Περιληπτική ανάλυση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τι παίρνουμε και τι δίνουμε με δύο λόγια (Γράφει ο Απόστολος Πατσινακίδης)

22 Ιανουαρίου 2019
13:07

Επειδή γίνεται πολύς λόγος κι ακούμε πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αληθεια από διάφορους που δεν έχουν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν τη Συμφωνία, μεταξύ των οποίων και βουλευτές δυστυχώς, θα αναφερθώ επιγραμματικά, με τη σειρά που αναγράφονται στη συμφωνία κι όχι με σειρά σπουδαιότητας, στα σημαντικότερα σημεία όπου γίνεται ξεκάθαρο πόσο ετεροβαρής είναι.

Τι δίνουμε:

Ιθαγένεια “Μακεδόνες”.

Γλώσσα “μακεδονική”.

Κωδικοί στα προϊόντα τους “ΜΚ” και “ΜΚD” (δηλαδή Μακεδονία και Μακεδονική Δημοκρατία).

Κοινή επιτροπή θα αποφασίσει για τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες των προϊόντων, δηλαδή όσα προϊόντα κυκλοφορούν με την επωνυμία μακεδονικό κρασί, χαλβάς κλπ θα συναποφασίζουμε μαζί με τος Σκοπιανούς για το νέο όνομα.

Ένταξη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ.

Δέσμευση τα κράτη μας να μην ανέχονται δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα κατά του άλλου. Θα λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα αμελλητί για να απαγορεύσουν ενέργειες που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό. Δηλαδή εάν κάποιος πει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική θα πρέπει άμεσα να συλλαμβάνεται.

Τυποποίηση γεωγραφικών τοπωνυμιών της άλλης χώρας μέσω επιτροπής. Δηλαδή μπορεί να αλλάξουν οι ονομασίες κάποιων περιοχών μας (και δικών τους βέβαια).

Αλλαγή σχολικών βιβλίων από κοινή επιτροπή.

Λιμάνι, ΑΟΖ, ζώνη ελεύθερης αλιείας. Αυτό συνεπάγεται ατελώνιστα προϊόντα για τα Σκόπια από το λιμάνι μας, δωρεάν εκμετάλλευση ελληνικών αλιευμάτων καθώς και παραχώρηση ΑΟΖ. Τα παραπάνω συντελούν σε άμεση απώλεια εσόδων για την Ελλάδα, υπέρ των Σκοπίων. Φανταστείτε να βρεθεί και πετρέλαιο μεθαύριο σε αυτή την ΑΟΖ.

Κοινοί αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου. Εδώ βλέπουμε έναν ακόμα λόγο γιατί οι ξένες δυνάμεις επιθυμούν και επιβάλλουν λύση, πέρα από την επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ανταλλαγές επιστημονικών και τεχνικών αρχείων, πρόσβαση σε ερευνητικά ιδρύματα, αρχεία, βιβλιοθήκες. Αναλογιστείτε ποιος έχει μεγαλύτερο επιστημονικό αρχείο, ποιος έχει καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα και θα καταλάβετε ποιος επωφελείται.

Διμερής συνεργασία στον τομέα της υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης. Ποιος έχει καλύτερα νοσοκομεία και εξοπλισμό; Ομοίως με το παραπάνω, λοιπόν.

Συνεργασία στην πολιτική προστασία, αντιμετώπιση καταστροφών. Χρήση εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης. Έκαστο κράτος θα παρέχει την υποδομή του και για την πυρόσβεση. Ποιος έχει υποδομή; Ποιος έχει πυροσβεστικά αεροσκάφη; Άρα καταλαβαίνουμε ποιος θα συνδράμει ποιον, ποιος ωφελείται από αυτό το άρθρο.

Μεταφορά τεχνογνωσίας και εκπαίδευση του στρατού. Δε χρειάζεται ανάλυση. Ξέρουμε το επίπεδο των δύο στρατών. Ομοίως με τα παραπάνω.

Τι παίρνουμε:

Η κάθε χώρα έχει τη δική της ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά διακριτώς διαφορετικά. Αρκετά ασαφές δυστυχώς καθώς δεν κάνει σαφή διάκριση ποια ιστορία και ποιος πολιτισμός ανήκει σε ποιον.

Η γλώσσα τους ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.

Για τα μνημεία και τα δημόσια κτίρια που αναφέρονται στην αρχαία ελληνική ιστορία θα προβούν στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες. Δε λέει θα αφαιρεθούν. Μπορούν δηλαδή να βάλουν ένα μικρό διευκρινιστικό ταμπελάκι κάτω από τα τεράστια αγάλματα που έστησαν, το οποίο κανείς δε θα παρατηρεί και όλο και κάποιος θα το αφαιρέσει κάποια στιγμή.

Απορία: Πιστεύει κανείς ότι οι τουρίστες που θα πάνε σε ένα κράτος που θα λέγεται Β. Μακεδονία και θα επισκέπτεται τα μουσεία, όταν διαβάζει τη λέξη “Μακεδονικό” στα ταμπελάκια των εκθεμάτων θα καταλαβαίνει ότι δεν είναι δικό τους;

Επίσης αναμενόμενο είναι ότι στην πράξη ελλείψει Νοτίου Μακεδονίας θα φθαρεί η ορολογία από Βόρεια Μακεδονία σε σκέτο Μακεδονία. Μόνο σε διεθνείς συσκέψεις θα βάζουν ένα γραμματάκι ( το “Β.”) πριν τη λέξη Μακεδονία.

