ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ – Αυτή είναι η Συμφωνία των Πρεσπών -Τι θα ψηφίσουν την Πέμπτη στη Βουλή

22 Ιανουαρίου 2019
18:34

 

Το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψαν οι Ν. Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ έδωσαν στην δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό το κείμενο, που είναι η τελική συμφωνία, μόλις τεθεί σε ισχύ, τερματίζει την Ενδιάμεση Συμφωνία, μεταξύ των Μερών, που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη στις 13 Σεπτεμβρίου 1995.

Δείτε τη συμφωνία σε μορφή PDF – Σύρετε το κουμπάκι κάτω δεξιά από το – στο + για να μεγαλώσουν τα γράμματα

27 σχόλια

  • Οι ανεύθυνοι δεν έχουν επίσημα το Σκοπιανό Σύνταγμα!!! Οι αλλαγές που επικαλούνται ότι έκαναν οι Σκοπιανοί είναι άγνωστο εάν τελικά έγιναν!!!!!!
    Ο Κατρούγκαλος εκτύπωσε από το ίντερνετ τις αλλαγές…
    Λhttps://m.liberal.gr/#/app/article237402/homepage

    Αυτά που κάνουν είναι πολύ επικίνδυνα.

    • Στο κείμενο της συμφωνίας δεν έχει όνομα γιατί προφανώς την στιγμή αυτή για τους Σκοπιανούς και για άλλες 140 χώρες έπρεπε να γράφει Μακεδονία κάτι το οποίο φυσικα δεν δέχτηκε η ελληνική πλευρά και έτσι μπήκε περιγραφή.

      Ποιος Έλληνας υπουργός θα υπέγραφε συμφωνία με δεύτερο συμβαλλομενο κράτος τη Μακεδονία. Μόνο ο σ
      Σαμαράς φυσικά που τώρα το παίζει μακεδονομάχος.

      • Ούτε εσύ ο ίδιος δεν καταλαβαίνεις τι έγραψες! Τι προφανή και παραμύθια; Δεν υπάρχουν προφανή σε συμφωνίες. Τίποτα δεν εννοείται αν δεν είναι ξεκάθαρα γραμμένο! Δεν έχουν όνομα στον ΟΗΕ!

        • Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή – Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Ούτε που τους νοιάζει η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

          • Да живее една единствена Македония със Скопие! Да живеят истинските македонци! Чуйте Ципрас и Дзиманис!

  • Το πρώτο μέρος που υπογράφει τη συμφωνία είναι η “Ελληνική Δημοκρατία” και το δεύτερο μέρος δεν έχει όνομα. Με τη συμφωνία αποκτά για πρώτη φορά όνομα, το “Βόρεια Μακεδονία” όπως ακριβώς αναγράφεται, με νονό τον Τσίπρα! Πουθενά δεν αναφέρεται “μετονομασία από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία” γιατί πολύ απλά όπως είπε ο Κρις Σπύρου στο συλλαλητήριο “είναι ένα μαϊμού μόρφωμα χωρίς όνομα που με την συμφωνία των Πρεσπών αποκτά για πρώτη φορά όνομα!“

          • Έξυπνο χιούμορ είναι και θέλει να καταδείξει τον Τσίπρα όμοιο του Μεταξά…

        • Α, γεια σου, συμφωνώ απολύτως!!!
          Τσίπρας – Μεταξάς το ίδιο φασίστες.
          Το μόνο που θα επισημάνω είναι ότι ο Μεταξάς όταν χρειάστηκε να διαλέξει την ιδεολογία ή τη χώρα, διάλεξε τη χώρα, σε αντίθεση με τον “Άλεξ” που δε σκέφτηκε καν αυτό το ενδεχόμενο, στο τελεσίγραφο του σημερινού “άξονα”.

          • Οι ριζοσπάστες που κάποτε φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» τώρα προσκυνάνε τον… ταξικό και εθνικό εχθρό, τις ΗΠΑ. Για σκεφτείτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της ανυποληψίας, να κάνει διαδηλώσεις προς την αμερικανική πρεσβεία και να βρίζει τις παρεμβάσεις της Ουάσιγκτον. Να μιλά για αχυρανθρώπους των Αμερικανών και να ζητά εθνική ανεξαρτησία !!!!!!!

            Οβιδιακή μεταμόρφωση.

  • Το ξαναγράφω γιατί δεν έγινε κατανοητό:
    Η Συμφωνία αναφέρει ότι τα Σκόπια κάνανε κάποιες αλλαγές στο Σύνταγμά τους.
    Ε οι δικοί μας δεν είχαν δώσει στην επιτροπή που ψήφισε χθες κάτι επίσημο που να πιστοποιεί ότι αυτές οι αλλαγές γίνανε!!!!
    Ο Κατρούγκαλος τελευταία στιγμή εκτύπωσε από μια σελίδα στο ίντερνετ τις θεωρούμενες αλλαγές οι οποίες τελικά είναι άγνωστο εάν έχουν γίνει!!!!!!!!

    Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.
    Οι πρασινομπλέ που ρήμαξαν την χώρα τουλάχιστον είχαν μια υπευθυνότητα…

    • Eixan ta prasinomple adifaga stroumfakia upeuthunotita…upeuthinoi sto na rimaksoun to kratos!
      Euge!
      Mi paraleipsete na tous psifisete pali,sas iketeuw.
      Exoun perisepsei kati psixoula katw apo to trapezi,krima na pane xamena!
      Kouli dagkwto!o nr.1 Makedonomaxos!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.