν σε διεθνή forum με την προσωρινή ονομασία FYROM.

          5. Δεν στέκει νομικά η χώρα να λέγεται “Βόρεια Μακεδονία” και οι πολίτες σκέτο “Μακεδόνες”.

          Ένα άλλο επιχείρημα που ακούγεται είναι αυτό που έχει να κάνει με τη γεωστρατηγική σημασία των Σκοπίων έναντι του Μουσουλμανικού τόξου. Γιατί όμως πρέπει να υποχωρήσουμε εμείς στο θέμα του ονόματος και της ιστορίας, προκειμένου να έχουμε καλή γειτονία;

    • Μετά από τόσα μνημόνια και προσχεδιασμένη πτώχευση της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις, είμαστε ακόμα όρθιοι!

  • Δεν είναι μονο αυτοί που θα πάνε στο συλλαλητήριο,είναι και αυτοί που θα μείνουν πίσω για διάφορους λόγους.Όπως και να χει είμαστε εκατομμύρια απέναντι στους τιποτενιους!

  • Μέσα στις ιστορικές… ευθύνες της πρώτης φοράς αριστεράς είναι κι αυτή. Να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας , ο,τι συμφέρει την Αμερική και τους ισχυρούς της Ευρώπης.

  • Σκεφτομαι ρε παιδια τι χαμος θα γινοταν απο τους Συριζαιους, αν τη συνθηκη των Πρεσπων,με τους ιδιους ορους, την εκαναν η ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ!!!!!!!Και να γραφους στα πανω…..ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!αΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.Τετοιοι τενεκεδες ειμαστε!!!!!!!!

  • Ακριβώς έτσι θα είναι και το βράδυ των εκλογών όποτε αυτές γίνουν ο κυρίαρχος λαός θα δείξει σε αυτούς που τους εμπιστεύτηκε τι σημαίνει αλαζονεία ψέμα θυμός αγανάκτηση Και τότε να δείτε αυτοκίνητα και κόρνες!!!

  • Πανέξυπνοι Συριζαίοι και λοιποί που συμφωνείτε με τη συμφωνία μία ερώτηση, π.χ. οι Μακεδονικοί τάφοι της Βεργίνας και άλλα Μακεδονικά μνημεία, ποιοί μπορούν να τα διεκδικήσουν μετά τη συμφωνία και τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί;

    • Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος, ο Αριστοτέλης και άλλοι σπουδαίοι πρόγονοί μας από τη Μακεδονία δεν θα ορίζονται πλέον ως Ελληνες, αλλά ως κατακτητές των Ελλήνων. Η αριστοτελική σκέψη δεν θα είναι μοναδικό δημιούργημα ενός σπουδαίου Ελληνα από τα Στάγειρα, αλλά ενός «Σλαβομακεδόνα»!
      Ο Μακεδονικός Αγώνας (1904-1908) θα είναι μια ελληνική εθνικιστική ιμπεριαλιστική τρομοκρατία στον χώρο της Μακεδονίας εις βάρος των αυτοπροσδιοριζόμενων «Μακεδόνων», των Σλάβων και των Βουλγάρων, και όχι αγώνες ελευθερίας για τη σωτηρία των Ελλήνων, που είναι οι ιθαγενείς κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής.

  • Τελικά θα μας πείτε τι σχέσεις έχετε με τη χρυσή αυγή ναι η ου….ειδαμε πολλούς από εσάς σε φωτογραφίες από τα γραφεία στην Κοζάνη αλήθεια ή ψέματα? Θα απαντήσει επιτέλους κάποιος μακεδονομάχος?

    • Οι χρυσαυγιτες είμαστε περίπου το 10% στα συλλαλητήρια !!!
      Οι υπόλοιποι είναι πρόβατα του σύριζα που δεν ήξεραν τι ψήφιζαν,οπαδοί του κουλη του καμένου ακόμα και αυτοί του κκε!!!
      Αλλά,τι σχέση έχει το πόσοι ήμασταν με τη γνωστή εθνική προδοσία που χτίζεται από τα τέλη της δεκαετίας του 80′???
      Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά στο κεφάλι σου,αφου σηκωθείς από τον καναπε πρωτα.

      • οποιοι στεκονται διπλα στα χρυσαυγιτικα ναζιδια, στους απογονους των ηττημενων του β ΠΠ οπως αυτοαποκαλουνται
        ειναι προδοτες του ελληνικου λαου

        τελεια και παυλα

        υγ χτες με μια εφημεριδα κυκλοφορησε ΟΛΗ η συμφωνια των πρεσπων
        διαβαστε την , μαζι με την ρηματικη διακοινωση και μετα σκεφτειτε

      • Έλα να βλέπω τα κόκκινα περιβραχιόνια και τους αντίφα με τις κουκούλες και τα ρόπαλα!!!!! Δημοκράτες μου αντιφασίστες αχαχαχαχαχχαχαχχα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.