Στα παραπάνω και μαζί με τις απώλειες εσόδων από την έξοδο που θα τους παραχωρηθεί στη θάλασσα και τον μη εκτελωνισμό των προϊόντων που θα εισάγουν και των αλιευμάτων που θα αλιεύουν δωρεάν, να προσθέσουμε ότι με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα προστατεύουμε και το δικό τους εναέριο χώρο, όπως κάνουμε με την Αλβανία, αφού καμία από αυτές τις δύο χώρες δεν έχει αεροπορία. Ο Καμμένος αποκάλυψε, μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο βεβαίως, ότι πληρώσαμε 5,5 εκατομμύρια ευρώ για να προστατεύουμε τον εναέριο χώρο της Αλβανίας από κοινού με την Ιταλία. Τώρα θα επωμιζόμαστε και το κόστος προστασίας του Σκοπιανού εναέριου χώρου.

Δεν έκανα την ανάλυση κατ’ άρθρο για την οικονομία του χώρου και την ευκολία του αναγνώστη. Άλλωστε όποιος έχει τυχόν αμφιβολίες εύκολα μπορεί να βρει τη συμφωνία στο διαδίκτυο.

Με εκτίμηση προς όλους τους αναγνώστες

Απόστολος Πατσινακίδης

28 σχόλια

  • την ιθαγενεια ΔΕΝ την δινουμε, δεν εχουμε καμια διακιοδοσια

    επισης ειναι ιδιαιτερα περιεργο οτι τοσο ηλεκτρονικα μεσα και εφημεριδες στην δυτικη μακεδονια

    ΚΑΜΙΑ και ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙ δεν εχει ιβαλει την συμφωνια των πρεσπων!
    η οποια συμφωνια κυκλοφορησε σε τουλαχιστον 2 πανελλαδικης κυκλοφοριας εφημεριδες και φυσικα υπαρχει στο διαδικτιο

    ισως γιατι βολευει η ημιμαθεια και οι κραυγες

  • Υπάρχει και το θέμα της ΛΑΡΚΟ με μεταλλεία στην Καστοριά, που έχει μονοπώλιο στην εμπορία νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλέον σπάει αυτό το μονοπώλιο μιας και η πολυεθνική που έχει μεταλεία στα Σκόπια θα μπορεί και αυτή να τα διαθέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομική ζημιά για την Ελλάδα, μαζί με όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν, είναι τεράστια, και δυστυχώς δεν τα ανέφερε κανείς στη Βουλή!

  • Καμία εκτίμηση δεν έχεις προς τους αναγνώστες. Τους υποτιμάς. Εάν αυτό καταλαβαίνεις από αυτά που διάβασες ο δρόμος είναι μακρύς και ιδιαίτερα ανηφορικός για εσένα και τους ομοίους σου.

  • Επειδή πρέπει να λέμε αλήθειες και να παρουσιάζουμε τα γεγονότα όπως είναι ας δούμε τι ισχύει.
    1. Η ελληνική Μακεδονία δεν είναι κράτος
    2. Η FYROM είναι κράτος
    3. Η FYROM είναι αναγνωρισμένη από 146 κράτη ως Μακεδονία
    4. Η Ελληνική Μακεδονία περιλαμβάνει το 51% ττης γεωγραφικής Μακεδονίας, η FYROM το 38% και το υπόλοιπο 11% ανήκει στη Βουλγαρία.
    5. Στην Ελλάδα δεν μιλάμε Μακεδονικά, αλλά ελληνικά.
    6. Στη FYROM δεν μιλάνε ελληνικά, ούτε μακεδονικά, αλλά γλώσσα σλαβικής προέλευσης.
    7. Οι της FYROM δεν διεκδίκησαν ελληνικά προνόμια, αλλά θέλουν να κατοχυρωθούν από τον Αλβανοτουρκικό κίνδυνο που καραδοκεί και θέλει, διαλύοντας τη FYROM να απομονώσει την Ελλάδα.
    8. Αυτή την ώρα υπάρχει σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσσίας για τον έλεγχο των Βαλκανίων και ο καθένας επιλέγει στρατόπεδο. Η Ελλάδα και η FYROM επιλέγουν ΗΠΑ.
    9. Υπάρχει ένα δόγμα στην πολιτική που λέει: Αν θέλεις να επιβιώσεις ή θα είσαι ισχυρός ή θα έχεις ισχυρούς συμμάχους.
    10. Άλλο πράγμα η πολιτική και η διπλωματία και άλλο πράγμα η μικροπολιτική και τα παραμύθια.
    11. Πολιτική δεν γίνεται με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Η ήττα στον πόλεμο του 1897 και η Μικρασιατική καταστροφή ήταν αποτέλεσμα μεγάλων ιδεών…

    • Τα 5 μεγάλα ψέμματα που ειπώθηκαν για να στηριχθεί η συμφωνία των Πρεσπών καταρρίπτονται :

      1. Δεν υπάρχει “Εθνική γραμμή” του 1993, ούτε του 1995, ούτε του 2007, ούτε του 2008, παρα μόνο κυβερνητική γραμμή για την οποία δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες. Δεν υπήρχε επίσης καμία υπογραφή. Όσες προτάσεις ακούστηκαν έμειναν σε επίπεδο συζητήσεων, χωρίς να καταλήξουν πουθενά και φυσικά δεν είχαν την έγκριση του Ελληνικού Λαού. Η μόνη εθνικη γραμμή είναι αυτή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, που δε δέχεται ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”. Η πρόταση “Μπακογιάννη – Κώστα Καραμανλή” το 2008 στο Βουκουρέστι δεν είναι εθνική γραμμή που εγκρίθηκε από συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά κυβερνητική γραμμή της ΝΔ. Ακόμα και να γινόταν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα απαιτείται δημοψήφισμα.

