Η ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας ενόψει της διεξαγωγής στην ολομέλεια της Βουλής της συζήτησης με θέμα την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

23 Ιανουαρίου 2019
11:19

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Ενόψει της διεξαγωγής στην ολομέλεια της Βουλής της συζήτησης με θέμα την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, θέτουμε υπόψιν σας για ακόμη μία φορά, την από 15 Ιουνίου 2018 απόφαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας επί του θέματος.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Φλώρινας

Ψήφισμα ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την Συμφωνία για το κράτος των Σκοπίων

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 15-06-2018, εκφράζει την κάθετη αντίθεση και αγανάκτηση με την Συμφωνία που, υπό τον μανδύα ενός «γεωγραφικού προσδιορισμού», αποδέχεται και παγιώνει την εθνωνυμία «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Αναγνωρίζει μάλιστα ως «μακεδονική» τόσο την «ιθαγένειά» του όσο και την εκεί ομιλούμενη γλώσσα.

Η Συμφωνία αυτή αγνοεί επιδεικτικά την επανειλημμένως και με πανηγυρικό τρόπο διατρανωθείσα βούληση του ελληνικού λαού για αποκλεισμό κάθε χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του για κάθε τι που θα αναφέρεται στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Καλούμε το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας να απορρίψει την Συμφωνία αυτή, όπως ήδη απορρίπτεται και αποδοκιμάζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν αποδέχονται καμία υποχώρηση και κανένα τέτοιου είδους «συμβιβασμό».

Ένα σχόλιο

  • Δεν επιτυγχάνεις εθνικά οφέλη θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική σου ταυτότητα και την εθνική κυριαρχία. Αυτή δεν είναι ορθολογική, αλλά μια μαγική ανάγνωση της πραγματικότητας.

    Μωροί και τυφλοί δεν βλέπετε ἰδεολόγημα τοῦ νεομακεδονισμοῦ ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.