kozan.gr: Eγκρίθηκε χρηματοδότηση, που αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ,με διάρκεια 3 έτη, για την πρόταση SDN-microSENSE, που οργανώθηκε και συντονίστηκε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη

24 Ιανουαρίου 2019
17:33

Eγκρίθηκε χρηματοδότηση, που αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, με διάρκεια 3 έτη, για την πρόταση SDN-microSENSE, που οργανώθηκε και συντονίστηκε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη. Διαβάστε τι έγραψε ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

“Αυτό ήταν πιο δύσκολο…με Skype μέσα από το νοσοκομείο, με ξενύχτια για να μπει σε ροή το SPEAR και ένα ακόμη καλοκαίρι χωρίς ‘καθημερινές και σκολες’…

Ας είναι! Η έγκριση χρηματοδότησης της πρότασης SDN-microSENSE (SDN – microgrid reSilient Electrical eNergy SystEm), που οργανώθηκε και συντονίστηκε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη και συντονιστή Έργου της Ισπανική Ayesa Advanced Technologies, στο πλαίσιο των ανταγωνιστικών προγραμμάτων Ορίζοντας 2020 στην προσκληση H2020-SU-DS04-2018-2020, επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το Θαλή: Τι Ήδιστον; Το επιτυγχάνειν.

Το Έργο SDN-microSENSE εστιάζει στην υλοποίηση λύσεων ανίχνευσης κυβερνοεπιθέσεων, προστασίας κρίσιμων υποδομών, πρόληψης και διαχείρισης ρίσκου απειλών αλλά και ανάπτυξη συστημάτων αυτοΐασης σε έξυπνα δίκτυα και συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας με την χρήση τεχνολογιών Software Defined Networks (SDN) και Internet of Things (IoT).

Με συνολική χρηματοδότηση που αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ και διάρκεια 3 έτη, η πρόταση SDN-microSENSE κατάφερε να ξεχωρίσει σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική πρόσκληση (DS-04), όπου συμμετέχουν γίγαντες στους χώρους της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, όπως Siemens, ABB και Ericsson.

Ας είναι λοιπόν! Μία ακόμα γροθιά στο ‘brain drain’, πολλά καλά Ελληνικά μυαλά που θα μείνουν στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στη Φλώρινα, και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να χαράζει τον δρόμο στην προστασία και την ενίσχυση των έξυπνων, κρίσιμων υποδομών, αξιοποιώντας το ειδικό χαρακτηριστικό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: την ενέργεια.

Η προσπάθεια αυτή αφιερώνεται στη μητέρα, που ταπείνωσε για ακόμη μία φορά την επάρατο, στους ανθρώπους που με ανέχονται και σε όλους τους συνεργάτες μου που ξενύχτησαν μαζί μου.”

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.