      2. Δεν υπάρχει αναγνώριση “Μακεδονικής γλώσσας” το 1977. Ήταν τυποποίηση γεωγραφικών τοπονυμιών, όπως αποκάλυψε από τα πρακτικά ο καθηγητής Μπαμπινιώτης. που συμμετείχε στην τυποποίηση.

      3. Nationality είναι η εθνικότητα σύμφωνα με το βρετανικό πανεπιστήμιο Αγγλικής γλωσσολογίας Cambridge. Η ιθαγένεια μεταφράζεται ως “citizenship”.

      4. Οι αναγνωρίσεις απο 140 χώρες είναι διμερείς. Δεν υπάρχει παγκόσμια διεθνής αναγνώριση από τον ΟΗΕ με το όνομα “Μακεδονία”. Κανένα διεθνές δίκαιο δε μας υποχρεώνει να συμμορφωθούμε σε διμερείς αναγνωρίσεις μεταξύ τρίτων χωρών. Τα Σκόπια συμμετέχουν σε διεθνή forum με την προσωρινή ονομασία FYROM.

      5. Δεν στέκει νομικά η χώρα να λέγεται “Βόρεια Μακεδονία” και οι πολίτες σκέτο “Μακεδόνες”.

      Ένα άλλο επιχείρημα που ακούγεται είναι αυτό που έχει να κάνει με τη γεωστρατηγική σημασία των Σκοπίων έναντι του Μουσουλμανικού τόξου. Γιατί όμως πρέπει να υποχωρήσουμε εμείς στο θέμα του ονόματος και της ιστορίας, προκειμένου να σωθούν τα Σκόπια; Όσο για το παραμύθι για τη Μικρασιατική Καταστροφή, ήταν οργανωμένο σχέδιο στο οποίο εμπλέκονται οι Γερμανοί που χρηματοδότηση τον Κεμάλ Ατατούρκ με την συνδρομή των Δυτικών δυνάμεων. Όποιος και να ήταν κυβέρνηση στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο γιατί ήταν προσχεδιασμένό. Κανείς δεν είναι φίλος μας ούτε σύμμαχος μας. Απλά ζητούν νενέκους!

    • Απορώ γιατί κουράζεσαι να μας αποδείξεις ότι είσαι υπέρ της Συμφωνίας και ότι είσαι ΣΥΡΙΖΑ. Αρκούσαν δύο γραμμές. Όχι 60.
      Ό,τι γράφεις, και τα 11 σημεία σου είναι βαπτισμένα στην κολυμβήθρα της Κουμουνδούρου. ΞΕΚΑΘΑΡΑ λόγια και ειλικρινά.

      Δες την άλλη πλευρά. Δηλαδή, την πραγματικότητα, την οποία ομολογούν άπαντες. Επίσκοποι, πολιτικοί, σύλλογοι, Κρις Σπύρου, πανεπιστημιακοί, Πανελλήνια Ομοσπονδία Δικηγόρων, δικηγόροι και κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ που δεν έχει αγοραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:
      Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
      ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. (Προοίμιο)

