Αόρατη  Ορθοδοντική  Εφήβων

22 Ιανουαρίου 2019
13:14
Κανένα σχόλιο

Βρισκόμαστε στην εποχή της φωτογραφίας και πλέον όλο και περισσότερο παρατηρούμε τις ατέλειες στο χαμόγελο μας. Ο αριθμός των ασθενών που επιζητεί βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου αυξάνεται. Ένα σημαντικό ποσοστό εφήβων βέβαια αποκλείει την ορθοδοντική και τους κλασσικούς ορθοδοντικούς μηχανισμούς, σιδεράκια μεταλλικά ή διάφανα, για λόγους αισθητικής. Η επιστήμη της ορθοδοντικής όμως έχει προχωρήσει τόσο που η Αόρατη Ορθοδοντική, με την εφαρμογή διάφανων ναρθήκων που δε φαίνονται καθόλου, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τα σιδεράκια.

Τι είναι η Αόρατη Ορθοδοντική;

Με τον όρο Αόρατη Ορθοδοντική εννοούμε την εφαρμογή διαφανών ναρθήκων. Οι νάρθηκες αυτοί κατασκευάζονται εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή, χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία 3D και λογισμικό υπολογιστών. Τοποθετούνται και αφαιρούνται από τον ίδιο τον ασθενή, γεγονός που επιτρέπει τη διατήρηση άψογης στοματικής υγιεινής. Εφαρμόζονται για περίπου δέκα μέρες ο καθένας και έτσι μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Ποια είναι η διαδικασία;

Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται ενημέρωση και λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων για τα εκμαγεία μελέτης, τα οποία αποστέλλονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

Τα μοντέλα των δοντιών σας θα ψηφιοποιηθούν και θα γίνει ψηφιακό set-up της θεραπείας σας. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να δείτε το προβλεπόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή πως θα είναι το χαμόγελο σας στο τέλος της θεραπείας.

Έχει αποτέλεσμα η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες σε όλες τις ηλικίες ;

Ναι, έρευνες που έχουν γίνει σε κλινικό επίπεδο παγκοσμίως έχουν αποδείξει ότι η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες  όχι μόνο είναι αποτελεσματικό, αλλά και ικανό να διορθώσει πληθώρα ορθοδοντικών περιπτώσεων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα συγκριτικά με τα κλασσικά ‘σιδεράκια¨

  • Οι νάρθηκες  είναι αόρατοι
  • Είναι αφαιρούμενοι μπορεί ο ασθενής οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να τους αφαιρέσει
  • Καλύτερη στοματική υγιεινή
  • Δεν τραυματίζουν
  • Ο ασθενής έχει την δυνατότητα πριν ξεκινήσει την θεραπεία να δει εικονικά στον υπολογιστή με την βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος, πως θα γίνουν τα δόντια στο τέλος της θεραπείας

Dr. George Litsas – D.D.S. M.Sc. Ph.D

Specialist Orthodontist /M.Sc. TUFTS University

Tel. +30 24610 40087, 6944590196

Venizelou 2 Kozani, V. Konstantinou 25 Ptolemaida,Greece

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.