      Απαντώ στα 11 σημεία σου!
      1. Η Ελληνική Μακεδονία υπήρξε βασίλειο κατά τους Αρχαίους και Ελληνιστικούς χρόνους, από το οποίο προήλθαν και μακεδονικές δυναστείες. Κατόπιν, εντάχθηκε στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία και πλέον, στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Είναι τμήμα, περιοχή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Άρα, ανήκει στο κράτος. Άρα, είναι ένα σώμα με το κράτος. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ η Ελληνική Μακεδονία. Δηλαδή, η Θεσσαλονίκη επειδή δεν είναι κράτος αυτόνομο, δεν είναι Ελληνική; Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.
      2. Λάθος. Η FYROM δεν υπήρξε ποτέ κράτος. Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, προέκυψε το ΚΡΑΤΙΔΙΟ των Σκοπίων, για το οποίο εκκρεμεί ονοματοδοσία! Ποτέ δεν υπήρξε κράτος η Βαρνάτσκα! Τόσα χρόνια αγωνίζεται να γίνει κράτος.
      3. Η αναγνώριση από 146 ως «Μακεδονία έγινε για 2 λόγους. Α) Τεχνικός όρος για επικοινωνία, διότι, όπως σου απάντησα παραπάνω, το κρατίδιο αυτό δεν είχε όνομα. Άρα, πώς θα λάμβανε μέρος στα διεθνή fora; Με ποια ονομασία; Β) Και βέβαια, έδωσαν το όνομα αυτό οι καπηλευτές της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, απλά και μόνο για να επιβληθούν στη διάρκεια του χρόνου στην συνείδηση των κρατών και να φτάσουμε στο 2019 να αναγωνρίζεται αυτό το μέρος ως κράτος: «Βόρεια Μακεδονία»! Και επειδή τα 146 κράτη την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία» αυτό σημαίνει ότι διασώζεται η ιστορική αλήθεια; ΟΧΙ. Αν αύριο έρθει να σου κατεδαφίσει το κράτος το σπίτι επειδή χρωστάς 500.000 ευρώ, θα είσαι εκτός εαυτού. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Είναι δυνατόν να γκρεμίζεις το σπίτι μου, θα πεις. Μα πολύ απλά, φίλε, το ΔΙΚΑΙΟ, θα σου πουν, δεν ταυτίζεται με την ΗΘΙΚΗ. Ανήθικο να πεταχτούν στο δρόμο τα παιδιά σου, αλλά πλήρως δίκαιο. Γιατί το λέει ο νόμος.
      4. Δεν με ενδιαφέρει η ποσόστωση στην κατοχή γης. Διότι πολύ απλά, θα μπορούσαν να κατέχουν το 100% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Αυτό δεν θα τους καθιστούσε Μακεδόνες!!! Είναι ευκολονόητο. Διότι, κατήλθαν τον 7ο έως 9ο αιώνα σε ένα μέρος ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Άρα, λοιπόν, αν εγώ πάω να ζήσω στην Αμερική, αυτομάτως γίνομαι Αμερικανός; Όχι με υπηκοότητα! Αλλά είμαι Αμερικανός στην εθνικότητα;; Τόσο παιδικός ο συλλογισμός, αλλά αν σου εξαγοράσουν την σκέψη, το μυαλό, ψάχνεις ποσοστά.
      Τα εδάφη που καταπάτησαν οι Τούρκοι παραμένουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Η κατεχόμενη Κύπρος δεν εξασφαλίζει στους εκεί Τούρκους την Κυπριακή εθνικότητα.
      Δεν γίνεσαι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ επειδή κατοικείς σε ένα μέρος.
      Αν αγοράσεις ένα οικόπεδο, ο τίτλος ιδιοκτησίας μεταβιβάζεται από τον κάτοχο στον αγοραστή. Παύει, συνεπώς, ο μέχρι πρότινος κάτοχος να έχει ΤΙΤΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ του οικοπέδου. Ο αγοραστής, επίσης, δεν μπορεί να δράσει στο όνομα του τέως κατόχου! ΜΑΘΕ ΤΟ! ΑΠΛΟ! ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές Ιδιοκτησιακού Δικαίου.
      Εκδόσεις Σάκκουλας: μπορείς να απευθυνθείς και να μελετήσεις αναλόγως. Έχει τα πάντα σχετικά με την νομική βιβλιογραφία.
      5. Επίσης, εκτός από το γεγονός ότι είσαι άσχετος με τα νομικά, είσαι και άσχετος με την Γλωσσολογία. Δολοφονείς την μία επιστήμη μετά την άλλη. Ελπίζω παρακάτω να μην το κάνεις. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ σχέση η γλώσσα με το κράτος! Τί σημαίνει; Σημαίνει ότι η γλώσσα που ομιλείται σε ένα κράτος δεν είναι αναγκαίο ούτε υποχρεωτικό να είναι προϊόν του κράτους! Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχαν ελληνικό πολιτισμό. Μιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δεν είχαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ. Την στιγμή που ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ μιλούσε ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αυτοί θέλουν να ομιλούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ.
      ΔΕΙΤΕ παραφροσύνη. ΔΕΙΤΕ ξεπούλημα. ΔΕΙΤΕ εξευτελισμό.
      Το κράτος μπορεί να έχει επίσημη γλώσσα, διαφορετική από την ονομασία του. Για παράδειγμα: στην Ελβετία ομιλούν Γερμανικά και Γαλλικά! Αυτό, όμως, δεν καθιστά τα Γερμανικά και τα Γαλλικά ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ούτε υπονομεύει την ελβετική εθνική συνείδηση! ΓΛΩΣΣΑ και ΚΡΑΤΟΣ δεν συνδέονται κατά αποκλειστικότητα!!! Το ίδιο και στην Κύπρο, που μιλούν Ελληνικά. Και τα Κυπριακά είναι απλώς το ιδίωμα!
      6. Συμφωνώ μαζί σου. Ως προς αυτό γλιτώσαμε κάτι. Αλλά όχι μόνο σλαβικής καταγωγής, ΑΛΛΑ είναι γλώσσα μείξης Βουλγαρικών, Σερβικών και Αλβανικών!
      ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο ελληνικός πολιτισμός;;;
      Που είναι ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;;;
      7. Συγγνώμη. Αλλά αυτό που λες, νομίζω ότι είναι ασύνδετο. Δυσκολεύτηκα να το κατανοήσω! ΔΕΝ διεκδικούν ελληνικά προνόμια;;; Τί είναι για ΄σένα τα προνόμια; Δεν ΚΛΕΒΟΥΝ ελληνικό πολιτισμό, ταυτότητα, ιστορία, συνείδηση; Δεν οικοδομούν την ανύπαρκτη ιστορία τους πάνω στην ΠΑΓΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ Μακεδονική Ιστορία; Είσαι εκτός συλλογισμού.
      Αν θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο ΑλβανοΤουρκικό κίνδυνο ας αποκτήσουν το όνομα που είχαν: ΣΚΟΠΙΑ ή ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ή ό,τι άλλο! Δηλαδή, μόνο αν ονομαστούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα γλιτώσουν τον κίνδυνο. Αυτά είναι τα επιχειρήματά σας! ΨΕΥΤΙΚΑ. ΕΥΤΕΛΗ. Είναι δυνατόν; Είναι σοβαρή αιτιολογία αυτή;
      8. Επίσης, δεν μας αφορά. Η επιλογή της προσάρτησης στις ΗΠΑ, δικαίως βέβαια, δεν συνεπάγεται την παράδοση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Σε τί θα συνεισφέρει στην σχέση Σκοπίων – ΗΠΑ αν ονομαστούν «Βόρεια Μακεδονία»;;; Τίποτα. ΈΝΑ ακόμη σαθρό επιχείρημα.
      9. Συνεχίζεις να μην σκέπτεσαι καν. Απλά γράφεις. Το δόγμα υπάρχει. Ωραία. Είναι δηλαδή, ισχυρός σύμμαχος τα Σκόπια; Είναι ισχυρός ο Στρατός που επανδρώνεται από Αμερικανούς; Είναι ισχυρά τα Σκόπια, που δεν βρέχονται παρά μόνο όταν έχουν βροχή;;; Κανένα λιμάνι! Εμπόριο μόνο χερσαίο. Ή θα γίνουν υπερδύναμη αν ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Και γιατί δεν επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισχυρός και να επιβληθεί; ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Διότι, αποκάλυψες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι και επιλέγει αντί να φανεί ισχυρός, να αποκτήσει συμμάχους, βοηθούς…!
      10. Αν εννοείς μικροπολιτική και παραμύθια την πατριωτική φωνή του λαού, να αλλάξεις χώρα! Αυτός είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Απλός και πάντα σοφός!!! Η διπλωματία και η πολιτική έχουν ως σκοπό να υπερασπιστούν και να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της χώρας που υπηρετούν. Αυτό ισχύει σε όλη την πολιτική ιστορία! ΕΚΤΟΣ των τελευταίων χρόνων, που η πολιτική και η διπλωματία δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ άλλα συμφέροντα!
      11. Μπράβο που αναγνωρίζεις Μικρασιατική καταστροφή και όχι «συνωστισμό», όπως συνηθίζετε να λέτε. Αν υπήρχε υγιής πολιτική, πατριωτική ΕΛΛΗΝΙΚΗ σκέψη και συνείδηση τους πολιτικούς που υπερασπίζονται την συμφωνία, τότε δεν θα υπήρχαν συλλαλητήρια, διότι οι πολιτικοί θα εξέφραζαν τον ΛΑΟ. ΤΩΡΑ, όμως η γνώμη του ΛΑΟΥ είναι διαφορετική. Ο ΛΑΟΣ ξεσπά. Ο ΛΑΟΣ φωνάζει. Ο ΛΑΟΣ θα αποφανθεί! ΝΑΙ στα συλλαλητήρια, ναι στις συγκεντρώσεις! ΓΙΑΤΙ, οι του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν πολύ καλά από συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με ΑΛΗΤΗΡΙΑ!!! Μην φορτώνετε το βάρος των καταστροφών στο Σύνταγμα στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ!

      ΕΤΣΙ, μιλά ο ΛΑΟΣ.

      ΕΤΣΙ, εκφράζεται ο ΛΑΟΣ.

      ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπροστά, κανείς να μην κάνει πίσω στην συνείδηση του ΕΛΛΗΝΑ. Εμείς δεν θέλουμε να μας πνίξει το αίμα των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ, μήτε το αίμα των ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821, ΜΗΤΕ το αίμα των ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, μήτε το αίμα των ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

      ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ.

    • ”4. Η Ελληνική Μακεδονία περιλαμβάνει το 51% ττης γεωγραφικής Μακεδονίας, η FYROM το 38% και το υπόλοιπο 11% ανήκει στη Βουλγαρία.”
      Ποιός το λέει; Οι Σκοπιανοί και ο Κοτζιάς;

    • ολο και ανεβαζετε τον αριθμο των κρατων που αναγνωρισαν τα σκοπια. το ξεκινησατε απο 140 και το ανεβαζετε. τα στοιχεια σας διαψευδουν για πολλοστη φορα. 106 κρατη τους εχουν αναγνωρισει. εχετε κανει την προπαγανδα επιστημη.

  • Θέλουν να διαχειριστούν την Ιστορία. Η Ιστορία όμως είναι γραμμένη.
    Η συμφωνία εναντιώνεται με Θεοδωράκη, Ελύτη, Ακαδημία Αθηνών, Μπαμπινιώτη, Καραμπελιά, Οξφόρδη, παμμακεδονικές ενώσεις, Κασιμάτη (σύμβουλος Α. παπανδρέου) κ.ά. και με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
    Οι αμόρφωτοι γείτονές μας ενδύονται έναν άγνωστό τους πολιτισμό. Η καρναβαλική ενέργειά τους συνιστά πρωτίστως πολιτισμική ύβρη.

  • κ. Πατσινακίδη συγχαρητήρια για το εμπεριστατωμένο άρθρο σας .
    Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ : Δεσμεύει και τα δύο κράτη ς να μην ανέχονται δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα κατά του άλλου. ΔΗΛΑΔΗ
    «Η Συμφωνία με τα Σκόπια απαγορεύει τα συλλαλητήρια!» (ΣΚΑΪ, 16/6/18

  • Απορώ γιατί κουράζεσαι να μας αποδείξεις ότι είσαι υπέρ της Συμφωνίας και ότι είσαι ΣΥΡΙΖΑ. Αρκούσαν δύο γραμμές. Όχι 60.
    Ό,τι γράφεις, στα 10 εκ των 11 σημείων σου είναι βαπτισμένα στην κολυμβήθρα της Κουμουνδούρου. ΞΕΚΑΘΑΡΑ λόγια και ειλικρινά.

    Δες την άλλη πλευρά. Δηλαδή, την πραγματικότητα, την οποία ομολογούν άπαντες. Επίσκοποι, πολιτικοί, σύλλογοι, Κρις Σπύρου, πανεπιστημιακοί, Πανελλήνια Ομοσπονδία Δικηγόρων, δικηγόροι και κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ που δεν έχει αγοραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
    ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. (Προοίμιο)

    Απαντώ στα 11 σημεία σου!
    1. Η Ελληνική Μακεδονία υπήρξε βασίλειο κατά τους Αρχαίους και Ελληνιστικούς χρόνους, από το οποίο προήλθαν και μακεδονικές δυναστείες. Κατόπιν, εντάχθηκε στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία και πλέον, στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Είναι τμήμα, περιοχή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Άρα, ανήκει στο κράτος. Άρα, είναι ένα σώμα με το κράτος. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ η Ελληνική Μακεδονία. Δηλαδή, η Θεσσαλονίκη επειδή δεν είναι κράτος αυτόνομο, δεν είναι Ελληνική; Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.
    2. Λάθος. Η FYROM δεν υπήρξε ποτέ κράτος. Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, προέκυψε το ΚΡΑΤΙΔΙΟ των Σκοπίων, για το οποίο εκκρεμεί ονοματοδοσία! Ποτέ δεν υπήρξε κράτος η Βαρνάτσκα! Τόσα χρόνια αγωνίζεται να γίνει κράτος.
    3. Η αναγνώριση από 146 ως «Μακεδονία έγινε για 2 λόγους. Α) Τεχνικός όρος για επικοινωνία, διότι, όπως σου απάντησα παραπάνω, το κρατίδιο αυτό δεν είχε όνομα. Άρα, πώς θα λάμβανε μέρος στα διεθνή fora; Με ποια ονομασία; Β) Και βέβαια, έδωσαν το όνομα αυτό οι καπηλευτές της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, απλά και μόνο για να επιβληθούν στη διάρκεια του χρόνου στην συνείδηση των κρατών και να φτάσουμε στο 2019 να αναγωνρίζεται αυτό το μέρος ως κράτος: «Βόρεια Μακεδονία»! Και επειδή τα 146 κράτη την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία» αυτό σημαίνει ότι διασώζεται η ιστορική αλήθεια; ΟΧΙ. Αν αύριο έρθει να σου κατεδαφίσει το κράτος το σπίτι επειδή χρωστάς 500.000 ευρώ, θα είσαι εκτός εαυτού. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Είναι δυνατόν να γκρεμίζεις το σπίτι μου, θα πεις. Μα πολύ απλά, φίλε, το ΔΙΚΑΙΟ, θα σου πουν, δεν ταυτίζεται με την ΗΘΙΚΗ. Ανήθικο να πεταχτούν στο δρόμο τα παιδιά σου, αλλά πλήρως δίκαιο. Γιατί το λέει ο νόμος.
    4. Δεν με ενδιαφέρει η ποσόστωση στην κατοχή γης. Διότι πολύ απλά, θα μπορούσαν να κατέχουν το 100% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Αυτό δεν θα τους καθιστούσε Μακεδόνες!!! Είναι ευκολονόητο. Διότι, κατήλθαν τον 7ο έως 9ο αιώνα σε ένα μέρος ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Άρα, λοιπόν, αν εγώ πάω να ζήσω στην Αμερική, αυτομάτως γίνομαι Αμερικανός; Όχι με υπηκοότητα! Αλλά είμαι Αμερικανός στην εθνικότητα;; Τόσο παιδικός ο συλλογισμός, αλλά αν σου εξαγοράσουν την σκέψη, το μυαλό, ψάχνεις ποσοστά.
    Τα εδάφη που καταπάτησαν οι Τούρκοι παραμένουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Η κατεχόμενη Κύπρος δεν εξασφαλίζει στους εκεί Τούρκους την Κυπριακή εθνικότητα.
    Δεν γίνεσαι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ επειδή κατοικείς σε ένα μέρος.
    Αν αγοράσεις ένα οικόπεδο, ο τίτλος ιδιοκτησίας μεταβιβάζεται από τον κάτοχο στον αγοραστή. Παύει, συνεπώς, ο μέχρι πρότινος κάτοχος να έχει ΤΙΤΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ του οικοπέδου. Ο αγοραστής, επίσης, δεν μπορεί να δράσει στο όνομα του τέως κατόχου! ΜΑΘΕ ΤΟ! ΑΠΛΟ! ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές Ιδιοκτησιακού Δικαίου.
    Εκδόσεις Σάκκουλας: μπορείς να απευθυνθείς και να μελετήσεις αναλόγως. Έχει τα πάντα σχετικά με την νομική βιβλιογραφία.
    5. Επίσης, εκτός από το γεγονός ότι είσαι άσχετος με τα νομικά, είσαι και άσχετος με την Γλωσσολογία. Δολοφονείς την μία επιστήμη μετά την άλλη. Ελπίζω παρακάτω να μην το κάνεις. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ σχέση η γλώσσα με το κράτος! Τί σημαίνει; Σημαίνει ότι η γλώσσα που ομιλείται σε ένα κράτος δεν είναι αναγκαίο ούτε υποχρεωτικό να είναι προϊόν του κράτους! Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχαν ελληνικό πολιτισμό. Μιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δεν είχαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ. Την στιγμή που ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ μιλούσε ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αυτοί θέλουν να ομιλούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ.
    ΔΕΙΤΕ παραφροσύνη. ΔΕΙΤΕ ξεπούλημα. ΔΕΙΤΕ εξευτελισμό.
    Το κράτος μπορεί να έχει επίσημη γλώσσα, διαφορετική από την ονομασία του. Για παράδειγμα: στην Ελβετία ομιλούν Γερμανικά και Γαλλικά! Αυτό, όμως, δεν καθιστά τα Γερμανικά και τα Γαλλικά ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ούτε υπονομεύει την ελβετική εθνική συνείδηση! ΓΛΩΣΣΑ και ΚΡΑΤΟΣ δεν συνδέονται κατά αποκλειστικότητα!!! Το ίδιο και στην Κύπρο, που μιλούν Ελληνικά. Και τα Κυπριακά είναι απλώς το ιδίωμα!
    6. Συμφωνώ μαζί σου. Ως προς αυτό γλιτώσαμε κάτι. Αλλά όχι μόνο σλαβικής καταγωγής, ΑΛΛΑ είναι γλώσσα μείξης Βουλγαρικών, Σερβικών και Αλβανικών!
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο ελληνικός πολιτισμός;;;
    Που είναι ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;;;
    7. Συγγνώμη. Αλλά αυτό που λες, νομίζω ότι είναι ασύνδετο. Δυσκολεύτηκα να το κατανοήσω! ΔΕΝ διεκδικούν ελληνικά προνόμια;;; Τί είναι για ΄σένα τα προνόμια; Δεν ΚΛΕΒΟΥΝ ελληνικό πολιτισμό, ταυτότητα, ιστορία, συνείδηση; Δεν οικοδομούν την ανύπαρκτη ιστορία τους πάνω στην ΠΑΓΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ Μακεδονική Ιστορία; Είσαι εκτός συλλογισμού.
    Αν θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο ΑλβανοΤουρκικό κίνδυνο ας αποκτήσουν το όνομα που είχαν: ΣΚΟΠΙΑ ή ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ή ό,τι άλλο! Δηλαδή, μόνο αν ονομαστούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα γλιτώσουν τον κίνδυνο. Αυτά είναι τα επιχειρήματά σας! ΨΕΥΤΙΚΑ. ΕΥΤΕΛΗ. Είναι δυνατόν; Είναι σοβαρή αιτιολογία αυτή;
    8. Επίσης, δεν μας αφορά. Η επιλογή της προσάρτησης στις ΗΠΑ, δικαίως βέβαια, δεν συνεπάγεται την παράδοση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Σε τί θα συνεισφέρει στην σχέση Σκοπίων – ΗΠΑ αν ονομαστούν «Βόρεια Μακεδονία»;;; Τίποτα. ΈΝΑ ακόμη σαθρό επιχείρημα.
    9. Συνεχίζεις να μην σκέπτεσαι καν. Απλά γράφεις. Το δόγμα υπάρχει. Ωραία. Είναι δηλαδή, ισχυρός σύμμαχος τα Σκόπια; Είναι ισχυρός ο Στρατός που επανδρώνεται από Αμερικανούς; Είναι ισχυρά τα Σκόπια, που δεν βρέχονται παρά μόνο όταν έχουν βροχή;;; Κανένα λιμάνι! Εμπόριο μόνο χερσαίο. Ή θα γίνουν υπερδύναμη αν ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Και γιατί δεν επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισχυρός και να επιβληθεί; ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Διότι, αποκάλυψες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι και επιλέγει αντί να φανεί ισχυρός, να αποκτήσει συμμάχους, βοηθούς…!
    10. Αν εννοείς μικροπολιτική και παραμύθια την πατριωτική φωνή του λαού, να αλλάξεις χώρα! Αυτός είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Απλός και πάντα σοφός!!! Η διπλωματία και η πολιτική έχουν ως σκοπό να υπερασπιστούν και να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της χώρας που υπηρετούν. Αυτό ισχύει σε όλη την πολιτική ιστορία! ΕΚΤΟΣ των τελευταίων χρόνων, που η πολιτική και η διπλωματία δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ άλλα συμφέροντα!
    11. Μπράβο που αναγνωρίζεις Μικρασιατική καταστροφή και όχι «συνωστισμό», όπως συνηθίζετε να λέτε. Αν υπήρχε υγιής πολιτική, πατριωτική ΕΛΛΗΝΙΚΗ σκέψη και συνείδηση τους πολιτικούς που υπερασπίζονται την συμφωνία, τότε δεν θα υπήρχαν συλλαλητήρια, διότι οι πολιτικοί θα εξέφραζαν τον ΛΑΟ. ΤΩΡΑ, όμως η γνώμη του ΛΑΟΥ είναι διαφορετική. Ο ΛΑΟΣ ξεσπά. Ο ΛΑΟΣ φωνάζει. Ο ΛΑΟΣ θα αποφανθεί! ΝΑΙ στα συλλαλητήρια, ναι στις συγκεντρώσεις! ΓΙΑΤΙ, οι του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν πολύ καλά από συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με ΑΛΗΤΗΡΙΑ!!! Μην φορτώνετε το βάρος των καταστροφών στο Σύνταγμα στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ!

    ΕΤΣΙ, μιλά ο ΛΑΟΣ.

    ΕΤΣΙ, εκφράζεται ο ΛΑΟΣ.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπροστά, κανείς να μην κάνει πίσω στην συνείδηση του ΕΛΛΗΝΑ. Εμείς δεν θέλουμε να μας πνίξει το αίμα των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ, μήτε το αίμα των ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821, ΜΗΤΕ το αίμα των ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, μήτε το αίμα των ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

    ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ.

      • Την έχει διαβάσει για μας ο κ. Κατρούγκαλος! Γιαυτό και απέρριψε το αίτημα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ να έρθει στην Ελλάδα το τελικό κείμενο του αναθεωρηθέντος ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ Συντάγματος!!!

        Αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ;

        ΝΑΙ, η αριστεροΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

      • Τη ρηματική διακοίνωση που μιλάει για Μακεδόνες-Μακεδονικό λαό;Αυτό που δεν υπέγραψε ο Πτδ τους αλλα ο πρόεδρος της βουλής τους;Που δεν περιλαμβάνει καν τις συνταγματικες τροποποιήσεις;Κι αυτό το κουρελόχαρτο το αποδέχτηκε το ελληνικό κράτος;Και ονομάζεται ελληνικό αυτό το κράτος και η κυβέρνηση του;

        • Μάλιστα. Αυτό το κορελοχαρτο έγινε δεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές από ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΝΑΛ, και ΑΝΕΛ, από τα οποία οι βουλευτές διαγράφηκαν, πλην του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Ήδη χθες στην επιτροπή Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων η συμφωνία έγινε αποδεκτή με 29 ΥΠΈΡ και 26 ΌΧΙ.

      • ρηματικη διακοινωση σημαινει μια απλη αλληλογραφια. εαν εννοουν αυτα που λεν ας τα γραψουν στο συνταγμα ξεκαθαρα. μια επιστολη που σημερα λεει αυτο κι αυριο μπορει να λεει αλλο δεν εχει καμια απολυτως αξια. οσοι ξερουν απο δημοσια διοικηση το καταλαβαινουν αυτο. εγκυκλιος διευκρινιστική δεν δημιουργεί νομικό καθεστώς.

        • ΔΕΝ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το ΝΕΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

          Απεστάλη έγγραφο το οποίο προωθεί την Συμφωνία επικυρωμένη ΜΟΝΟ από τον Πρόεδρο της Σκοπιανής Βουλής και μαζί με αυτό επισυνάπτεται κείμενο με τις τροποποιήσεις των άρθρων του Συντάγματος. Την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής οι κ. Κουμουτσάκος, Δένδιας και Λοβέρδος επέμειναν σε αυτό: να αποσταλεί επισήμως από τα Σκόπια το πλήρες κείμενο του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! Επί αυτού πρέπει να μελετηθεί και η Συμφωνία.
          ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ όμως αυτό απορρίφθηκε από τον κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ. Γιαυτό σήμερα το πρωί ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ στον ΣΚΑΙ ανέφερε, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας!

    • Το παραπάνω εκτενές σχόλιό μου αφορά τον:

      ***Ανώνυμος – Ιανουάριος 22nd, 2019 at 17:27***

      και όχι το εξαιρετικό άρθρο του κ. Πατσινακίδη.

  • Επειδή πρέπει να λέμε αλήθειες ………..
    4. Η Ελληνική Μακεδονία περιλαμβάνει το 51% ττης γεωγραφικής Μακεδονίας, η FYROM το 38% και το υπόλοιπο 11% ανήκει στη Βουλγαρία. Ανώνυμος – at 17:27

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
    1.Χάρτης του 1467 – Η περιοχή των Σκοπίων ΔΕΝ είναι Μακεδονία, ούτε υπό τη γεωγραφική έννοια – Ξάνθη 15 Οκτωβρίου 2010
    ΠΕΤΡΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ Δρ. Θ. – ιστορικός Τρις βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών tideon.org

    2. Καταπέλτης κατά των Σκοπίων η διάσημη Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ για την Μακεδονία http://www.youtube.com/watch?v=35t2jeXx3dA
    Η αρχαία Μακεδονία βρισκόταν εντός της σύγχρονης Ελλάδος.

    3.ΘΕΜΑ: Αναζητώντας «το Κράτος των Σκοπίων» σε βάθος 3.000 χρόνων.
    Συνημμένα: εικοσιένα (21) ιστορικοί χάρτες
    Από τη μελέτη και τα στοιχεία που παραθέτω, προκύπτει ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε μακεδονικό έθνος στην περιοχή των Σκοπίων, αλλά και δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και να μακροημερεύσει, καθόσον οι κάτοικοι στην περιοχή είναι Σέρβοι κατά 55%, Αλβανοί 25% και οι υπόλοιποι Έλληνες και Βούλγαροι.
    Αθήνα, 30 Μαρτίου 2018 Σωκράτης Αγγελέτος / κιν: 6972726780
    e-mail: geoinst.angeletos.gmail.com http://www.geoinst.gr

    αφελής φαντασίωση ή ύβρης του Ανώνυμου – at 17:27

  • Επειδή πρέπει να λέμε αλήθειες ……….. Ανώνυμος – at 17:27
    4. Η Ελληνική Μακεδονία περιλαμβάνει το 51% ττης γεωγραφικής Μακεδονίας, η FYROM το 38% και το υπόλοιπο 11% ανήκει στη Βουλγαρία. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
    1. Χάρτης του 1467 – Η περιοχή των Σκοπίων ΔΕΝ είναι Μακεδονία, ούτε υπό τη γεωγραφική έννοια – Ξάνθη 15 Οκτωβρίου 2010
    ΠΕΤΡΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ Δρ. Θ. – ιστορικός Τρις βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών
    Πηγή: Ινφογνώμων Πολιτικά, tideon.org
    2. Καταπέλτης κατά των Σκοπίων η διάσημη Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ για την Μακεδονία http://www.youtube.com/watch?v=35t2jeXx3dA
    Η αρχαία Μακεδονία βρισκόταν εντός της σύγχρονης Ελλάδος.

    3. ΘΕΜΑ: Αναζητώντας «το Κράτος των Σκοπίων» σε βάθος 3.000 χρόνων.
    Συνημμένα: εικοσιένα (21) ιστορικοί χάρτες
    Από τη μελέτη και τα στοιχεία που παραθέτω, προκύπτει ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε μακεδονικό έθνος στην περιοχή των Σκοπίων, αλλά και δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και να μακροημερεύσει, καθόσον οι κάτοικοι στην περιοχή είναι Σέρβοι κατά 55%, Αλβανοί 25% και οι υπόλοιποι Έλληνες και Βούλγαροι.
    Αθήνα, 30 Μαρτίου 2018 Σωκράτης Αγγελέτος / κιν: 6972726780
    e-mail: geoinst.angeletos.gmail.com http://www.geoinst.gr

    αφελής φαντασίωση ή ύβρης του Ανώνυμου – at 17:27

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.